עזרה

dannyba

New member
עזרה

אני יליד ארה"ב ויש לי אזרחות אמריקנית (כל חיי גדלתי בישראל). אני נשוי + 2. אנחנו חושבים לעבור לארה"ב לכמה שנים. יש לי כמה שאלות בסיסיות אני מקווה שמישהו יכול לענות לי: 1) אין לי SSN. האם אני יכול להוציא אחד כשאני עדיין בישראל? מה הנוהל? אם אני מוציא ובסוף לא נוסע לארה"ב מה קורה עם ה SSN? 2) מה הנוהל של להוציא GREENCARD לאשתי? האם אני צריך גם להוציא לילדים (בני 1 ו 3)? מה קורה אם בסוף אנחנו לא נוסעים? לוקחים להם את ה GREENCARD בחזרה? כמה זמן לוקח התהליך? 3) האם הם יכולים לנסוע עם ויזה תייר, ובארה"ב לעשות את הנוהל לקבל GREENCARD? תודה מראש.

Blue Rose

New member
תשובה חלקית...

SSN אתה יכול להפיק בשגרירות, תתקשר לשם תשאל אילו מסמכים להביא ותטופל באותו היום, ה- SSC (הכרטיס עצמו) יגיע אליך בדואר תוך זמן קצר. לא יקרה כלום אם תפיק את הSSN ולא תשתמש בו (כמוני). כשאתה מתקשר לשגרירות, תשאל אותם בענין ה- GREENCARD הם ישלחו אליך בדואר מס' טפסים שיש למלא. מלא את הטפסים וגש עם תעודת הנישואים ותעודות הלידה של הילדים, תוך זמן מה (כחודשיים) תוזמן לראיון- ואז יקבע אם אשתך תקבל גרין קארד- את התשובה תדע רק כ- 3 חודשים אחרי הראיון. אני לא יודעת מה "תוקפו" של הגריו קארד בארץ, אבל בארה"ב יש תקופת זמן, ואולי מבחנים שיש לעבור כדי להפוך לאזרחית- אחרי כמה שנים. דיברתי עם השגרירות, ההמלצה היא לעשות את הגרין קארד בארץ, כי שם שלטונות ההגירה הרבה יותר קשוחים- ועוד יותר אחרי ה- 11 בספטמבר.

ליאתA2

New member
עזרה

להוצאת SSN בעודך בארץ, גש לשגרירות עם הדרכון האמריקאי, תעודת הלידה המקורית שלך, ותדאג לדעת מה ה-SSN של ההורה (ההורים) האמריקאים ושתי תמונות פספורט. יכול לקחת עד 6 חודשים לקבל את הכרטיס עצמו אחרי מילוי טופס הבקשה. עד כמה שאני יודעת מזוג חברים (אזרחית אמריקאית ואזרח ישראלי): עשוי לקחת עד 6 חודשים לבן הזוג לקבל את הGC כמובן תצטרכו להציג תעודת נישואים וכו'. בן הזוג צריך להגיע לארה"ב תוך 6 חודשים מיום קבלת ה GC אחרת הוא מאבד את תוקפו. לגבי הילדים: אם אתה יליד ארה"ב אז הילדים שלך זכאים לאזרחות. סביר להניח שמה שתצטרך להציג זה את הדרכון ותעודת הלידה שלך ואת תעודות הלידה המקוריות של ילדיך, כמובן תביא תמונות דרכון של הילדים. הילדים יקבלו דרכון, לא אמורה להיות לך שום בעיה. מהנסיון של משפחתי: תתקשר (או תגיע אישית) למחלקה האמריקאית בשגרירות האמריקאית בת"א. תברר איתם בדיוק: 1. איזה מסמכים ותעודות צריך להביא. 2. האם צריך תרגום לאיזשהו מהמסמכים. 3. כמה תמונות להביא? 4. כמה זמן לוקח כל דבר? 5. כמה עולה כל דבר (יש דמי טיפול לא זולים לחלק מהטפסים. 6. מי והאם צריך להגיע אישית? מהנסיון של אחי (אנחנו אזרחים) שהוציא את ה-SSN אחרי שהגיע לארה"ב ושלי שהוצאתי בארץ: מומלץ לטפל בכמה שיותר דברים מהארץ זה יותר פשוט ותאמין לי שהאנשים שעובדים בשגרירות בישראל הרבה יותר נחמדים ממקביליהם בארה"ב שמטפלים במיליוני מהגרים מכל העולם... בהצלחה. נ.ב. סתם לידע כללי - ילדים בכל מקרה לא צריכים גרין כארד כי גרין כארד זה אישור עבודה... אני משערת שאם הם לא אזרחים (ושלך כןיהיו) אז יש אישור אחר שהם צריכים לקבל...

Boston1

New member
אזרחות לילדים וגרין קארד לאשתך...

אנחנו כאן ועשינו זאת השאלה היא כזאת: האם חיית חמש שנים רצוף בארה"ב אחרי גיל 14, והאם יש לך הוכחות לכך? אם כן אזי תוכל לבקש אזרחות לילדיך. SSN בכל מקרה כדאי לך לקבל כי בכל מקום יבקשו ממך אותו. אם לא תוכל להוכיח 5 שנים רצופות של שהות בארה"ב אחרי גיל 14 או אז עדיין ניתן לעשות משהו. אם אחד מהוריך הוא אזרח אמריקאי יוכל הוא לפנות עבור ילדיך (נכדיו) ולבקש להקנות להם אזרחות בתוקף היותו אזרח אמריקאי (שוב בתנאי ששהה מעל חמש שנים אחרי גיל 14 ברציפות בארה"ב) זה לא תהליך קל אבל שווה את המאמץ. בכל מקרה יעבירו אותכם שיבעה מדורי גהנום, ובכל מקרה שווה לעשות את זה מהארץ כי אם תבוא בלי זה ישלחו אותך ארצה לעשות את התהליך, אין קיצורי דרך!!! אם כן, גש לשגרירות בתל אביב, קח את כל המסמכים, קרא אותם בעיון, תרגם תרגום נוטריוני כל מסמך שברשותך כולל אישור מגן חסידה שנגמלת מחיתולים בזמן, כשאתה בשגרירות תשאל הכל כי הם ממש לא שמחים לנדב מידע ולא יגידו לך שום דבר ביוזמתם אלא אם תשאל בדיוק בהסתמך על כך שתוכיח להם שקראת במסמכים שלהם. קח בחשבון בערך חמישה ביקורים בשגרירות, הכוללים בקשות מופרכות שדיווחת לרשויות המס האמריקאי על ההכנסות שלך משך שלוש השנים האחרונות למרות שלא עבדת בארה"ב ועוד כהנא וכהנא, ואם אז עוד תרצה שילדך יהיו אזרחים אמריקאים ואשתך בעלת גרין קארד, תצטרך לעבור עוד משוכות רבות. שוב, בהצלחה. לשני בני אזרחות אמריקאית, ולי יש גרין קארד, אבל קיללנו משך שנה ארוכה של טירטורים.

למעלה