עזרה

פילוט2

New member
עזרה

זקוקה לראייה חיצונית ואוביקטיבית.
יש לי ילדה עם ASD בת 4. מטופלת כבר שנה שניה בשיטת D.I.R. אנחנו מאוד מרוצים והיא כל הזמן בהתקדמות. העניין הוא שכדי להיות מטופלים בשיטה זו עברנו דירה למקום שיש גן כזה ובעקבות כך נוצרו לנו כל מני בעיות: לא מצאתי עבודה, שאר המשפחה לא ממש הסתגלה ועוד...
אנחנו בהתלבטות רצינית האם לחזור לאיפה שגרנו. במקום המגורים הקודם יש גן תקשורת רק בשיטת ABA.
וכאן מתעוררות לנו כמה שאלות: 1. כמה נורא זה להחליף שיטה פתאום? 2. האם יכולה להיות נסיגה בעקבות כך? 3.מה זה אומר המעבר מ D.I.R ל A.B.A זה יכול להיות טראומתי? 4. איך מבררים על גנים?
בקיצור אשמח לכל תובנה שיש. כי אנחנו בהתלבטות רצינית על ההמשך.

SMADAR55

New member
מציעה ליצור קשר עם אלו"ט ועם העמותה לילדים בסיכון לברר על

גני תקשורת תחת חסותם והאם יש גנים באזור המגורים או באזור קצת יותר מרוחק (גם אם כרוך בהסעות חינוך מיוחד). גני התקשורת של 2 העמותות מקנים טיפולים מעבר לסל הבסיסי (עם השתתפות הורים).
הבן שלי לא היה בגני תקשורת ABA כך שאני לא יכולה לתרום בנושא. בשעתו עברתי לגור בכפר סבא כדי להגדיל את הסיכויים לשיבוצו באלוטף השרון שפועל בגישה האינטגרטיבית התפתחותית (אכן שובץ לשם).

TikvaBonneh

New member
מעברים

זה לא נורא להחליף שיטות או לערבב שיטות. אתם יכולים להמשיך לעבוד איתה DIR בבית. אם הגן בשיטת ABA הוא גן טוב, כלומר גן ותיק שאתם יכולים למצוא הורים של בוגרי הגן שימליצו עליו, לא יגרם לילדה נזק.
לגבי הקשיים שהמשפחה חווה במקום החדש, אני לא בטוחה שהם יפתרו במקום הישן. יתכן שהם חלק אינהרנטי מגידול ילדה עם צרכים מיוחדים.
כדי לברר על גנים את יכולה לבחור בין השיטות הבאות:
1. בשיטה חסרת הבושה: ספר לכל מי שמכיר אותכם מהמקום הקודם שיש לכם ילדה בספקטרום- הם כבר יקשרו אותכם עם הורים אחרים בסביבה שמכירים גנים.
2. בשיטת החוצפה הישראלית: לעמוד ליד גן תקשורת בבוקר\אחר הצהריים, להציג את עצמך בפני ההורים ולשאול מה דעתם על הגן.
3. בשיטת הרשת החברתית: להצטרף לקבוצת פייסבוק של הורים לילדים בספקטרום
4. בשיטה הפסיבית: אני יכולה לשאול בשבילך בקבוצות פייסבוק שאני חברה בהן.
מקווה שאלו לא היו יותר מידי תובנות.
בהצלחה.

למעלה