מה להכין ללידה
היי אני ילדתי בלונדון לפני 5 חודשים. קודם כל, אין מה להלחץ כי לא משנה גם אם לא תביאי אתך כלום תמיד יעזרו לך בבית חולים הם מאד מאד נחמדים ומקצועיים. אני נשארתי בבית החולים למשך 24 שעות וכמו שאני יודעת אם אין סיבוכים לא נשארים כאן יותר מזה אז ככה שאין צורך לסחוב יותר מדי שטויות. טוב, אני אומר לך מה היה הכי שימושי בשבילי : טי שירט ישנה של בעלי(קצת יותר ארוכה לכוון הברכיים ) ללידה עצמה - אח"כ זרקתי אותה. בערך 3 חבילות של תחתונים חד פעמיים. לא נעים להגיד, אבל הדימום הוא מאד מאד חזק וצריך להחליף תחבושת ותחתון מדי שעתיים אם רוצים להשאר נקיים. תחבושות : אני לא הבאתי מספיק אבל במהלך ההמתנה ללידה האחיות נתנו לי כמה שרציתי ללא חשבון, פשוט היה שם ארון מלא בהן ויכולתי לקחת כמה שרציתי אבל רק ליתר בטחון תביאי תחבושות עבות וטובות חבילה שלמה. פדים לחזה - אני חושבת שזוג אחד מספיק אם בכלל כי בהתחלה החלב לא יוצא בזרם חזק. שני סטים של בגדים לשהייה בבית החולים. סתם טרנינג וטישרט כי רוב הזמן את תשכבי במיטה ותנסי לישון אז למקרה שאחד מתלכלך שיהיה לך את השני להחלפה. 2 חזיות הנקה למקרה שאחת מתלכלכת (אם את מתכוונת להניק, ואם לא אז רק חזיה אחת רגילה ) מגבת סבון ושמפו למקלחת וכמובן אם בא לך קרם פנים וקרם גוף וכו' בשביל ההרגשה הטובה. בקבוק מיים מינרלים למהלך ההמתנה ללידה ואחריה אם לא בא לך לחכות שיביאו לך כי לפעמים הן קצת עסוקות שם. משהו לאכול מייד אחרי הלידה - אני לא אכלתי כלום במשך איזה 48 שעות ופתאום אחרי הלידה גוועתי ברעב. הם נתנו לי ארוחה חמה אבל זה נחמד שיש עוד משהו לנשנש. בגד נוח ליציאה מבית החולים. בשביל התינוקי המתוק : חיתולים - אין צורך ביותר מ 5 אבל תביאי קצת יותר אם נראה לך שזה לא מספיק. 3 בגדי גוף קצרים (בטח לא תשתמשי בהכל ) 3 ארוכים ללבוש מעל הקצר.(כנ"ל) אוברול חם ליציאה מבית החולים. שמיכת פליס חמה בכדי לכסות את התינוקי שלא יהיה לו/לה קר בבית החולים וביציאה. כסא בטיחות לאוטו ליציאה הבייתה. את זה תצטרכי רק ליום שיוצאים אז מישהו כבר יכול להביא. אם אני זוכרת טוב, אז זה הכל - אל תשכחי שאם שכחת משהו או שחסר משהו, את לא באמצע המדבר ואפשר לשלוח מישהו לקנות. בקיצור, קחי רק את הדברים החשובים ואל תסחבי עם תיק ענק מלא בדברים לא שמושיים. המלצה שלי, תקני לתינוק/ת בגדים במידה 0-3 ולא NEW BORN כי תוך חודש זה כבר לא יהיה כל כך גדול. אם יש לך עוד שאלות אני כאן. איזה כיף לך. שיהיה בהצלחה שלומית