עזרה.......

אלעד 4

New member
עזרה.......

שלום לכולם. כיום אני הנדסאי תוכנה. תוכניותיי להתחיל ללמוד בשנה הקרובה להשלמה לתואר מהנדס תוכנה. אני מנחש שזה יהיה קצת בעייתי להשלים לתואר מהנדס בארה"ב ( אלא אם כן אני טועה ואשמח לשמוע על הפרוצדורה של ההשלמה... ) , לכן , אני כבר חושב קדימה , למעבר לאחר סיום לימודיי. אם נוציא את הגרלת הגרין קארד לרגע , האם קבלת גרין קארד מותנת אך ורק אם אני משיג עבודה בארה"ב ? האם יש דרכים נוספות ( ואל תגידו לי להתחתן עם אזרחית אמריקאית , לא שיש לי בעיה אם זה , אבל איפה אני אמצע...
) ? תודה.

amits6

New member
תשובה לעניין

השלמת לימודים מהנדסאי למהנדס בארה"ב לוקח בין 2.5 ל 4 שנים בהתאם לאוניבריטה או המכללה ,הציונים (כל 10 נקודות משתנה ניקוד כמו A,B,C ) המקצוע שאתה רוצה ללמוד והפטורים שתקבל (הכל תלוי בהם) בחלק מהמקרים זה תואם ובחלק לא אם הנדסאים הוא כמו תואר ASSOCIATE DEGREE כאן(שנה ראשונה ושנייה של אוניברסיטה) והנדסאים הוא "קומבינה" מקוצרת הכל מהכל של 4 שנים אם יש לך 5 יחידות אנגלית ו 4 יחידות מתמטיקה לא אמורה להיות בעיה אם החומר(בארה"ב הרמה נמוכה יותר מבארץ והם לא מתכוונים להכשיל אותך כמו בארץ) בקשר למציאת כלה אולי תצחק תחפש קהילה יהודית במקומות ללא ישראלים (יש לא חסר אני גר בסנטה פה ניו מקסיקו ויש אולי 10 ישראלים וכולם אזרחים או כמעט אזרחים אמריקאים) ותחפש בחורה אמריקאית יהודיה (הן מחפשות ישראלים יהודים) תוכל למצוא בערבי שבת בחב"ד בבית כנסת רפורמי(TEMPEL) או בבית כנסת קונסרבטיבי (CONGRAGETION) תאמין לי הצלחה בטוחה תחפש קהילות חב"ד באינטרנט תחפש מקום כמו אוקלהומה או קנזס (בסגנון) אולי תתאהב במישהי הניסיון שווה

ליאתA2

New member
עבודה לא מקנה גרין קארד

אם תמצא "ספונסר" (מעסיק שדורש אותך ספציפית ומצליח להוכיח שאינו יכול למצוא עובד אמריקאי למלא את התפקיד) אז תקבל אישור עבודה רק אצל אותו מעסיק. אתה לא תורשה לעבור למעסיק אחר. זה לא גרין קארד. גרין קארד הוא אישור שאתה תושב קבע בארה"ב ומורשה לעבוד כאן בכל עבודה שהיא ולא תקבל את זה על סמך תעסוקה. ודווקא יש לך סיכוי למצוא כלה (בהנחה שאין בך שום דבר שלילי יוצא מגדר הרגיל). יש מחסור בחתנים יהודיים... אני לא מתכוונת שתנשא בנישואים פיקטיביים אלא שתמצא רעיה אמיתית... כך תרוויח שתי ציפורים במכה אחת...

למעלה