עזרה

עזרה

שלום לכולם,
אני לא יודעת בדיוק אם הגעתי למקום הנכון אבל אשמח אם תענו לשאלתי ותעזרו לי..:)
אז ככה לפני מספר חודשים קיבלתי פטור מצה״ל על רקע רפואי פיזי.כבר בצו הראשון הרופאה הודיעה לי שיש סיכוי גדול שישחררו אותי מהצבא אבל אני סירבתי להאמין תמיד הסתכלתי על האחוז הקטן יותר והאמנתי שיגייסו אותי.בסוף כשהגעתי לועדה שאכן פטרה אותי מגיוס פתאום הבנתי שוואלה צהל באמת לא רוצה אותי. בימים הראשונים פשוט בכיתי,הרגשתי כל כך סוג ב (אני באה ממשפחה שכולם מתגייסים בה,גם בקרב חברותיי כולן מתגייסות זאת לא שאלה בכלל) אחרי הימים הראשונים התחלתי לחשוב כמו הרוב ש-״אם צה״ל לא רוצה אותי למה שאני ארצה אותו״ .. בדיעבד אני מרגישה קצת שקרנית עם עצמי כי אני כן רוצה אותו אבל גם לא רוצה אותו..כאילו אני רוצה לתרום את עצמי,למצות את עצמי בתפקיד שאכן יממש את התכונות שלי.. דבר שהתחלתי להפנים שלא יקרה אם אתנדב..
אז בחשש גדול התחלתי לספר למשפחה ולחברות ולהתייעץ והלפתעתי הם המליצו לי ללכת לשירות לאומי. אפילו מי שכבר התגייס אמר לי שהשירות לאומי יתאים לי יותר. אז הקשבתי להם כי אני עצמי הייתי ועדיין מבולבלת ונרשמתי לאחת העמותות (רק נרשמתי בנתיים) בזמן הזה קיבלתי את השאלון של היחידה הטכנולוגית מודיעין שאני די בטוחה שלפחות כמה מפה קיבלו אותו גם.. השאלון גרם לי שוב להיסוסים - אני עושה את הדבר הנכון? אני באמת שלמה עם עצמי? יש לי צאנס לקבל תפקיד במודיעין כאילו מודיעין!!! השאלה רק באיזה תפקיד...
אז זהו הגעתי למסקנה שהצבא הפך אותי ללא החלטית בעליל (כי תתפלאו לשמוע אני בנאדם מאוד החלטי כשזה לא נוגע לצהל). אני מצד אחד רוצה צהל כי זה צבא זה חוויה ,זה עזרה למדינה,זה חובה אבל בקטע הטוב של המילה, ומצד שני שירות לאומי כי שם אממש את עצמי, אעזור למדינה אבל בדרך שונה ואפתח עצמאות הרבה יותר מבצבא(כי ברור שאעשה מחוץ לבית).
אז זהו רציתי לשאול את דעתכם- מה גרם לכם באמת לדעת שהתנדבות לצהל זה הדרך? לא היססתם? ומה התפקידים שיש ביחידה הטכנולוגית? תודה לעונים שביניכם:) וסליחה על החפירה.

גם לי היו הרבה היסוסים

וגם אני רציתי לעשות שירות לאומי, ולא סתם בגלל שהיה לי סרטן רציתי לעשות שירות לאומי בעמותה שהבנות שירות שלה היו איתי לאורך כל הדרך...חשבתי שזאת תהיה סגירת מעגל אפילו נרשמתי והכל ובעמותה לא היה להם ספק שהם ייקחו אותי בכלל...
אבל באותו הזמן גם פתחתי תיק מתנדב והתחלתי את שני התהליכים במקביל..ואם הזמן כשראיתי שכל החברים שלי מתגייסים כבר והלכתי להשבעות והכל ואז גם התמיינתי לתפקיד שממש ממש ממש מצא חן בעיני והתקבלתי...הבנתי שאין מצב בכלל שאני מוותרת על זה באמת פשוט לא ייקר,אני אעשה צבא ויהיה מה ...
אז כן היו הרבה הרבה היסוסים בדרךאבל עכשיו אני בטוחה ב100% שאני עושה את הדבר הנכון

בהצלחה לך לא משנה מה תבחרי, ותדעי לך שגם אם תבחרי שירות לאומי, בנות השירות הלאומי עושות עבודת קודש לא משנה איפה הן

מיכל

Run for a Fall

New member
היי

ההתלבטויות והתחושות שאת מתארת "האם צה"ל מתאים לי? איפה אוכל לתרום? למה שארצה את צה"ל אם לא רוצים אותי...?" וכו' מאוד אופייניות לאנשים שניצבים בפני קבלת הפטור והחלטה מה לעשות בהמשך.

דבר אחד אני אגיד קודם כל - בסופו של דבר, תוכלי להתייעץ עם אלפי אנשים, אבל את ההחלטה תצטרכי לקחת את, בהתאם לשיקולים האישיים שלך והרבה בהתאם לתחושת הבטן שלך. בסופו של דבר, לרוב ההחלטות בחיים שלנו יש כבר תשובה, מסתתרת אי שם מאחורי "הראש", ופשוט צריך למצוא אותה.

גם שירות לאומי וגם שירות צבאי בצה"ל יהוו תרומה גדולה למדינה, בטח ובטח אם פטרו אותך משירות וזו החלטתך לתרום בכל זאת. אין פה עניין של הצבא "לא רוצה אותי" - קיימת פה הודאה של צה"ל, משהו שאומר "למערכת הצבאית יחסית קשה להתמודד עם בעיות רפואיות מורכבות ולכן עדיף שלא תתגייסי למען בריאותך". כמובן, בהתנדבות מתאימים לך שירות בתנאים שהולמים את המחלה שלך.

עדיף לא להיתפס למשחקי אגו של "לא רוצים אותי, אני לא ארצה אותם" - כי בסופו של דבר, את עושה צבא גם הרבה בשבילך, בשביל התחושה האישית, תחושת התרומה והעשייה - וזכותך המלאה (!) לחוות את התחושה הזאת בשירות צבאי בין אם צה"ל "רוצה" או "לא רוצה"

לגבי מה עדיף - שירות לאומי או התנדבות לצה"ל - הדבר תלוי לגמרי בך! סוג התפקידים בשירות לאומי שונים במהותם מהתפקידים שתתיקלי בהם בצבא מכיוון שהם במוסדות אזרחיים ברובם ולא צבאיים. ולכן אם חשוב לך לחוות "צבא" על כל מה שזה אומר - מדים, היררכיה, דרגות, "סלנג" צבאי, ללמוד על מבנה הצבא וכו' - עדיף להתנדב לצה"ל.
אם חשובה לך פשוט עצם התרומה למדינה ופחות מדבר אלייך הקטע "הצבאי" - שירות לאומי זו אופציה נפלאה. יש המון אפשרויות תפקידים נפלאים בשירות לאומי וכמובן שגם התחלת השירות הינה פשוטה הרבה יותר (אין צורך להתעסק בתהליך ההתנדבות לצה"ל שהוא לפעמים ארוך יחסית).

רק חשוב לי לציין - ציינת שבשירות לאומי בטוח תעשי מחוץ לבית, חשוב להגיד גם שגם דרך התנדבות לצה"ל, כל עוד לינה מחוץ לבית לא פוגעת בך מבחינה רפואית - זה אפשרי. את צריכה להציג את הרצון שלך לשרת בבסיס סגור בוועדה הרפואית (וועדת התנדבות) כדי שהרופא יבחן את בקשתך.

אני בחרתי להתנדב לצה"ל גם כי כבר התחלתי (שוחררתי מס' חודשים לאחר השירות) אבל גם כי רציתי לחוות "צבא", ואני לא מתחרט על זה לרגע (להפך, במבט לאחור - זו אחת התקופות היפות ביותר שהיו לי). לעומת זאת, אחד החברים שלי השתחרר מהצבא ועשה שירות לאומי במקום ונהנה מאוד, ככה שזה מאוד אינדיבידואלי.

אני מציע שתבחני תפקידים שנראים לך בשירות לאומי וגם תפקידים שנראים לך בצבא (את יכולה לבדוק תפקידים באתר שבוז: http://www.shavuz.co.il/recruit/ ) ותראי איזה סגנון יותר מתאים לך. בנוסף, תבחני עד כמה חשוב לך לחוות את צה"ל עצמו על כל מה שזה אומר.

לגבי המודיעין - לצערי אני לא מכיר מקרוב את היחידה, אבל ממה ששמעתי מדובר ביחידה מאוד מובחרת. רצוי לשאול בפורום "מתגייסים".

אני מקווה שהחפירה עזרה לך מעט ואם את צריכה עוד משהו - אנחנו פה

בהצלחה!

נ ו ע ה 12

New member
היי

קודם כל, ברוכה הבאה לפורום
הגעת למקום הנכון, בהחלט! אני מקווה שתישארי איתנו כאן ונמשיך ללוות אותך בכל התהליך, לא משנה במה תבחרי. :)

החששות שהעלת מוכרים כאן לכולנו... "הצבא לא רוצה אותי, למה שאני ארצה אותו" ומשפטים דומים מתארים חלק גדול מהתחושות של רוב המלש"בים שקיבלו פטור ונמצאים בתהליך ההתנדבות, שעל אף שהוא השתפר משמעותית בשנים האחרונות (מרגישה זקנה...) הוא עדיין לא הדבר הכי מהנה שאפשר לעבור, בלשון המעטה... מדובר בתקופה לא פשוטה, לפעמים מייאשת ובעיקר מלווה בהרבה אי וודאות, וההרגשה הזאת שבמקום שהצבא יגייס אותך אליו, את זו שצריכה לגייס אותו אלייך ובעצם להילחם על מה שבשביל הרוב המוחלט של בני גילך מוגדר כחובה לכל דבר. אני יכולה לשתף שגם לי לא היה קל, ובוודאי שבכיתי, במיוחד בצו הראשון עצמו (ברגע שהודיעו לי), אבל גם בשאר הימים שאחרי... ואני בטוחה שאני לא היחידה. העניין הוא, כפי שמתן כתב, שאם נפחית קצת את עניין האגו (וזה בסדר גמור להרגיש ככה בהתחלה, אני לא באה בטענות או חלילה מאשימה אותך באנוכיות), נבין שהבחירה להתנדב היא הרבה בשבילנו - הרצון לחוות את מה שרוב בני גילך חווים, להיות חלק ממערכת גדולה כ"כ כמו הצבא, "להיות כמו כולם"... זה למעננו, ולא למען הצבא. בסופו של דבר זו זכות הרבה יותר משזו חובה, ואני חושבת שרק לאחר כל הדברים האלה אנחנו צריכים לשים דגש על התרומה הרבה שנוכל להעניק למדינה ולצבא במסגרת השירות שלנו, כל אחד ותפקידו. כאן אני גם מגיעה למה שכתבת - "אני רוצה לתרום את עצמי, למצות את עצמי בתפקיד שאכן יממש את התכונות שלי, דבש שהתחלתי להפנים שלא יקרה אם אתנדב" -הימים הראשונים, ואפילו החודשים, שאחרי קבלת הפטור והגשת הבקשה להתנדבות, הם מאוד מבלבלים. מעטים האנשים סביבך, אני מניחה, שאכן יש להם נסיון אמיתי עם ההתנדבות, ואם כבר למישהו יש אז הוא בחר באופציה של שירות לאומי או אפילו ויתר ו"התחיל את החיים" מה שנקרא, אבל לרוב מעטים הם שאכן התנדבו ושבאמת מבינים בעניין. אז כל אחד זורק משהו, ואת זו שבסופו של דבר צריכה להחליט מה נכון ומה לא, מה לקחת ומה לא ובעיקר - מאיפה נובע כל דבר והאם זה טיעון אמיתי שצריך לקחת בחשבון או לא... חברים שבוזים שהתגייסו לפני 3 חודשים והמפקד שלהם עושה להם את המוות, לדבריהם, שאומרים לך עכשיו שתעשי כל מה שאת יכולה בשביל לא להתגייס ולא להיכנס למערכת הזאת, הם לא משהו שצריך להשפיע עלייך למשל. בסופו של דבר זו בחירה שלך בלבד. ובוודאות, את יכולה לתרום הרבה לצבא וכן למצות את עצמך. היחידה הטכנולוגית שולחת את הטפסים האלו למלש"בים רבים שקיבלו פטור והיא ידועה בתור יחידה עם לא מעט מתנדבים... מטעמי בטחון מידע אין הרבה מידע על היחידה הזו שניתן לחשוף באינטרנט, אבל יש שם תפקידים במגוון תחומים. תמלאי את הטפסים ובמידה ויזמנו אותך תלכי לראיון, שם יספרו לך מעט יותר, מה יש לך להפסיד? :) חשוב לי רק להדגיש שעם כל הכבוד ליחידה הזו, יש בצבא עוד הרבה תפקידים בתחום המודיעין שפתוחים למתנדבים, ועוד המון אחרים שלא קשורים למודיעין וגם הם מעניינים, מספקים ומשמעותיים. אם תגידי לנו באיזה תחום את מתעניינת נוכל אפילו לכוון אותך לתפקידים ספציפיים, אבל כמובן שזה עוד מוקדם ושיבוץ לתפקיד תלוי בכמה וכמה גורמים, כמו התאמה רפואית, התאמה מבחינת הנתונים האישיים, צרכי הצבא וכו'... כמו כן, במידה והבעיה הרפואית שלך לא מונעת שתשני מחוץ לבית (במילים אחרות, מדויקות יותר - במידה ורופא מדור מתנדבים לא רואה סיבה להביא לך פטור ללינת בית), אין מניעה שתשרתי בבסיס סגור, מה שמבטיח שתפתחי את העצמאות שלך... אבל האמת היא שאני חושבת שגם שירות בבסיס פתוח משפר את העצמאות ואת הבגרות, אם כי נכון שזה במידה מועטה לעומת שירות בבסיס סגור.

לסיכום - לא חפרת בכלל! כולנו התמודדנו עם כל מה שהעלת כאן וזה מוכר ומובן לגמרי. את מוזמנת להמשיך לשאול ונשמח תמיד לענות. יש כאן בפורום גולשים שנמצאים כמוך בתהליך, ישנם כאלו שעכשיו בתקופת השירות ויש כאלו שכבר השתחררו, כך שבאמת יש לך את כל נקודות הראייה שצריך. המון בהצלחה!

תודה!!

קודם כל תודה לכולכם שעניתם לי באמת ששיפרתם קצת את הרגשתי !!
אני עדיין מלבטת בעניין..אני יודעת שבסופו של דבר ההחלטה תהיה שלי וזה בדיוק מה שמלחיץ - אם אני אבחר בדבר השגוי אני אוכל להאשים רק את עצמי וכמו כל אדם אחר בתכלס קל יותר להאשים אחרים מאשר את עצמינו..
אני גם מבינה מצד אחר את צהל שפטר אותי מהשירות כי הוא לא רצה לקחת על מצפונו והכל אבל מצד שני גם ממש לא מבינה כאילו אל אם אני אתנדב צהל ישבץ אותי בהתאם לצרכי, לרצוני ולצרכיו אז למה הוא לא יכל לעשות את זה מההתחלה? תמיד הייתי בטוחה שאתגייס כמו כל אחר בסיום יב׳ ופתאום זה נתון להחלטתי זה פשוט מוזר לי מאוד..
כמו שכבר ניחשתם נכון אני לא מוקפת אנשים שקיבלו פטור מצהל מלבד כמה חברות שקיבלו פטור מטעמי דת ואז די היה ברור להן שהן הולכות לשירות לאומי. כל שאר האנשים שמסביבי התגייסו או עומדים בפני גיוס.מבין אלה שהתגייסו מעטים האנשים שלא מרוצים בצהל (רק חברה אחת) אבל עדיין כולם אמרו לי שהם היו נותנים להם פטור בדיעבד הם לא היו הולכים .. אני יודעת שזה מאוד אינדיבידואלי. אבל השיקולים שלי נעים בין להתגייס לצבא כי זה משו חברתי,משו שמשותף לי ולחברות אחרי הכל כשניפגש בחופשות שלהן הן יחפרו על הצבא ואני על מה? משו שאולי יתרום לי (אני לא בהחלט יכולה להתבסס על זה כי אני לא יודעת מה אעבור) לבין שירות לאומי בו אתרום את עצמי בהחלט כי כבר חשבתי על תפקיד שמאוד מעניין אותי ומשקף את עצמי,כי אפתח עצמאות ואסתגל לחיים האמיתיים(יש משו בשירות לאומי שמזכיר לי עבודה כזאת) וכמובן שמשלמים יותר(חחח סתם הלוואי שזה היה הדבר שמעניין אותי).
אגב אני לא חושבת שהבנתי אותכם נכון אבל אפשר להירשם לשני הדברים במקביל? גם לשירות לאומי וגם לצבא? זה לא אומר שאם אני נרשמת לשירות לאומי/צבא אני מתחייבת (בעיקר עם הצבא) גם בקשר למודיעין אני יכולה למלא טפסים וללכת לראיון עוד לפני שהגשתי בקשה להתנדבות ?
אגב התפקידים שהתעניינתי בהם בצה׳׳ל היו - תפקיד בעוקץ ומשק״ית נפגעים היו עוד כמה אבל אלו היו העיקריים. תפקיד בעוקץ הבנתי שכבר לא אקבל כנראה ומשקית נפגעים אני לא בטוחה שיתנו לי כי זה דורש סיורים ברחבי הארץ כל יום ואני בספק אם צהל יקח אחריות ויתן לי להסתובב ברחבי הארץ ולא לשבת במשרד...

Run for a Fall

New member
היי

אני רוצה להתייחס לכמה מהדברים שלך:

"אני גם מבינה מצד אחר את צהל שפטר אותי מהשירות כי הוא לא רצה לקחת על מצפונו והכל אבל מצד שני גם ממש לא מבינה כאילו אל אם אני אתנדב צהל ישבץ אותי בהתאם לצרכי, לרצוני ולצרכיו אז למה הוא לא יכל לעשות את זה מההתחלה? תמיד הייתי בטוחה שאתגייס כמו כל אחר בסיום יב׳ ופתאום זה נתון להחלטתי זה פשוט מוזר לי מאוד.."
צה"ל לא עושה זאת מההתחלה כי מדובר בהשקעת משאבים רבים. לא הרבה אנשים (יחסית) בוחרים להתנדב למרות הפטור שקיבלו. אם צה"ל היה מתעקש לגייס כל אחד שקיבל פטור - זה היה מקשה עד מאוד על התפקוד של המערכת הצבאית. בתהליך ההתנדבות, קיים "סינון" למעשה של אנשים שקיבלו פטור ורוצים באמת להתגייס. ולאנשים כאלה צה"ל כן דואג ומשקיע בהם.

"אבל עדיין כולם אמרו לי שהם היו נותנים להם פטור בדיעבד הם לא היו הולכים" - במהלך השירות שלי, נתקלתי לא פעם באנשים ששמעו שאני מתנדב ושאלו אותי "למה??". אנשים נוטים לשפוט מצבים בחיים לפי המצב הנוכחי שלהם. כלומר אם אנשים עכשיו בצבא, ולא כיף להם במיוחד, או שנמאס להם וכו' - הם יתנו לך את דעתם בהתבסס על הרגשות האלה. הם לא באמת מסתכלים קדימה על התמונה הרחבה. במבט לאחור, אם תשאלי אותם אחרי סיום הצבא, אני בספק אם רובם יגידו אותו דבר. צריך לזכור שלהם הצבא נראה כחובה, משהו מעיק לפעמים, ואצלך זה לא מובן מאליו. אם את שואלת אותי, אני לא מתחרט לרגע על ההתנדבות.

"אגב אני לא חושבת שהבנתי אותכם נכון אבל אפשר להירשם לשני הדברים במקביל? גם לשירות לאומי וגם לצבא? זה לא אומר שאם אני נרשמת לשירות לאומי/צבא אני מתחייבת (בעיקר עם הצבא) גם בקשר למודיעין אני יכולה למלא טפסים וללכת לראיון עוד לפני שהגשתי בקשה להתנדבות ? " -
אפשר להירשם לשניהם במקביל, לפי דעתי יאשרו אותך בשירות לאומי הרבה לפני השירות הצבאי. התהליך של ההתנדבות לשירות צבאי ארוך יותר. בעיקרון את יכולה לוותר על ההתנדבות אפילו 3 ימים לפני הגיוס אם אני לא טועה (אחרי זה גם אפשרי אבל יותר בעייתי) ככה שתיאורתית את יכולה להירשם לשניהם.
לגבי הריאיון - כמו שנועה אמרה, את אכן יכולה למלא פרטים וללכת ולהתרשם אם יזמנו אותך לריאיון.

"אגב התפקידים שהתעניינתי בהם בצה׳׳ל היו - תפקיד בעוקץ ומשק״ית נפגעים היו עוד כמה אבל אלו היו העיקריים. תפקיד בעוקץ הבנתי שכבר לא אקבל כנראה ומשקית נפגעים אני לא בטוחה שיתנו לי כי זה דורש סיורים ברחבי הארץ כל יום ואני בספק אם צהל יקח אחריות ויתן לי להסתובב ברחבי הארץ ולא לשבת במשרד..."
אל תהיי כ"כ בטוחה. עם נחישות אפשר להשיג המון בהתנדבות. בנוסף, יש תפקידי מש"קית נפגעים שכוללים יותר עבודה משרדית ופחות טיולים ברחבי הארץ. אני חושב ששווה לבדוק את זה אם זה תפקיד שמדבר אלייך.

קחי לך קצת זמן, תציגי לעצמך את היתרונות והחסרונות בכל אחת מהאפשרויות שלך, תשקלי אותן זו מול זו ותקבלי החלטה

שיהיה בהצלחה!

תודה!

האמת היא ששאלתי גם אנשים שכבר אחרי צבא במשפחה וכאלה והם אמרו שבדיעבד אם הם היו יודעים לאן הם הולכים הם היו מקווים לקבל פטור.. כמובן שזה אישי כי אדם אחר יכול לסבול ולהישאר עם טראומות בעוד אדם אחר יכול להינות עד השמיים (כמו שציינת שאתה לא מצטער לרגע) בגלל זה ההחלטות שלי כרגע לא חד משמעיות. אני פוחדת שבאיזה כיוון שאני לא אבחר אני אפסיד בצד השני. לכן אני גם מאוד חוששת להגיש בקשת התנדבות שאחרי זה צה׳׳ל בעצם יסגור בפני את האפשרות לשירות לאומי וחייב אותי להתגייס אליו.
שוב תודה על המענה!

Run for a Fall

New member
האופציה לשירות לאומי לא נסגרת

התנדבות היא כשמה, התנדבות. ואת יכולה כמו שאמרתי גם לוותר עליה במהלך התהליך של ההתנדבות.

חבל להסתכל על הבחירה כעל "להפסיד מהצד השני" ויותר מאיפה אני אוכל להרוויח יותר, להיות יותר מסופקת, להנות יותר... הכי נכון להנות מההחלטה שמקבלים ופחות להתחרט על האופציה האחרת

שוב בהצלחה!

נ ו ע ה 12

New member
טוב שיש את מתן

ועכשיו לשני דברים שחשוב לי לשקף לך:
1. בתור מתנדבת יש לך השפעה עצומה, באופן יחסי לחיילים "רגילים", על התפקיד אותו תמלאי ואפילו על היחידה הספציפית בה תשרתי, כך שמראש את מגיעה לתפקיד שאת בחרת אותו, ואולי אפילו אחרי ביקור (טרם הגיוס) במקום עצמו שבו ממש תשרתי.
2. "אני פוחדת שבאיזה כיוון שאני לא אבחר אני אפסיד בצד השני" - להתנדב תוכלי בכל שלב ובכל מסגרת, לדעתי, וזה גם חשוב מאוד ואפילו לא צריך להיות מוגבל לשנה/שנתיים. :) תסכימי איתי שצבא בגיל 30 זה קצת יותר מוזר, מאשר להתנדב בעמותה מסוימת בגיל הזה.

יעזור אם אני אגיד שגם אני משוחררת ואני לא מתחרטת לרגע על ההחלטה שקיבלתי?

למעלה