עזרה!!!!!!!

talkk

New member
עזרה!!!!!!!

אוקיי, שבוע הבא יש לי תחרות פנימית בחווה, ראשונה, באינגליש. הייתי פעם בווסטרן ממזמן אבל אני לא זוכרת כלום... בקיצור, עושים לנו תחרות שתהיה הכנה לתחרות הארצית, ותספרו לי בדיוק מה קורה ביום של התחרות מבחינת הרוכב. ז"א, אני נגיד מגיעה לפני הזמן? כמה? אני עושה חימום עם הסוס, נכון?, מתי? ז"א, לפני התחרות, או לפני שאני עולה לזירה? כשאני נכנסת לזירת המכשולים, אני עושה בפנים סיבוב הליכה?טרוט? או ישר מתחילה קאנטר וניגשת לקפיצות (ז"א, השופט ישר נותן פעמון?)? ועוברים עם הסוס על המכשולים? מתי? מצטערת, אבל אני ממש לחוצה מתחרות ראשונה שלי.... טל

GR££N woMAN©

New member
אוקיי... דבר ראשון! אל תלחצי!!

דבר שני.. יסבירו לך הכל!! אוקיי.. את באה בבוקר מטפלת בסוס שאת מתחרה עליו.. מברישה מאכפת וכל השאר... חצי שעה בערך לפני המקצה אני חושבת את מוציאה את הסוס (אלא אם כן הוא לא במגרש חימום כבר) את הולכת להליכת מסלול, אחרי הליכת מסלול עולה על הסוס ומתחילה חימום עם המדריך... את נכנסת לזירה (פחחחח, זירה..
) ו.. מסתובבת בהליכה לי המכשולים, מראה לסוס את המכשולים הכי מפחידים, כשמצלצלים בפעמון את צריכה ללכת ליד הדוכן שופטים והצדיע ולהתחיל... את לא צריכה להילחץ.. אני הייתי ממש לחוצה תחרות ראשונה שלי והלך ממש חרא! א-ל ת-ל-ח-צי-! יהיה פסדר אם לא תהיה לחוצה כי הסוס מרגיש כשאת לחוצה והוא נלחץ עוד יותר.. מקווה שילך פסדר..
ביי ביי

SHoooKoLaTa

New member
../images/Emo24.gifאז ככה../images/Emo13.gif

קודם כל המון בהצלחה בתחרות, ותרכבי הכי טוב שלך, אל תלחצי.. מבחינת הרוכב- אני בד"כ מגיעה שעתיים לפני הזמן (הגזמות
)! אני מברישה את כל הסוס כמה פעמים, ומנסה שיהיה הכי יפה שיש!! אני מאכםת אותו (תלוי כמה זמן לוקח לך לאכף ת'סוס).......... שסיימת, את בודקת שהכל עליו, והכל עלייך
ואז את פשוט יוצאת להתחמם על הסוס, לרכב אותו טוב, לתת לו ולך קצת יותר ביטחון. בד"כ את נכנסת או בהליכה או בטרוט, ואז את כבר יכולהל להתחיל קאנטר, אבל עדיף לך לעשות הליכה ולהראות לסוס ת'מכשולים בכדי שהוא לא יפחד לך במסלול ויסרב, תראי לו את המכשולים המפחידים. רק אחרי הפעמון את מתחילה לגשת למכשולים, לא לפני כי אז יפסלו אותך מהתחרות, וחבל
ואם מצלצלים לך בפעמון אחרי שכבר התחלת את המסלול את אמורה כעיקרון לא להמשיך לקפוץ וללכת לאיפה ש... השופטים יושבים, שזה כבר תלוי בכל חווה הם יושבים במקום אחר.. את עושה גם הליכת מסלול שזה בלי הסוס, כלומר את הולכת את המסלול לפני שאת מתחילה לרכב, כדי שעל 100% לא תשכחי אותו פתאום, כי אי אפשר לעצור בגלל שיכחה, כאילו אפשר אבל לא זה סתם דופק תחרויות!

Shai Felton

New member
בהצלחה../images/Emo24.gif../images/Emo70.gif

דבר ראשון תחרות פנימית זה הכי כייף בעולם, לא צריך להלחץ ממנה, כי היא פנימית, ולזכור רק להנות מזה
חימום עם הסוס עושים כמה זמן לפני המקצה שלך, תסתכלי ברשימה ולפי זה תעלי על הסוס כמה זמן שאת רוצה בשביל להתאמן. חימום עם הסוס עושים קצת לפני שאת עולה למסלול שלך.
כשאת נכנסת לתחרות - למסלול שלך את נכנסת בטרוט או קאנטר ומחכה שיצלצלו בפעמון כאת שומעת את הפעמון את יכולה להתחיל ת'מסלול.
רק להבין - המדריך שלך לא מסביר לך כל זה לפני התחרות? כי נגיד יש כל מיני חוקים של תחרויות וכדאי שהוא יסביר לך מה בדיוק לעשות, נגיד אם הסוס מסרב פעמיים זה פסילה וכל מני כאלו..... כדי לדעת את זה, אני ממליצה לך לשאול בכל מקרה בהצלחה

narretrulz

New member
ועצה בשבילך שי

תקחי את הארציות כמו שאת לוקחת את הפנימיות ויש לך מקום ראשון בכל תחרות! גם בתחרות ארצית לא צריך להלחץ.

Shai Felton

New member
כן אבל פנימית היא לא מלחיצה....

ארצית כן! אוווף... בעעע אתה צודק, זה בחיים לא יקרההה...

narretrulz

New member
כי

אני ישן בתחרויות...אני מנסה להלחיץ ת'צמי כי רק אז הולך לי טוב חחחחח מעניין מה יקרה אם תלחיצי את עצמך יותר מעכשיו...לא נראה לי שדברים טובים.

talkk

New member
תראו....

זה ברור שמסבירים לי לפני, וגם ביום של התחרות, אני פשוט חשבתי על זה אתמול, ויש לי שיעור רק בימי רביעי ושישי... כך שנורא התחשק לי לשאול מישהו!! וגם ביום רביעי שלפני התחרות (מחר עוד שבוע) אני אהיה בטיול יומיים על סוסים עם החווה שלי!!!!! אני מתה שזה כבר יגיע... חחח בכל מקרה תודה לעונים!! הבעייה היא, שיש לי נטייה להילחץ. מכל דבר. הכי פעוט. וזה מבאס!!!!! אני פעם לא הייתי יכולה לרכב כשצופים בי מלללא אנשים, אבל עכשיו אני דווקא מנסה יותר להרגע ולהתרכז... אבל אני משתפרת, אני אשאך עוד שאלות את המדריך שלי מחר... אני חייבת לדעת הכל! כי אחרת אני אהיה חרא בתחרות הראשונה שלי... חבל שאני לא זוכרת כלום מהתחרויות של הווסטרן... זה היה מלפני 4 שנים... טל

OHIO

New member
טוב... אז ככה...

אני מניחה שיש לך תחרות קפיצות.... אז נגיד והתחרות מתחילה ב-10 ככה, אז תבואי בשמונה, תנקי את הסוס שאת רוכבת עליו טוב טוב, (במקרה של תחרות דרסז' הייתי מציעה גם לעשות צמות). אם את מכירה את הסוס ואת יודעת שאת לא צריכה הרבה חימום אז פשוט מאוד תעלי עליו איזה חצי שעה לפני לא יותר... או אם מישהו אחר רוכב עליו אז בכלל את לא צריכה חימום ארוך. כשאת נכנסת למגרש, אז לרוב בקפיצות השופט מצלצל בפעמון שלו ואז את פשוט מתחילה... יש לך כמה שניות או דקה אני לא יודעת איך זה הולך בקפיצות, עד שאת יכולה לקפוץ את המכשול הראשון, ז"א לעבור את הקו התחלה... רגע... המדריך שלך לא מסביר לך את כל זה? אני בטוחה שהוא יעזור. אבל דבר חשוב שאת צריכה לזכור- לא להיות בלחץ!!! הכי חשוב... (בטח... הלוואי ואני יכולתי לחשוב ככה ולצאת ביום שבת..!!!)

שיהיה לך בהצלחה!!!

לדעתי הכי חשוב לא להיות לחוצים!!!!!! אף פעם לא הייתי בתחרות אז איני יכולה להגיד לומר לך דבר... סורי!!!!!

למעלה