עזרה!!!!!!!!

2no name

New member
עזרה!!!!!!!!

חברה' יש לי רעיון אדיר להמצאה חדשה שאני כמעט בטוח שעוד לא המציאו אותה. היא דיי פשוטה ויעילה אבל היא עדיין ץיאורטית אז מאיפה להתחיל ומה כדי לי לעשות תחילה. ודבר שני כמה יעלה לי להגיש הצעה לפטנט באיחוד העולמי לפטנטים.?? איך אני יכול להיות בטוח שאף אחד אחר לא המציא את זה לפני?? וכמה בארץ זה צריך לעלות?? ושאלה אחרונה אם יש לי פטנט רשום בארץ ולא עשיתי בחול אז מישהו מחול יכול לגנוב לי את הפטנט?? תודה מראש אלון

yoavber

New member
כמה תשובות

מאיפה להתחיל? קודם כל לבדוק שאין כבר דבר כזה, אחר כך לשתף כמה אנשים שאתה סומך עליהם כדי לראות מה התגובות שלהם. אם רובם לא מתלהבים, עדיף לשכוח מזה. אם הכל בסדר, גש לעורך דין ורשום פטנט, אחר כך הולכים ואו מייצרים את זה או מוכרים פטנט או זיכיון לפטנט למפעל כלשהו. איך מגלים שלא המציאו קודם? אז ככה, קודם כל יש את אתר הפטנטים האמריקאי שהוא פשוט דוגמה מושלמת לאיך כן באים לקראת האזרח. יש שם הכל, כולל הכל, כולל אפילו בקשות לפטנטים שעוד לא אושרו וכולל סריקות של פטנטים משנת אלף שמונה מאות ומשהו. חבל על הזמן, יש שם כל מה שנרשם בארה"ב מאז ומעולם. http://www.uspto.gov/patft/index.html שם בודקים לפי מילות מפתח אם קיים משהו כזה, מתוך הנחה שפטנטים רציניים בדרך כלל נרשמים גם בארה"ב. זה לא נותן לך כיסוי מלא, אבל נותן כיוון. בוא נאמר שהרבה פטנטים שלי נפסלו כבר בשלב הזה. אם אתה רוצה להיות בטוח, יש חברות שבודקות את זה (אני יכול להפנות אותך אליהן) בכל העולם, זה עולה המון (מתחילים מאלף דולר ועד חמשת אלפים, תלוי בעומק הבדיקה) וגם הן לא מבטיחות כיסוי של מאה אחוז ובצדק, כי לך תדע אם מישהו לא פרסם מודעה במקומון של ריו בשנת 69 בדיוק על ההמצאה שלך? אבל זה נותן משהו לפחות, ואז רושמים את הפטנט אם לא מצאנו. לפעמים אפשר לוותר על הבדיקה, במקרה של פטנט שלרשום אותו עולה פחות מהבדיקה... סומכים על זה שבוחני הפטנטים כבר יחפשו בשבילך (זה חלק מהעבודה שלהם לפני שהם מאשרים פטנט - לבדוק שהוא לא קיים כבר). לרשום את הפטנט בעולם - חבל. למה? מה שעושים זה רושמים הארץ, זה עולה החף מאלף חמש מאות דולר להמצאה פשוטה והרבה יותר מזה לדברים מסובכים. אחר כך יש לך שנה פור בכל העולם, שבמהלכה אתה יכול לבדוק אם יש לך מה לעשות עם הפטנט. אם אתה רואה שכן - אתה ממשיך לרשום בעולם. ראית שלא? יצאת בנזק נמוך. אם תוך שנה מהרישום בארץ לא רשמת בשאר העולם, פג הפור שהיה לך (דין קדימה) ואין יותר פטנט (חוץ מאשר בארץ) - לא לך ולא לאף אחד אחר. אז אמנם לא יכולים לגנוב לך את הפטנט כי גם למתחרים לא יהיה פטנט, אבל הם יוכלו להתחרות בך כי אין לך הגנה על הרעיון. נראה לי שזה פחות או יותר מכסה הכל. תפנה אלי חופשי אם אתה צריך עוד הסברים, טיפים והפניות. זה מסלול שעשיתי הרבה פעמים - גם כממציא וגם כעו"ד לקניין רוחני.

למעלה