עזרה

yossi7070

New member
עזרה

אני קורה את הספר"יהיו מזונותך תרופותיך",
ורוצה להשתמש בכמה מהתוספים שהוא מציע,
העיניין שיש כל כך הרבה חברות והשאלה שלי היא,
איזה חברות כדאי להתעסק איתם?
אני מניח שזה בעיה להציע מבחינה פירסומית,
אבל אם מישהו יכול לעזור לי בתוך כל
הים הזה..
תודה מראש!

yossi7070

New member
מישהו..

יכול להפנות אותי לאתר אוביקטיבי,או משהו כזה
שאפשר לקחת ממנו מידע?
לצורך העיניין אני צריך אומגה 3 וגלוקומזין.

מה המטרה?

אישית לא מתעסקת עם תוספים, כך שלא אוכל להמליץ.
גם ספר, הוא רק ספר.
כך שאם אתה שואף לבריאות עדיף לפנות למטפל שיאבחן/ימליץ על תזונה/תוספים מותאמים אליך.

0 אור 0

New member
הנסיון שלי בנושא התוספים

אישית, אני משתדלת מאד להמעיט בתוספים ו"לתפור" פתרון שמבוסס על תזונה , עם חיזוק בכלים הוליסטיים (רפלקסולוגיה או טיפולים אחרים, תרגילי יוגה מותאמים במדויק, צמחי מרפא בהתאמה אישית וכד')
במקרים בהם בכל זאת מחליטים שיש צורך בתוסף, מצאתי מנסיוני שאפשר לעשות "שופינג" בין החברות הטובות/מוכרות, אם באינטרנט ואם להכנס לבית טבע טוב.
די נדיר שיש איזה מותג ספציפי שיהיה טוב יותר מכל האחרים - לרוב כשיש איזשהו פיתוח מסוים , אז לכולם יש ואריציות של אותו פיתוח. במקרים בהם יש יתרון לחברה מסויימת, אפשר למצוא אותו בהגדרות של המוצר מבחינה מקצועית (ממה הוא מופק ובאיזה תנאים, מה המינון המדויק וכד') ולא במלל השיווקי.
כשלמדתי נטורופתיה, בשנה האחרונה הגיעו אלינו תועמלנים של חברות ידועות - כל אחד הביא נתונים מרשימים ומחקרים כדי לשכנע מדוע המוצר שלו טוב יותר משל כל האחרים. והאמת, כולם שכנעו אותי!! - וזה בדיוק הסיפור עם תוספים - שברוב המקרים שמישהו יגיד לך שהתוסף של XXX הוא פשוט היחיד שאתה חייב לקחת ,אז או שיש לו ערך מסחרי מזה, או שמישהו אחר שכנע אותו וכל ההתנסויות שלו מאז היו טובות, אבל יתכן מאד שהמוצע על יד באותו מדף (אתר) שיש עליו עכשיו מבצע של 2 במחיר 1 , טוב באותה מידה. רק תקרא את האותיות הקטנות.
דברים לתשומת לב:
1. מדובר רק בין החברות הידועות והטובות (שהן לא מעטות , והעובדה שכרגע אני זורקת רק את השמות סולגאר, סופהרב וגרמזה ממש לא אומרת שהן היחידות, רק שזה מה שקפץ לי כראש כרגע)
2. אני מסתמכת לחלוטין על מפרט המוצר והגדרות מקצועיות שלו שנמצאות באתר היצרן/יבואן - אבל צריך לסנן את המלל השיווקי
ובפוסט נפרד דוגמא

0 אור 0

New member
ודוגמא מתחום דומה

תוך כדי כתיבת התגובה הקודמת נפלו עיני על המודעה לצד הדף ופי נפער!!
בדיוק לפני שבועיים נסעתי לקנות מתנה ונכנסתי לחנות פרפומריה מהחנויות הזולות שמוכרות בגרושים אביזרי שיער וציפורניים וקרמים זולים. ומצאתי שם בין השאר גלגלת לעיסוי הפנים ומברשת קטנה שיש לה בצד השני צ'ופצ'יקים לאותה מטרה,
מיד התלהבתי וקניתי את שני הפריטים, שעלו בין שקל לשניים כל אחד מהם , אחד כחלק מהמתנה והשני לעצמי, ובלי קשר למה שאני רוצה להדגים פה , אלו מוצרים מצויינים למי שמשתמשת בהם (בדומה לתוספים - מי שרק קונה ולא משתמש , זה לא ממש מועיל)
אז עכשיו אני מסתכלת על המודעה, ורואה בדיוק את אותה גלגלת ב"החל מ 149 ש"ח"
אז יכול להיות שהפסלטיק יהיה יותר איכותי, והעיצוב יותר מרשים, אבל בתכלס אותו מוצר עם אותה תועלת בדיוק (כאמור רק אם משתמשים ובטח לפחות חצי ממי שקונה בסוף לא מקפיד להשתמש) ב 149 שקל במקום שניקל.
עשיתי בשבילך צילום מסך שלה
בתוספים ההבדל הרבה פחות דרמטי, כי מה שאתה מכניס לפה אתה קונה רק מחברה אמינה, ידועה ועם אישורי משרד הבריאות, ועדיין יצא לי לקנות פרוביוטיקה איכותית ב 80 לעומת 210 (מבצעים וכד)

yossi7070

New member
היי..

אור,תודה רבה על התגובה המפורטת,
העיניין אצלי בתוספים שאני רוצה לקחת, זה שאני לא יכול לקבל
אותם במזון,לדוגמא אומגה 3 אני לא אוהב דגי ים בכלל סלומון וכדו
אז איזה ברירה יש לי? וגם לגבי גלוקוזמין לבעיות סחוס ומפרקים.
לדעתי אני אלך על החברות הגדולות שציינת

0 אור 0

New member
בהצלחה ו...

א. תיקח בחשבון שיש עוד כמה חברות תוספים מעולות וידועות שלא הזכרתי
ב. לגבי בעיות סחוס ומפרקים אני ממליצה בחום לטפל באמצעות שמנים ובעיקר באמצעים של מגע / תנועה / דיקור:
אני לא הולכת לדיקור כי יש לי בעיה של פחד ממחטים שלא מצאתי לנכון לטפל בה, אבל שמעתי מאנשים שהיו במצב האקוטי והדיקור מאד עזר
בגיל הרבה יותר צעיר היו לי בעיות במפרקי הידיים , במצב שפעולה של פתיחת דלת (שיוצרת סיבוב) גרמה לי לזעוק מכאב. בארועים האקוטיים נעזרתי בהתחלה בשמן ה"סודי" שלי שאפרט למטה, ואח"כ בשמן סגולה, שסייעו להפרד מהכאבים והדלקת הכרונית.
בברכיים המצב היה הרבה יותר קשה, היו לי תנועות עם מגבלות ותקופה די ארוכה לא טיפלתי בעיסוי תאילנדי כי לא יכולתי, בשביל לשבת ישיבה יפנית תמיד נעזרתי בשתי כריות.
למרבה הפלא (כי בעיות ברכיים הרי ידוע שאי אפשר לפתור) כבר לפני כמה שנים חזרתי לטפל בעיסוי תאילנדי, ובשנה האחרונה אני מלמדת קונדליני יוגה, שיטה די דינמית , ומבלה לא מעט מהשיעורים בישיבה מזרחית (עדיין לא יכולה לבצע לוטוס, אבל חצי לוטוס כבר הצלחתי פעם בלי בכלל להתאמץ !!) ובישיבה על העקבים בלי עזרים. אם מישהו היה אומר לי את זה לפני שנתיים הייתי צוחקת.
מה שעשה את ה"טריק" אין בו שום טריק ושום תוסף , אלא עבודה של שנים בהדרגה, מתינות והקשבה לגוף - יוגה ועוד יוגה, ומכיוון שעשיתי קורס מורים , שהוא די תובעני , והגעתי למקומות של תפוס וכאב, נעזרתי בבן זוגי , שהוא מטפל מומחה לעיסוי רפואי, שכל פעם אבחן (והרגיע אותי) שמדובר בשרירים , ואז טיפל בהם.
לדבריו בתהליך שעברתי בשנתיים האחרונות, עם עליית המדרגה של היוגה, הופעלו בגוף שרירים שנרדמו לפני לפחות 20 שנה. ברגע שהוא שחרר את הטריגרים והנוקשויות שנוצרו, גם המפרקים שקשורים לאותם שרירים ורצועות וגידים, פשוט מתחילים לפעול אחרת.
הסחוס ושחיקות של עצמות אולי לא נוצרים מחדש, אבל הרבה ממגבלות התנועה והכאבים שאנחנו מייחסים לפגיעות האלו, קשורות בכלל לנושאים של יציבה, שרירים ורקמות רכות שניתנים לשינוי וטיפול - לא ביום ולא ביומיים, אבל כשבגיל 57 אני חווה שיפור מדהים ומתמיד ביכולות , עד כדי הגעה למקומות שכצעירה בגיל 20 עם בעיות אורתופדיות שונות בכלל לא חלמתי עליהם, זה אומר דרשני.
ממליצה בחום לא להסתפק בתוספים ותזונה וחשיבה וכל מיני דברים יפים וחשובים כאלה, אלא ללכת לכיוון של התנועה והעיסוי - אם זה צ'י קונג או שיטת יוגה מודעת (קונדליני או יוגה טיפולית למשל) ולשלב את זה עם יעוץ של מטפל מומחה, ברמה של בן זוגי (יש עוד כמה כאלה בארץ ) שיודע לבחון אם הבעיות נובעות משרירים או מהשלד, לטפל ולתת לך שיעורי בית והנחיות תנועתיות מדויקות
אני מדגישה את הענין של המומחיות, כי יש לא מעט מטפלים בספא, כולל כאלו שמתהדרים בתואר מעסה רפואי , שכשכואב לך הגב, הם יעסו את הגב, ולא מודעים בעצמם שהבעיה בכלל נובעת משריר אחר שלא נמצא בגב (דוגמא נפוצה היא התקצרות שרירי החזה שגורמת לכאבי גב), או במקרה שלך של בעיות ברכיים - יש שרירים שצריך לחזק ויש שרירים שצריך לשחרר, ומי שמייעץ לך צריך לדעת להגיד לך מה לעשות קודם ולבנות את התוכנית המדויקת שתעזור לך לצאת מהכאב
סליחה על האורך, אבל נראה לי שאלו דברים שחשוב לדעת
&nbsp

כדאי לחפש ולתקן את מקור הבעיה-

לתשומת ליבך - בעיות בסחוס מקורן במקרים רבים- יציבה לא נכונה, תזונה לא נכונה.(ומתח, כמובן )
טיפול נכון ויעיל- יהיה בשילוב של חיזוק ואיזון הגוף ויש לכך דרכים שונות
הכוללות התאמה תשונתית, לימוד יציבה נכונה (למשל דרך טכניקת אלכסנדר) או שיטות אחרות לאיזון

יעל ND

New member
תוספים

לשאלתך: תלוי, מה אתה רוצה. לכל חברה יש משהו שהכי טוב דוקא אצל אותה חברה ומשהו שהוא פחות מוצלח ואת הרוב שהוא בערך באותה איכות.

וכעיקרון: לא ממליצה לקחת שום תוסף על דעת עצמך, אלא אך ורק כתוצאה מייעוץ מקצועי.

למעלה