עזרה

אודי04

New member
עזרה

אני אמור להתחיל לעבוד במקום משעמם ובעבודה אפורה אבל אין לי ברירה כי זה מה שלמדתי (הנח"ש ,ראיית חשבון...) מעוניין לדעת טכניקות מסויימות ופשוטות לביצוע כדי שאוכל להרגיש טוב כשאני קם בבוקר לעבודה ולא תחושה שאני הולך לעוד איזה יום אפור . למי שיש הצעה קלה ומעניינת שיציע . אני צועק הצילו. אודי.

drshy

New member
אתה טועה -

ראיית חשבון והנהלת חשבונות עשויים להיות עיסוקים מרתקים!!! - אתה החלטת שזה משעמם... לסיוע נוסף (בתשלום) שלח מייל. בהצלחה!!! שי ורביד

אודי04

New member
אותי לצערי זה משעמם מאוד, ולא רק

אותי , עוד הרבה חברים רואים בזה דבר שוחק לשבת במשרד עם ניירת ומספרים ובמיוחד אם אתה בסטאז', זה יכול להיות 12 שעות במשרד מסריח ודחוק. אודי.

drshy

New member
בחור צעיר - אתה צריך עזרה!

וגם החברים שלך. דרך אגב, אם אתה מתכוון לעבוד בארבעים השנה הקרובות במקצוע שמשעמם אותך אתה ממש, אבל ממש ט-י-פ-ש שי

אודי04

New member
אני בס"ה מנסה

וזה ניסיון שלישי שלי להשתלב במקצוע , אולי בסוף זה יעבוד ואצליח להנות מיזה . כמובן שאם זה לא ילך אני אפסיק ואעבור לנושא אחר . אני לא כזה טיפש לעבוד מלכתחילה בעבודה משעממת 40 שנה . למרות שאני לא כזה צעיר (בן 30 ) בשביל לעשות הסבה מקצועית. אודי.

מצא

New member
ואולי לא../images/Emo35.gif

אין פה טועה או צודק, יתכן שיש כמה כיוונים לראות את הדילמה,אם נתייחס להנחות היסוד של הN.L.P "אין כישלון אלא משוב לצמיחה" ו"תמיד קיימת אפשרות נוספת". כשאתה מטיח באדם שפונה לעזרה משפט "אתה טועה" אתה יוצר התנגדות ולא הובלה למקום של התקדמות בהשגת המטרה.יום טוב עידית

drshy

New member
את טועה!!!!!!

ואם היית באמת מבינה ב- NLP היית גם מבינה למה את טועה...

האם בmismatch הזה אתה מנסה להשיג

משהו? כי אם השגת התנגדות - אז איבדת רפור - ואם אבדת רפור, אתה עלול לפספס מעט את המטרה... אלא אם כיוונת לאיבוד רפור מלכתחילה. בברכה מיכאל

drshy

New member
מיקי - אני אדם פשוט...

לא מבין במילים מסובכות באנגלית...
שי

מצא

New member
עכשיו גם אצלי יצרת התנגדות!!!!!!

לגבי המבחן אם אני מבינה בn.l.p אין בי שום צורך להגיב, מה שכן ברור לי שיצרת אצלי התנגדות להמשך דיון איתך. האם זו היתה המטרה? כי אם כן הצלחת!

מצא

New member
../images/Emo91.gif

האם עסקת כבר בראיית חשבון או שרק סיימת את הלימודים? לגבי טכניקות ש"יעבדו" על המערכת ויאפשרו לך להנות מהעבודה? אני בספק אם יש. יתכן ששווה לנסות לעבוד בתחום תקופה מסויימת אם לא עבדת עדיין. ידוע לי ומקרוב,שבראיית חשבון יש טווח מאוד רחב של אפשרויות, החל מחישובים נטולי תוכן ועד לניתוחים והתפלפלויות מקצועיות שיכולות להיות מאוד מעניינות. אבל! אם החלטת שהתחום לא מעניין אותך לאחר שהתנסת והבנת את כל מיגוון האפשרויות הטמונות במקצוע,ובכל זאת אינך מוצא עניין,לדעתי עליך לשנות מקצוע. נכון שלמדת והשקעת זמן וכסף, אבל המחיר של לעסוק בתחום שאינך מוצא בו עניין ואף סובל ממנו מבחינתי הוא כבד יותר. מנסיוני, לאחר שהשקעתי זמן וכסף על B.A בפסיכולוגיה בחינוך, והחלטתי שזה לא מה שאני רוצה לעסוק בו (אחרי התנסות) שיניתי כיוון וכיום אני מאושרת בעיסוק שלי. העיסוק שלנו הוא חלק מאיתנו, אי אפשר להגיד "o.k אני אסבול עד השעה 18:00 ואחר כך אני אעשה מה שאני רוצה. אני מתוך בחירה משתדלת לעשות כמה שיותר דברים שמעניינים אותי,שגורמים לי אושר, מפני שהזמן שלנו כאן אינו מובן מאיליו,והיחס שלך לזמן שלך הוא היחס שלך לעצמך. וואו כמה דיברתי... מאחלת לך הרבה הצלחה עידית.

breuven

New member
לילה טוב

מישהו הריי עושה את זה ונהנה. אנחנו לא נעזור לו לבחור מקצוע - לפחוט דרך האינטרנט. אבל נניח ש הבעיה פה לא ב-meta level ( אך זה בעברית למען השם??) אלה משהו יותר תכני - בן אדם צובע וצובע דווקא באותם הצבעים שהוא התרגל משנות הלימודים המשעממים. (עולי לא פגש את הסטודנתית הנכונה שהיתה משנה לו את הצבע ) מה שנותן לנו משמעות זה לפעמים דברים מה זה תפשיים הכל קידודים בסך הכל. אם השואל יתחיל להתרוצץ ולחפש כל מיני כיונים שונים בחיים זה הריי משהו אחר לעומת אם הוא יקנה אציץ או ישים תמונה של אשתו על השולחן - אבל התוצאה יכולה להיות יותר טובה. ראובן.

הכל אפשרי .... כמעט

א. יש דרך השימוש בכלי הנל"פ לשנות את אופן הראיה שלך את העבודה כך שהיא תראה לך צבעונית ומעניינת. יש דרכים גם ליצור הנאה ופאן בכל דבר שאתה עושה - גם אם זה נראה לך אפרורי או משעמם.. ואז כל האפרוריות נעלמת. יש גם טכניקות לקבל ביטחון בעצמך ולשנות כיוון בחיים. אפשר להשיג את הדברים הללו.. איך, כמו ששי סולן אמר.. אתה מוזמן ללכת אל מנחה נל"פ מוסמך אשר יכול לעזור לך. אתה יכול לעשות זאת גם לבד (יקח יותר זמן אבל אפשרי) אתה יכול גם לקום כל בוקר עם חיוך על השפתיים, ועדיין ללכת לעבודה האפרורית. גם זה אפשרי. השאלה שכדאי לך לשאול את עצמך היא: "מה אני הולך לעשות? ואיך...?" "האם אני רוצה לעבוד בעבודה הזו כי יש לה משכורת טובה בסופו של דבר?" ואז אפשר לשנות את אופן התפיסה וההתנהגות כך שהעבודה שלך תהיה פתאום מאתגרת, מעניינת, צבעונית ומהנה. או "האם אני מעדיף להחליף עבודה והמשכורת אינה שיקול רלוונטי כאן?" ואז אפשר לעשות דברים אחרים. ד.א. את המילה משכורת אפשר להחליף ברווחים אחרים שיש מהעבודה. בסשן קצר של אחד על אחד אפשר לעזור לך להגיע לשיקול ברור של מחירים לעומת רווחים מכל אפשרות ואז יהיה לך הרבה יותר קל ומהנה לבחור באפשרות הכי טובה לך לעכשיו ולעתיד. בברכה מיכאל ברקל

breuven

New member
לצבוע

אתה אמור להתחיל מחדש בעבודה חדשה במשרד חדש עם אנשים וצבעים חדשים פעם - בנסיונותך במקומות אחרים - שהיו אפורים ואם הבנתי אותך נכון - לא עיניינו אותך מספיק- ועכשיו לעומת זאת תחפס את זה שיאיר את הכל באור חדש - מה שיגרום לך להרגיש טוב כמו ביום הכי יפה שהיה - עם אנשים האלה אז קמת עם ההרגשה הזו - אותה הרגשה שהית רוצה לראות כל יום - בעבודה כמו בבית. מה גורם לך למוטיבציה הזאת? הרי זה כמו מיקרוסקופ לדוגמה אתה לא רואה מספיק בהיר- אז אתה מקרב או מרחיק ומשחק- ואתה מגיע לאותה רמה של קירוב ושל ריחוק של התמונה- של גודל וגוון והצבע שבלעית ברירה - נותן לראות את אותם הפרטים של התמונה וגם תחשוב - מה יכול להציע לך היום 3 דברים נפלעים ויפים - הגודל לא קובע כך 3 דברים אקרעיים כל יום שמחזירים אותך לתמונה שאתה אוהב. ואולי אותה עוד לא יודע בשביל מה - בינתיים - מה יתן משמעות לכל תסתכל בחלון ר.

דיון כזה סוער על עבודה?

היי לכולם, שלום אודי, תעשו לעצמכם טובה, תשכחו מכל מה שלמדתם ב-NLP אם אתם מתעקשים להחליט מהו הדבר הנכון או הגישה הנכונה בהתאם ל NLP. אין דבר נכון. אין גישה נכונה. זהו בין התחומים היחידים שסותר את עצמו כל כמה שנים. לגבי סוגיית העבודה שלך, אודי, האמונה האישית שלי היא שאם אתה רואה את עצמך בתור אדם שפשוט קם בבוקר, הולך לעבודה וחוזר הביתה, אתה מפסיד 80% מהזמן היקר של החיים שלך. היום זמן כבר לא שווה כסף. איכות שווה כסף. אם אתה תגיע למקום עבודה, תעבוד 40 עד 80 שעות כל שבוע ולא תפיק תוצר איכותי - לא תהיה לך עבודה. אלא אם כן אתה מקושר עם הבוס
כשקראתי את ההודעה שלך, נוצר בי הרושם שאתה פשוט מתרגש מלהתחיל משהו חדש. האם אני צודק? גם אם לא, תנסה אולי להיזכר מדוע בכלל בחרת ללמוד הנהלת חשבונות. דבר נוסף, אם תפסיק להתרכז בפרטים המעצבנים של המקצוע, ובכל מקצוע שתבחר יש פרטים מעצבנים ומשעממים ומייאשים (אפילו חוליו איגלסיאס פעם הודה בזה שהוא שוקל לפחות 200 פעם כל חודש לפרוש בגלל כל מיני סיבות כאלו). אז מה? בכל מקצוע שתבחר, כל עוד תתמקד בפרטים אלו, תשתעמם, תתעצבן, תתייאש ותרצה לברוח... תוסיף לזה לחצים של מקום עבודה, יחסי אנוש בין עובדים והכי חשוב - היחס של הבוס אליך. זה קיים בכל מקום. אתה רוצה טכניקה מהירה שתעזור לך. השתמש באותו קול פנימי שגורם לך להאמין שישעמם לך ופשוט שנה אותו. מיקי ברקל בהחלט יכול לעזור לך בכך אם תבחר להיעזר בו. השתמש באותן מילים שאמרת לעצמך, אך בטון אחר - נסה לדמיין את קלאודיה שיפר (זה מה שאני עושה בדרך כלל) בבגדים מינימליים אומרת לך את אותן המילים, עם המבטא ובטון נמוך איטי... איך זה יגרום לך להרגיש? אני כבר יכול להתערב על איך. זאת גם דרך נהדרת להמיס ביקורת עצמית או ביקורת לא הוגנת מאחרים. נשמע קצת אידיוטי אבל זה עובד. אחרי 6 שנים של מחקר עם NLP אני עדיין משתמש בזה. מקווה שעזרתי לך. הערה לפורום: סליחה על החוצפה מראש - אבל נראה לי שאיבדנו כולנו קצת כיוון. אודי פנה בבקשה לעצה ונפתחה כאן במה למאבקים. ויותר גרוע, במקום עצה הוא קיבל הנחיה לשלם כסף עבור עצה ?! בספר הכי בסיסי של NLP הוא ימצא מיליון עצות וזה יעלה לו הרבה פחות מעשרים דקות עם מטפל. לדעתי מנהלי הפורום צריכים לקבל עמדה בנידון ולנדות אנשים המרשים לעצמם לשחק משחקי אגו על חשבון כולנו. חשבתי שזה פורום לתמיכה לא לקידום עצמי... בכל אופן, סליחה שוב על הפסימיות, שיהיה בהצלחה לכולכם. אודי, תחזיק מעמד, יש תמיד דרכים חדשות ופתרונות טובים יותר. שלומי

מצא

New member
מסכימה איתך

הדיון הסוער התחיל בעצם מתגובה מקצועית ולא אישית שהגבתי לגבי התשובה "אתה טועה" בה טענתי שאין מקום לשיפוטיות אלא לבנייה (כפי שניתן לקרוא בתגובה שלי "ואולי לא") להפתעתי הרבה התגובה לה זכיתי היתה גובלת באלימות וחסרת מקצועיות,וחבל.יום טוב ורגוע עידית.

PreDirector

New member
איזה CHUNK DOWN שלומי ../images/Emo6.gif ,

שלומי צודק ב 100 אחוז ,הפורום איבד כבר מזמן את מטרתו ובכלל לא עוזר למטפלים בNLP ולמתעניינים בנושא. חבל שאין פה התיעצויות בין מומחים ומטפלים ,דיונים על טכניקות(יש הרבה) דיבורים על עולם ה NLP(מאוד רחב) עצות ממטפלים בNLP יש פה הרבה אנשים עם ידע רחב בנושא חבל שאין יותר שיתוף ודיון לדעתי זה בגלל ניהול לא נכון של הפורום. יום טוב!

למעלה