עזרה.....

sosanit

New member
עזרה.....

היי שבוע שעבר היה לי סי טי לראות שהסרטן מסוג (הוגדקין) אכן נעלם היום הלכתי להביא את תוצאות האיבחון (יש לי צילומים נוספים השבוע משהו מאוד מיוחד צריך לקבל זריקה ואחרי יומיים צילום) בקיצור היה כתוב משהו בסגנון שהגוש בבסיס הצוואר התקטןלא משמעותית מהצילום האחרון שנעשה התקשרתי לפרו' שלי בבהלה (אפילו קצת היסטריה) והוא אמר לי שזה בסדר שהגוש לא יעלם בחיים ושהצילום הקרוב הוא זה שקובע אם הגוש פעיל או לא פעיל האם יתכן שהסרטן לא יעלם בחיים? הוא יהיה אבל במצב של לא פעיל?? אם מישהו מבין בזה קצת אשמח לעזרה...

בלי פאניקה!

לפי התיאור שלך של הממצא ולפי היחס הרגוע של הפרופסור ודבריו ניתן להבין שמדובר כנראה ברקמה פיברוטית (מצולקת) שהיא שפירה לחלוטין שנשארת לפעמים אחרי טיפול בהודג'קינס לימפומה עקב מות הגידול. זה ישאר לעד, ולא יהיה פעיל. הצעד הבא שצריך לעשות הוא מיפוי PET או גליום (עדיף PET) בשביל לאשר את העובדה שמדובר ברקמה פיברוטית לחלוטין ולא קיימים בה חס וחלילה תאים פעילים, ואחר כך להרגע ולצחוק על הסיפור. רפואה שלמה!

sosanit

New member
כייף לשמוע... אבל

למה עדיף פט על גליום?? יש לי גליום עוד יומיים.... תודה

PET-CT וגליום

PET הרבה יותר רגישה, מדוייקת ומוצלחת מגליום באיתור אזורים עם מעורבות ממאירה מתחת ל1.5 ס"מ, וכיום נחשבת לבדיקת הSTAGING (קביעת התפשטות מחלה) הטובה ביותר ובנוסף גם בדיקת המעקב הטובה ביותר. כמובן שהיא הרבה יותר יקרה מגליום ולא קיימת בכל בתי החולים. כיום לרוב החולים בלימפומה מבצעים PET-CT ולא גליום כמעקב ולאחר אבחון. PET הרבה יותר טובה באבחון של בלוטה או גוש בקביעה של רקמה פיברוטית או עדיין המצאות תאים ממאירים פעילים, וקיימים לא מעט מקרים בהם הגליום היה שלילי לאזור מסויים והPET חיובי, והPET אכן צדק. במקומך הייתי דורש PETCT ולא גליום.

sosanit

New member
מה אני יגיד לך...

ישר עכשיו אחרי שקראתי את מה שרשמת התקשרתי לפרו' שלי והוא אמר שמספיק גליום שאין לי מה לדאוג שהם רוצים להשוות את זה לגליום שעשינו בהתחלה ושיהיה בסדר... מי אני שאתווכח איתו? חחח... בכל אופן תודה

למעלה