זו בעיה
אין מה לעשות... אין יותר מדי אתרים בעברית על אוריגמי. למעשה, פרט לאתר של המרכז הישראלי לאוריגמי, נראה לי שאין עוד אתרים בעברית. אם את לחוצה להסברים איך לעשות דברים באוריגמי, את יכולה לפנות לאתרים באנגלית, או לקנות ספרי אוריגמי. ישנו מספר קטן של ספרי אוריגמי בעברית, במחירים מאד נוחים. בכל חנות סטימצקי ניתן למצוא את ספריו המצויינים של רוברט הארבין "אוריגמי 1", "אוריגמי 2", "אוריגמי 3" ו"ואוריגמי 4". כמובן, מומלץ להתחיל מן הספר הראשון. (זה הספר שממנו אני התחלתי לקפל). העלות היא 38 ש"ח לספר. ליותר מתקדמים יש את התרגום לספרו של קוניהיקו קאסאהרה "origami omnibus" שמסיבה מסוימת (לא ברורה לי) תורגם בשלושה כרכים שונים: "קסמי אוריגמי", "חדוות אוריגמי" ו-"פלאי אוריגמי" (בסדר זה). לאחרונה הם יצאו בכריכה מחודשת (אך ללא שינוי בתוכן ככל הנראה לי), ועולים 53 ש"ח לספר (נדמה לי). ישנו עוד תרגום גרוע לספר אחר של קאסאהרה - origami made easy אבל התרגום הוא באיכות מאד ירודה. האיורים סרוקים ולא ברורים בספר המתורגם, ולדעתי עדיף להשאיר אותו בחנות. עדיף לקנות את המקור באנגלית (עצה טובה באופן כללי, לעניות דעתי). לסיכום, יש מספיק דרכים כדי להתחיל בארץ עם אוריגמי