עזרה

עזרה

בעיה. זוכרים שאמרתי שאני אעשה הרצאה של פיגיעות של תעשית הבשר בבני אדם ובאקולוגיה? לא, חבל, זה לא משנה, עשיתי כבר את ההרצאה. עכשיו אני צריך נושא לעוד הרצאה, כל נושא בעולם, ממש כל נושא. כל עוד הוא יהיה מעניין לילדים בני 14. אם אתם יכולים לחשוב על נושא (וגם לכתוב אותו פה) אני ממש אשמח

rastotman

New member
העתקתי מהמעורר:

פוסטמודרניזם - שאלת החופש תבחר לך חיים. תבחר קריירה. תבחר משפחה. תבחר טלוויזיה ענקית. תבחר מדיחי כלים, מכוניות, קומפקט דיסקים ופותחני קופסאות חשמליים . . . תבחר לרבוץ על הכורסא ולצפות בתכניות בידור משמימות ומנוונות מחשבה, תוך זלילה של ג´אנק-פוד. תבחר להירקב בסופו של כל זה בבית אומלל ומביך, מוקף בכל הילדים הרעים האלה שהבאת לעולם כדי שיחליפו אותך . . . תבחר לך עתיד. תבחר לך חיים . . . אבל למה לעזאזל שאני ארצה לעשות משהו כזה ?! מתוך הסרט טריינספוטינג " פוסטמודרניזם וחופש - לאילו נורמות חברתיות אנחנו משועבדים? האם אנחנו מכירים בזה שאיננו באמת ובתמים חופשיים? מהו, אם כן, חופש? מה בין סמים, אלימות וחופש? " פוסטמודרניזם וערכים - האם יש מקום לערכים בחברה שבה "הכל מותר"? האם מתו כל האידיאולוגיות? האם נותר במה להאמין? " פוסטמודרניזם וחינוך - מה תפקידו של ביה"ס בחברת שנות האלפיים? מה גרם לו להפוך לסופרמרקט של ציונים? מה הקשר בין ביה"ס לחברה? " פוסטמודרניזם וישראל - מהם התהליכים שעברו על החברה הישראלית מאז ימות היותה חלוצית וחולמת להיותה חקיינית ומתפשרת? מהי החברה אותה אנו רוצים? --------------- כבר לא מתוך המעורר- זאת הרצאה פעולה מעניינת בכל פעם, לא כל השאלות צריכות להיכנס, זאת יכולה להיות סידרה של הרצאות- אני עברתי תהליך של כימעט שנתיים רק על הנושאים האלה, אבל אפשר להעביר הרבה נקודות למחשבה גם בשעה, בעיקר בדיון על ההבדלים בין חופש לבחור בתוך המערכת הצרכנית הקיימת לבין חופש גם להיתמרד נגדה.
.

rastotman

New member
עדיין נקבה!!!

-אתם עושים לי חשק לשנות כינוי אחרי הרבה מאוד שנים הנה קישור למעורר, מה שאני העתקתי זה מהחלק של הסמינרים (סמינרים-נושאים), יש עוד רעיונות גם בכלים להדרכה- נושאים, ונידמה לי שאיפושהו יש חלק עם מערכים למחנכים לשעות חברה. בהצלחה
.

למעלה