עזרה!

עזרה!

שלום שמי עמית פורת ואני סטודנט שנה א´ למדעי ההתנהגות. אני מחפש מידע לעבודה באנתרפולוגיה בנושא קהילת הכושים העבריים בדימונהץ אשמח מאוד אם מישהו יוכל לתת לי איזה שהוא כיוון לחפש בו כי ניסיתי המון כיוונים ולא מצאתי כמעט כלום. תודה עמית נ.ב אשמח אם את ההצעות והתגובות אקבל בפרטי או באי-מייל. תודה שוב עמית פורת

לא מאוד אקדמי

אבל מה דעתך פשוט לפגוש אותם? ולא מנקודת ראות של אנתרופולוג, אלא כאדם? (לא כל אחד אוהב להיות מושא תצפיות אנתרופולוגיות.... אני למשל הייתי מסרבת)

amichai58

New member
אגב, אנתרופולוגיה והפורום הזה

היחוד של אנתרופולוגיה, לעומת שיטות מחקר אחרות, הוא שהאנתרופולוג מצטרף "כאדם" לחברה אחרת. מנסה לראות אותה לא דרך המושגים התרבותיים שלו, אלא כאלה שלהם. והוא צריך להיות מודע גם לשינויים שהוא גורם. למשל, אנתרופלוג שמגיע לשבט נידח, עם אמצעים שאין לשבט כמו כלי רכב, אוהל מיוחד, צוות מחקר, אוכל אחר, גורם שינויים, ולא יוכל לראות את המקור. לדעתי זהו דווקא סוג של מדע יותר אוהב ומבין ממדען שעושה ניסויים על עכברים למשל, או פסיכולוג שעושה כל מיני סטטיסטיקות. ... ואגב פה בפורום אנו רואים תקיפות של דתות ואמונות אחרות, בדיוק מאותה הסיבה שכל אחד משתדל לראות את הדברים דרך העיניים שלו, ולא דרך העיניים של אחר, כמו שאנתרופולוג אמיתי אמור לעשות ולהבין.

למעלה