עזרה--

עזרה--

חברה קרובה מאוד שלי מתמודדת כמעט לבדה עם סבתא חולת אלצהיימר, אני לא יודעת המון על המחלה הזאת חוץ מאשר כמה סופנית וקשה היא. אני יודעת שהייתי רוצה לתמוך בחברה שלי, רציתי לדעת איפה אני יכולה ללמוד יותר על המחלה הזאת? ואיפה יש מקומות שתומכים בבני משפחה וחברים שיוכלו לתת לי כלים לתמוך בחברה שלי?

מני בר

New member
../images/Emo24.gifהגעת למקום הנכון

ואת יכולה גם להפנות את חברתך אלינו לפורום. היא מוזמנת לדפדף בדפי הפורום וכמובן לשתף אותנו. ההתמודדות אכן קשה מאוד ולבד על אחת כמה וכמה. בהצלחה

אנימו

New member
לחברה הטובה

ראשית את יכולה לקרוא באינטרנט הרבה חומר על המחלה ושלביה. כמו כן יש בחוברות של עמותת אלצהיימר חומר על המחלה. ובנוסף קיים הפורום הזה והסתכלי גם בקישורים שלו ותוכלי להעזר באנשי הפורום ובחומר הנלווה. כל זה ביחד יתן פורופורציות ויוריד את מעטה הבלתי נודע וגם זו הקלה פורטא במצב הקשה. כל טוב.

אירילה

New member
בוקר טוב בראוניס ,ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בהחלט הגעת למקום הנכון ,אולם לדעתי לפחות בתור התחלה לא יזיק גם ללכת למפגשי קבוצות תמיכה המונחות מקצועית. קבוצות תמיכה מתקימות בכל אזורי הארץ וכניסה לקישורי הפורום יובילו אותך אליהם. מעבר לכך פורום זה התברך בבני משפחה יקרים שיעניקו לך כאן ממיטב ניסיונם מידע ככל יכולתם ולשם כך הוקם הפורום לתמיכה ועזרה. גם ה"חברה" יכולה להיכנס לפורום. בהצלחה גרשון

תודה על כל התגובות ועדיין...

הצעתי לחברה שלי להכנס והיא לא ממש מעוניינת, יש משהו שמאוד מתעקש אצלה להיות לבד שם. אני מרגישה שאני לא יכולה ללכת לקבוצות האלו כי באופן רשמי אני לא בת משפחה, אני רק הייתי רוצה ללמוד ללוות יותר את החברה שלי. יש המון עצב שגודש במחלה הזאת. וכל כך הרבה אפסורדים, כי עכשיו הסבתא זוכרת כל מיני אפיזודות שהיו לה בילדות אבל לא זוכרת מי היא בעצם עכשיו. זה כל כך לא פייר כי תמיד חשבתי שיכול להיות משהו מנחם בלשכוח, אבל בעצם זה לא שכחה, זה שוב ושוב ושוב להיות בתוך זוועות שאולי דווקא לי הייתה איזה צפיה עמוק בפנים שלפחות עכשיו היא לא תצתרך לחיות אותם. התחלתי לקרוא קצת מאמרים על המחלה הזאת, מצאתי רק מאמרים באנגלית בשפה קשה, (אני לא ממש גולשת מומחית). ממה שאני רואה לבנתיים זה ממש לא מה שנישמע, כי בעצם זה לא שנמחק הזכרון... איפה אני יכולה למצוא מאמרים בעברית? שמסבירים גם על השלבים של המחלה? וגם האם יש דרך להקל גם על הסבתא וגם על החברה? מלבד להגיד להם להכנס לפורום הזה או להגיע לאיזה שהיא קבוצת תמיכה?

מני בר

New member
בראוניס

אנחנו כאן פורום תמיכה ואת מוזמנת להעלות בשמה בעיות או מצוקות ספיציפיות ונשתדל לעזור,כמו כן את או היא או שתיכן יחד מוזמנות לדפדף בדפי הפורום ולקרוא .. שלבי המחלה וגם הסימפטומים הם לא חד משמעיים אבל בדרך כלל מופיעים כפי שמצוינים באתר העמותה. בהצלחה חזרי אלינו

אמנם מקל

רוצה אני לספר כי קבלתי אימל מבת של חולה אלצהיימר,הכירה אותי דרך הפורום ובקשה שאצור קשר עם אמה, אביה חולה ואמה מתקשה להסתדר עמו, ועם ההשלמה שהוא חולה, טלפנתי אליה נוצר קשר, פעם בשבוע אנו מטלפנות אחת לשניה, שכנעתי אותה לטפל בקבלת עובד זר, מניסיוני הצעתי לה כמה דברים נוספים, ספרנו אחת לשניה על התופעות של המחלה, היא נעזרה בי מאד, השיחות גם עלי מקלות, יש לי לפני מי לשפוך את ליבי, כי אנו בני הזוג מאד מתקשים הן בטיפול והן בהשארותנו בודדים, ב9.00 בערב בלכתו לישון אני נשארת ערב שלם לבד, טרם למדתי לצאת לבד, ולכן אם יש עם מי לשוחח וגם לעזור, יש עאניין נוסף, אני מציעה לכל מי שמוכן ליצור קשר עם בן זוג אחר המטפל בבן זוגו, אמנם צרות רסים אינה נחמה,, אבל יש בזה כעין הרגשה שאינך בודד בעולם בצרתך.

למעלה