עזרה

עזרה

נקראתי למילואים ( כדוברמן שמירות אמתני) ל24 יום ביולי-אוגוסט. אני לומד שמאות מקרקעין והמועצה דחתה את המבחנים לאוגוסט - כך שאני נמצא בבעיה וזאת מכוון שולתם (ראיתי זאת באתר שלהם) לא מטפלים בלימודי תעודה. כמו כן ,בניגוד לאוניברסיטה ששם יש מועדי ב' והתחשבויות (מניסיון) כאן אין מועדי ב' לא עשית מבחן? חכה עוד חצי שנה למבחן הבא בנתיים אתה תקוע , וכאן זה קריטי בשבילי כי אם לא אבחן (ואעבור כמובן) לא אוכל להתחיל סטאז' ולעלות לשנה ב'.דיברתי עם קצינת הקישור שלי ושלחתי פאקסים והם שלחו לי מכתב שאני אהיה ככח גיבוי.הבעיה,ששנה שעברה הייה לי סיפור דומה (בחינות אחרונות לסיום התואר בכלכלה) נשלח אלי אותו מכתב ובהגיעי לבסיס נודע לי ש-70% מהחיילים קיבלו את אותו המכתב ובסופו של דבר גייסו את כולם.בשנה שעברה הסיפור בכל זאת נגמר בטוב-עברתי בהצלחה את כל המבחנים הסופיים ,אבל כל זאת בזכות ההתחשבות מצד המזכירות בחוג.כאן,אין עם מי לדבר במועצה עצמה ואני פוחד שכל העסק של הלימודים וההתמחות ידחה בלפחות חצי שנה קדימה , וכידוע אנחנו לא חיים לנצח,כי הם יוכלו לשלוח לי (לאחר שעשיתי מילואים) מילואים לפברואר\מרץ 05'-מועד המבחנים לסוף סמסטר א'.מה לעשות?? רועי

tezao

New member
הנחת העבודה שלך צריכה להיות

שאתה גיבוי. תתכונן למבחן כאילו אין מילואים ובשום פנים אל תיתן למילואים להפריע לך להתכונן ו/או להיבחן בבחינה. תזכור- אתה היחידי שתישא בתוצאות אי ההיבחנות במועד הזה, לא אף אחד מהצבא. אם יקרה הגרוע מכל ויתברר שהגיבוי יופעל- תדאג לעשות מה שצריך לעשות (א, ב, ....) כדי להימנע מביצוע מילואים בתאריך ספציפי והכל, אחד לאחד, בהתאם לנהלים הצבאיים. אל תתייחס לכל מי שיכתוב אחרי בצביעות ומוסרנות- קל מאד להטיף מוסר אבל בסופו של יום מילים לא מכסות אוברדרפט!

פלסטיק

New member
גיבוי זה אספירין ידוע

עושה שקט מהמילואימניק בלי לתת לו כלום ממשי.

ניר נגר

New member
היי רועי, אין לי יותר מידי מה לייעץ

לך רק שתעלה את הבעיה לפני קצינת הקישור והמ"פ שלך. קשה לי להאמין שבמזכירות היכן שאתה לומד לא מתחשבים במילואימניקים. גם אני עברתי לימודי תעודה, והתחשבו בנו בעניין המבחנים. בכל מקרה שיהיה בהצלחה הן במבחנים והן בלימודים. לצערי המילואים תמיד יבואו על חשבון משהו...

נ ע מ ה 5

New member
הכתובת היא המפקד הישיר

ועם זאת, קשה להאמין שבמזכירות של לימודי תעודה יש אטימות כזו. יש חוק של מועדי ג'. האם הוא לא תקף על לימודי תעודה? ניר?אם המזכירה לא מתחשבת, תנשוך אותה.

זה לא אותו הדבר

בלימודי שמאות המקרקעין , בניגוד לאוניברסיטה ולשאר לימודי התעודה(ככל שידוע לי) האחריות על כתיבת המבחנים והבחינות היא על מועצת שמאי המקרקעין. קרי-בחינות חיצוניות. ככה שגם אם מזכירות המוסד שבו אני לומד תעשה שמיגלגליים (שמיניות על גלגיליות) באוויר זה לא יעזור. המועצה היא גוף חיצוני תחת אחריות משרד המשפטים והם מוציאים מבחנים רק פעמיים בשנה.ככה שאני נופל בין הכסאות ללא יכולת לעזרה ממשית-ולתם מטפל רק בלימודי תואר ראשון ומנגד-אף אחד במועצה לא "ינפק" לי מבחן חוזר בגלל שעשיתי מילואים.

ניר נגר

New member
קשה לי להאמין שבמזכירות לא באים

לקראתך... דבר איתם! אם עדיין אין הענות מצידם אבקשך לתת לי את הטלפון של הגורם הרלוונטי, ואני אדבר איתו...(פנה אליי במסר ) אחרי שנחתמה האמנה לסטודנט בין האונברסיטאות למילואימניקים אי מצפה שגם בלימודי תעודה יתחשבו...ואין לי בעיה לפנות ליו"ר וועדת בחינוך ח"כ שלגי, מניסיון הוא דווקא מבין את צרכי הסטודנטים. בברכה

נ ע מ ה 5

New member
דוגמא מובהקת לטמטום צה"לי

כנ"ל לגבי השלמת בגרויות ופסיכומטרי. למרות ששווה בשנית לבדוק את עניין ההכרה בלימודי תעודה, כי ממה שזכור לי לפני כמה שנים הייתה רשימה של מוסדות מוכרים ואז ביטלו אותה. בכל אופן, זה חמור ביותר. אין מה לעשות, רק להסתמך על ההתחשבות מצד המעורבים בעניין,לצערי. אממ...קבילה גם יכול להיות רעיון לא רע.

במידה שלא יבטלו/ידחו לך

את המילואים אנא פנה אל יו"ר בלת"מ, רועי רון, 058-522651 לא יעלה על הדעת שמיעוט המשרתים ישלם במיטב כספו עבור השכלה ורכישת מקצוע, ואפילו לא תינתן לו ההזדמנות להשמיע טענותיו בפני גוף מוסמך וכל שנותר לו הוא להישאר תלוי בחסדי מפקד כזי או אחר.

למעלה