עזרה :)

arielbes

New member
עזרה :)

היי קבוצה יקרה,
לא יודעת אם אתם זוכרים אבל לפני כחודשיים בקשתי את עצתכם בנוגע לפעילות הסברה על טבעונות שהעברתי במכינה שאני עובדת בה.
רק עדכון - בעקבות המערך ישנם כעת 8 מכיניסטים שהפסיקו לאכול בשר :)

אבל מה, עם כל הרצון הטוב הם עדיין בני 18 ולא כל כך מקפידים על תזונה נכונה ותחליפים ראויים, גם יש לא מעט רעש מההורים בבית שמתלוננים שהילדים עייפים חלשים (כמובן שלא כולם) ולא כולם יודעים איך צריך להשלים חסרים.
מלבד פעילות שאני אבנה ואני אשב עם הצמחונים להסביר קצת יותר על מקורות טובים להשלים חלבון ברזל וכו', תהיתי האם יש בקרבכם תזונאי\ת שיוכל לעזור, להגיע ולהסביר, אולי אפילו דרך סקייפ (אם עכו זה רחוק מדי...)
אני בטוחה שכולכם מבינים שזה למען מטרה טובה. לקחתי את האחריות 'להמיר' אותם, אני צריכה גם לקחת את האחריות לשמור על הבריאות שלהם

אשמח לכל עזרה, תודה רבה!

ladybug6

New member
איזה מגניבה את

סחטין על היוזמה וההשקעה בחבר'ה האלה.
אני חושבת שאת יכולה לבנות לך מערך הסברה מקוצר על ידי חומר שאפשר בקלות למצוא ברשת (עדיף להתמקד בחומר שמגובה במחקרים או כזה שמופיע באתרים רציניים כמו אנונימוס ודומים לו), ואחרי שיהיה לך את החומר פחות או יותר מסודר, תוכלי לבקש מתזונאי/ת (או אפילו להעלות את זה לכאן) ולקבל פידבקים, תיקונים ותוספות.
חשוב להסביר גם שזה לא מהווה תחליף לייעוץ מקצועי ושאם למישהו יש מצב מיוחד, בעיה רפואית או מחסור כלשהו - עדיף להתייעץ עם תזונאי/ת שמבין בצמחוטבעונות, הנה רשימה של אנשי מקצוע:
http://www.gary-tv.com/garymain/?page_id=3443
בנוסף, דרך אנונימוס אפשר לקבל ייעוץ תזונתי מוזל מאוד, ויכול להיות שזה משהו שגם את יכולה להיעזר בו כדי לקבל חומר או אישור לחומר שתכיני בעצמך.

בהצלחה, ותעדכני!

ladybug6

New member
הערונת, לפני שיקפצו עלי מדעני הפורום...

כשאמרתי אתרים רציניים כדוגמת אנונימוס לא התכוונתי שאנונימוס הוא סמכות רפואית אלא שזה אתר שעומדת מאחוריו עמותה רצינית וותיקה והחומרים שהם מפרסמים מגובים בייעוץ של אנשי מקצוע. גם זה, כאמור, לא תחליף לייעוץ מקצועי אמיתי, אבל זה מספיק טוב בתור התחלה

למעלה