בהצלחה ו...
א. תיקח בחשבון שיש עוד כמה חברות תוספים מעולות וידועות שלא הזכרתי
ב. לגבי בעיות סחוס ומפרקים אני ממליצה בחום לטפל באמצעות שמנים ובעיקר באמצעים של מגע / תנועה / דיקור:
אני לא הולכת לדיקור כי יש לי בעיה של פחד ממחטים שלא מצאתי לנכון לטפל בה, אבל שמעתי מאנשים שהיו במצב האקוטי והדיקור מאד עזר
בגיל הרבה יותר צעיר היו לי בעיות במפרקי הידיים , במצב שפעולה של פתיחת דלת (שיוצרת סיבוב) גרמה לי לזעוק מכאב. בארועים האקוטיים נעזרתי בהתחלה בשמן ה"סודי" שלי שאפרט למטה, ואח"כ בשמן סגולה, שסייעו להפרד מהכאבים והדלקת הכרונית.
בברכיים המצב היה הרבה יותר קשה, היו לי תנועות עם מגבלות ותקופה די ארוכה לא טיפלתי בעיסוי תאילנדי כי לא יכולתי, בשביל לשבת ישיבה יפנית תמיד נעזרתי בשתי כריות.
למרבה הפלא (כי בעיות ברכיים הרי ידוע שאי אפשר לפתור) כבר לפני כמה שנים חזרתי לטפל בעיסוי תאילנדי, ובשנה האחרונה אני מלמדת קונדליני יוגה, שיטה די דינמית , ומבלה לא מעט מהשיעורים בישיבה מזרחית (עדיין לא יכולה לבצע לוטוס, אבל חצי לוטוס כבר הצלחתי פעם בלי בכלל להתאמץ !!) ובישיבה על העקבים בלי עזרים. אם מישהו היה אומר לי את זה לפני שנתיים הייתי צוחקת.
מה שעשה את ה"טריק" אין בו שום טריק ושום תוסף , אלא עבודה של שנים בהדרגה, מתינות והקשבה לגוף - יוגה ועוד יוגה, ומכיוון שעשיתי קורס מורים , שהוא די תובעני , והגעתי למקומות של תפוס וכאב, נעזרתי בבן זוגי , שהוא מטפל מומחה לעיסוי רפואי, שכל פעם אבחן (והרגיע אותי) שמדובר בשרירים , ואז טיפל בהם.
לדבריו בתהליך שעברתי בשנתיים האחרונות, עם עליית המדרגה של היוגה, הופעלו בגוף שרירים שנרדמו לפני לפחות 20 שנה. ברגע שהוא שחרר את הטריגרים והנוקשויות שנוצרו, גם המפרקים שקשורים לאותם שרירים ורצועות וגידים, פשוט מתחילים לפעול אחרת.
הסחוס ושחיקות של עצמות אולי לא נוצרים מחדש, אבל הרבה ממגבלות התנועה והכאבים שאנחנו מייחסים לפגיעות האלו, קשורות בכלל לנושאים של יציבה, שרירים ורקמות רכות שניתנים לשינוי וטיפול - לא ביום ולא ביומיים, אבל כשבגיל 57 אני חווה שיפור מדהים ומתמיד ביכולות , עד כדי הגעה למקומות שכצעירה בגיל 20 עם בעיות אורתופדיות שונות בכלל לא חלמתי עליהם, זה אומר דרשני.
ממליצה בחום לא להסתפק בתוספים ותזונה וחשיבה וכל מיני דברים יפים וחשובים כאלה, אלא ללכת לכיוון של התנועה והעיסוי - אם זה צ'י קונג או שיטת יוגה מודעת (קונדליני או יוגה טיפולית למשל) ולשלב את זה עם יעוץ של מטפל מומחה, ברמה של בן זוגי (יש עוד כמה כאלה בארץ ) שיודע לבחון אם הבעיות נובעות משרירים או מהשלד, לטפל ולתת לך שיעורי בית והנחיות תנועתיות מדויקות
אני מדגישה את הענין של המומחיות, כי יש לא מעט מטפלים בספא, כולל כאלו שמתהדרים בתואר מעסה רפואי , שכשכואב לך הגב, הם יעסו את הגב, ולא מודעים בעצמם שהבעיה בכלל נובעת משריר אחר שלא נמצא בגב (דוגמא נפוצה היא התקצרות שרירי החזה שגורמת לכאבי גב), או במקרה שלך של בעיות ברכיים - יש שרירים שצריך לחזק ויש שרירים שצריך לשחרר, ומי שמייעץ לך צריך לדעת להגיד לך מה לעשות קודם ולבנות את התוכנית המדויקת שתעזור לך לצאת מהכאב
סליחה על האורך, אבל נראה לי שאלו דברים שחשוב לדעת