עזרה

Liatross

New member
עזרה

אתחיל בסיפור קצר. אני מתחילה מחר בשעה טובה לעבוד. במסגרת העבודה אני אלווה כיתה קטנה בבית ספר יסודי במרכז הארץ. אני אהיה מורה נוספת בכיתה מלבד מחנכת הכיתה ושתי סייעות. יש לי נכות, וכאן מתעוררת השאלה...... האם עליי לבוא ולשתף את התמידים בכך, או שעליי לא לשתף באופן מיוחד ומידה והעניין יצוץ תמיד אוכל להסביר. העניין הוא שאנשים בעלי ניסיון טוענים שעליי לשתף את התלמידים בכך מה דעתכם? אנא עיזרו לי

בתאל9

New member
שלום LIATROSS

באיזו נכות מדובר? האם הדבר בולט לעין? האם מפריע לתיפקוד? האם "נבלע" ובלתי נראה? בת-אל ואלון

Liatross

New member
שיתוק מוחין

יש לי נכות בעקבות שיתוק מוחין. ההליכה שלי שונה וניכר שאני לא הולכת כאחרים. יש לי מעט בעיות מוטוריות קלות.

בתאל9

New member
liatros

מדברייך, אני מבין, שהנכות כן תבלוט בעיני הילדים. על מנת להימנע מספקולציות של הילדים והמצאת תאוריות באשר לבעיות המוטוריות, לדעתי כדאי להסביר לתמידים את הבעייה, מבלי להיכנס ליותר מידי פרטים. סביר להניח שתהיינה להם שאלות - כדאי לענות בקצרה. שיהיה לך בהצלחה. בת-אל ואלון

Diana M

New member
שיתוף

יקירה, בהצלחה בעבודתך החדשה. מאוד מרגש להתחיל משהו חדש. ובענין השיתוף, אני עם אלון, גם אני חושבת שעליך לשתף את התלמידים. לא צריך לעשות מזה סיפור מסובך.הרי גם כך את עומדת לעשות עימם הכרות. להציג את עצמך, נכון? על הנכות להיות חלק מההכרות איתך. אני בת.. ואני אוהבת לעשות כך וכך.. אני מאוד טובה ב.. אתם בטח תשימו לב שיש לי קשיים בהליכה זה מפני ש... וכך הלאה..על פי הבנתך. בצורה כזו לא יהיו ליחשושים או תהיות מיותרות. למרות שיתכן כי גם כך לא יהיו, לעיתים מה שלמבוגרים נראה מאוד חריג, ילדים בכלל לא ישימו לב אליו בעיקר אם את מתייחסת לכך בטבעיות, אך אני עדיין ממליצה לספר, כך תשימי את הדברים על השולחן ואפילו תתני דוגמא אישית שזה בסדר להיות עם קושי, הוא חלק מהחיים, מתגברים עליו והוא לא מונע לעשות כל מה שרוצים. בהצלחה דיאנה

תגובה

אמנם כבר התחלת לעבוד אבל בכל זאת רציתי לאחל לך בהצלחה בדרך החדשה.לא כתבת בני כמה הילדים? ואים את יכולה לספר מעט יותר על הנכות עליה את מדברת. האים היא ניראית לעין? מה כבר התרחש בינתים בכיתה?

למעלה