עזרה..

lior05

New member
עזרה..

היום הייתי לראשונה אצל דיאטנית כדי שתרכיב לי תפריט בהתאם לצרכיי (אני טיבעוני), הקיצר.. התזונאית שנראתה מאד בקיאה שנושא הטבעונות ייעצה חד וחלק, לפני אפילו שהתחלנו לדבר על המזון לעבור לצמחונות. היא הציעה מספר רעיונות והבהירה כי לברזל, ויטמין C, ועוד כמה דברים יש תחליפים מהצומח אך לויטמין הנורא B12, וגם לחומצה פולית (משהו כזה..), אין. היא ייעצה לי לקחת כדור מציצה מה שאני עושה בכל מקרה אך זה לא ממש תורם ליציבות הויטמין, כמו- כן יש לי מספר בעיות אחרות בטבעונות שלא קשורות במזון וגם לא בסובבים אותי אך צריך למצוא להם פיתרון. התזונאית הודיעה לי כי אם אני אשאר בטבעונות יכול להיות שבטווח הרחוק יהיו לי נזקים בלתי הפיכים שלא ניתן לתקנם(מש שנראה לי כדי נכון..). בכל מקרה, למרות שאפילו לשניה אני לא חושב לחזור לצמחונות, אני קצת חושש בקטע הזה. בכל מקרה, הייתי רוצה לשמוע דעות ועצות מ ממספר גדולטבעונים שקיים להם תפריט מוגדר ומסודר, ולשמוע פחות או יותר מה הם אוכלים.

../images/Emo101.gif בדרך../images/Emo70.gif

המשפט הכי חשוב: לא יגרם לך שום נזק בלתי הפיך. אולי מלבד זה שתחייה בממוצע 5 שנים יותר מאוכל בשר ממוצע.
תזונה צמחית מגוונת ומאוזנת, המבוססת על דגנים, קטניות, פירות, ירקות, אגוזים וזרעים היא התזונה הבריאה ביותר, (כמעט) לכל בנאדם, בכל גיל, בכל מצב . לגבי בי-12, אני ממליץ לקרוא את המאמרים בנושא במאמרי הפורום (אם יש לך בעיה למצוא אותם, אני אתן אליהם קישור). בקצרה רק, למעשה היום אף מאכל אינו מהווה מקור אמין לבי-12, (ויעידו כל אוכלי הבשר, חלב וביצים שמתפתח אצלהם מחסור), טבעוני שיקפיד על בליעת כדורים יקבל בי-12 מהמקור האמין ביותר והוא המקור ממנו בני-אדם קיבלו בי-12 לאורך דורות: חיידקים. חומצה פולית? פעם ראשונה שאני שומע שלטבעונים תיתכן בעיה עם חומצה פולית. בדיקת הדם שלי תעיד שאין לי שום מחסור בחומצה פולית. אני מקווה שדורון יוכל להעשיר את ידיעותינו בנושא. לויטמין C יש מקור צמחי? נו, דהה... המקור העיקרי (ואני לא בטוח, אבל ייתכן גם שהבלעדי!) של הצריכה שלו הם פירות וירקות!
אני ממליץ לך לנסות למצוא תזונאי שמבין בענייני תזונה צמחית. או להסתמך על עצמך ועל מחקרים שתקרא. בחירה שלך. בכל מקרה, מזל טוב על הטבעונות! תשמח שאני סולל לך כבר את הדרך (כשאתה תגיע לי"א כבר התיכון היקר שלנו יידע בדיוק כיצד לספק לך אוכל טבעוני בפולין!).

ומה הבעיות האחרות...

בטבעונות שלך ולא נוגעות במזון או בסובבים אותך. ושכחתי להוסיף משהו לגבי טבעונות: אנחנו הטבעונים, מהווים שגרירים של הטבעונות. טבעונות לא צריכה להיראות כאיזו נזירות או כמשהו לא בריא מאוד. להיפך! אנחנו צריכים להראות שטבעונות היא דרך חיים בריאה יותר לכל אדם (וזה ע"י הקפדה על תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא), מגוונת ועשירה במזונות טעימים. (ויעידו בלוטות הטעם שלי ומתכוני הפורום
) הצגה של הטבעונות כאיזו נזירות. או יותר גרוע מכך, כתופעה שהיא הקרבה של הבריאות שלך, מהווה נזק (לדעתי) להפצת התזונה כדרך חיים שמטעימה לכל אזרחי העולם.

וד"א - מה הבעיה שקשורה...

בטבעונות שלך ולא נוגעות במזון או בסובבים אותך. ושכחתי להוסיף משהו לגבי טבעונות: אנחנו הטבעונים, מהווים שגרירים של הטבעונות. טבעונות לא צריכה להיראות כאיזו נזירות או כמשהו לא בריא מאוד. להיפך! אנחנו צריכים להראות שטבעונות היא דרך חיים בריאה יותר לכל אדם (וזה ע"י הקפדה על תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא), מגוונת ועשירה במזונות טעימים. (ויעידו בלוטות הטעם שלי ומתכוני הפורום
) הצגה של הטבעונות כאיזו נזירות. או יותר גרוע מכך, כתופעה שהיא הקרבה של הבריאות שלך, מהווה נזק (לדעתי) להפצת התזונה כדרך חיים שמטעימה לכל אזרחי העולם.

למעלה