עזרה

im what im

New member
עזרה

שלום לכם. אני רועי, תלמיד בכיתה ח'. בחופשת הפסח התגלה לבת של המחנכת שלי סרטן הילדה עברה ניתוח להסרת הגידול בשלמותו והוא עבר בהצלחה. אבל כמו שכולכם יודעים הניתוח זה רק ההתחלהנשארו לה הקרנות כימו ומה שלא תרצו. המורה עצמה נורא עזרה לי במבחנים נתנה לי הטבות חסרות תקדים ורק רצתה בטובתי. עכשיו אני רוצה לשלוח לה מכתב עם מתנה בשבילה וגם אני רוצה משהו בשביל הילדה. הילדה היא בערך בגילי והייתי רוצה לתת לה משהו שייעשה לה טוב כי אני יודע שכל הטיפולים מחלישים את הגוף והורסים לו את המערכת החיסונית וזה גורר איתו בחילה חום הקאות שילשולים בקיצר הרבה בלגאן בגוף. הייתי רוצה להביא לה משהו שדיעזור לה משהו שייחזק אותה ואני רוצה להביא לה את הדבר שחסר ביותר בזמן הטיפולים לא משהו שייעשה לה הנאה אני רוצה להביא לה משהו שיישפר לה את ההרגשה בגוף. התוכלו לתת לי משהו?

אדומה2

New member
היי רועי

כמה מקסים הכמה שורות שכתבת.
אני יעל, אני לא חולה בסרטן, אבא שלי חולה ואני מלווה אותו. אני חושבת קודם כל שהמחשבה שלך היא מקסימה, באמת, אין הרבה אנשים שמרגישים כמוך. הדבר הראשון שאני חושבת עליו זה אולי איזה דובי גדול, או איזה משהו שהיא יכולה לקחת איתו, משהו שיכול ללוות אותה בטיפולים וכל פעם שהיא תסתכל על זה היא תחייך וזה יפיג קצת את הקושי. אולי איזו בובה של הפאוארפאף גירלס? לא חייב להיות משהו מאוד רציני, יכול להיות משהו כזה שטותי אבל שגורם לתחושה טובה מבפנים. וגם- מה אתה חושב שהיה יכול לעזור לך אם היית במצבה? אולי איזה אוסף שירים שהיא יכולה לשמוע? מקווה שעזרתי קצת, יעל

im what im

New member
אני לא רוצה להעליב אותך אבל

הכימו מחליש את המערכת החיסונית בצורה קיצונית נכון? דובי פרוותי או כל דבר שיש בו בד יכול לגרור מחלות מאוד רציניות בפרווה חיידקים ושלל מזיקים אז לדעתי בזמן הטיפולים דובי עלול ממש לא להועיל ותקני אותי אם אני טועה. לגבי אוסף דיסקים אני לא מכיר את הילדה אז לא נראה לי שהיא אוהבת את אותם השירים כמוני

אדומה2

New member
אתה לא מעליב אותי

הכימו מאוד מחליש אבל אם נתחיל לבודד את המטופלים בכימותרפיה מכל הבדים, לא נשאר עם הרבה דברים סביבם... לא להיות לידם כשיש צינון, אפילו הקל שבקלים, לא לחשוף אותם לשינויים קיצוניים במזג אויר, לא לחשוף אותם למזג אויר חורפי ובעיקר לא להגזים- ואפשר להימנע ממחלות. דובי גדול לא חייב להיות נורא פרוותי, וזה גם יכול להיות דובי קטן, או בובה אחרת לא פרוותית. אבל יש לי תחושה שלא אהבת את הרעיון הזה, אז בוא נרד ממנו ונחפש משהו אחר.
לא עלה לך אפילו רעיון אחד? מה אם ספר? סרט DVD או וידיאו? כלום לא עלה לך?

im what im

New member
אני לא מבין בזה!

אין לי מושג איפה היא עושה את הטיפולים איך נראה חדר של הטיפוחלים וכמה זמן זה לוקח ככה שאני לא סתם אתן לה דברים שלא יהיה לה שימוש בהם

בשביל מה לך?

אף אחד לא רוצה להבין בזה. אבל מה לעשות שלחלקנו לא היתה ברירה. זה מקסים כמה שאכפת לך ונשמע שכן התעניינת ושאלת ואתה כן כבר קצת מבין. אני לא חושבת שזה משנה עניין הטיפולים (איפה ואיך וכל זה), אתה בא כאן להביע רגש שהרבה אנשים נמנעים ממנו כי הם פוחדים. מה שתביא לה, יעשה לה טוב, כי חשבת עליה, כי רצית לעזור, כי אכפת לך והשקעת והבאת לה משהו שיראה את כל אלו. ובכל זאת קצת לגבי הטיפולים, קצת קשה לייעץ לגבי העניין הזה כי הטיפולים משתנים לפי סוג הסרטן וגם התגובה של אותו אדם, יש מי שיושבים במחלקה ומסוגלים לעשות כל מיני דברים תוך כדי כמו קריאה או מלאכת יד, ויש מי שישנים את כל זמן הטיפול ויש מי שפשוט לא מרגישים מספיק טוב בשביל לעשות משהו. אם תביא לה דובי, הוא יחכה לה בבית כתזכורת לאכפתיות שלך, אם תקנה לה מוסיקה אז יהיה לה מה לשמוע בימים שהיא לא תצא מהבית. אני חושבת שכדאי שתבחר משהו שימצא חן בעיניך ולדעתך גם ימצא חן בעיניה.
גלי

למעלה