עזרה

עזרה

נשאלתי היום שאלה ומכיוון ואני לא בטוח בתשובה אני מבקש את עזרתכם האם הלברק הוא דג של מים מלוחים שהורגל לחיות במים מתוקים או שהדבר הפוך ומקורו במים מתוקים ועבר הסבה למים מלוחים?

rondadon

New member
מים מלוחים...

הלברק...נקרא Sea Bass...ולכן...מקורו בים...מים מלוחים... כמוהו גם ה Spotted Sea Bass...או בעיברית בתרגום חופשי - לברק נקוד. כל הדגי לברק שקונים לרוב מגודלים בבריכות דגים, והורגלו למים מתוקים.

adam111L

New member
טעות רון !

לפי מה שאני יודע, הלברק שבבריכות, הוא במעין רשתות בתוך הים. לא בבריכות מים מתוקים. הבורי שקונים בשוק, הוא כן במים מתוקים, כי זה דג שיכול להיות גם במים מתוקים וגם במלוחים. כמו כן, גם הלברק שלנו יכול לחיות ב "לגונות על מליחיות", אבל לפי דעתי מגודל במי מלח.

yokohama y

New member
הדג שיוצר את הבילבול

הוא בס הסלע (לברק הסלע לפי האגף לדיג במשרד החקלאות) באנגלית נקרא STRIPED BASS והוא מגודל בארץ במים מתוקים. לפי פיש בייס גם הלברק החלק מסוגל לחיות במים מתוקים אבל לא חושב שבארץ מגדלים אותו במים מתוקים. לגבי לברק נקוד הם לא מציינים מים מתוקים כסביבת מחיה אפשרית. דרך אגב בארצות הברית אחד הזנים הנפוצים ביותר בדיג ותחרויות דיג במים מתוקים הוא LARGEMOUTH BASS אשר חי רק במים מתוקים. דג זה הובא גם ליפן והפר לגמרי את האיזון במקוי מים מתוקים, השמיד סוגי דגים מקומיים והשתלט על הסביבה

adam111L

New member
תודה יוקוהומה

תודה על המידע המעניין. אני אכן רואה את הסטרייפט בס הזה ואם אני לא טועה, זה היה פיליפ שהתווכחתי איתו שזה לא לוקוס ואין כאלה דגים שנראים ככה בים שלנו, תודה שאימתת את טענתי. בבקשה אל תגיבו יותר לשירשור הזה, אתם יודעים על מה אני מדבר.

yokohama y

New member
היה וגודל במים מתוקים

אם עדיין ממשיכים לגדלו אני לא בטוח אבל זה הדג שנקרא בס הסלע והוא מחלוצי הבס במסעדות

adam111L

New member
טוב התבלבלתי

ככה זה כשמתקשרים אליך בחמש בבוקר ואומרים לך בוא לדוג. לא שואלים, אומרים
הדג שראינו בשוק היה משהו אחר, גם כן משהו ממשפחת הבס, אבל דומה קצת ללוקוס. זה נראה כמו לוקוס, אבל אין לנו את הסוג הזה בארץ.

תשובה

לפי האנצילופדיה החי והצומח של ארץ ישראל הלברק הינו קרוב משפחה של המוסר המונה לערך 12 זנים של דגים לכן דג זה בהחלט הינו דג של מים מליחים

gaichuk

New member
מוסר ולברק.

בני דודים שגם די דומים (עד כדי בילבול...). לפי ידיד מאגף הדיג במשרד החקלאות,שניהם מסוגלים להסתגל למים מתוקים אבל חיים אצלנו בצורה טבעית,רק בים. לפי בדיקות שנעשו על הפרטים שנתפסו,היחיד מבין שניהם שהופיע בכנרת הוא המוסר. אדם, למיטב ידיעתי,אין גידול של בורים בבריכות למטרות שיווק .אולי אתה יודע משהו אחר? דגיגי הבורים בבריכות של אגף הדיג במערב הכנרת,נאספים בשפכי הנחלים לים התיכון ומשוחררים לכנרת אחרי תקופת בקרה קצרה. הם גודלים מעט מאד בזמן הזה ומשוחררים בגודל 2 ס"מ בערך. לפעמים אין אפילו בורים בשחרור השנתי.רק מושטים וקרפיונים.

למעלה