עזרה

ח ג י ת ה

New member
עזרה

אני לא אם לחייל אלא אחות לחייל אבל עדיין אודה לכל מי שיוכל לעזור לנו. ביום ראשון העיפו את אחי מהמסלול שבו הוא היה (אחת מהסירות) לאחר שנשארו לו רק שלושה שבועות. הסיבה להעפה הייתה "אי עמידה בנוהלים" בעת שהיו בניווט. הוא ושניים מחבריו עלו לוועדה אצל מפקד הסיירת אשר הודיע להם שהם מועפים מבלי לשמוע אותם. במשך כל השבוע ניסנו ליצור עם מפקד הסיירת קשר, ניסינו להפעיל קשרים ואנשים שתורמים כספים ליחידה ניסו לדבר איתו ולשכנע אותו לשנות את החלטתו ולפחות להוריד אותם מחזור אך הוא סירב ואחת מתוגבותיו הייתה "המנכ"ל של חברת ... יכול לקפוץ לי". אודה לכם מאד אם תוכלו לייעץ לנו מה לעשות ואם זה בכלל אפשרי לשנות החלטה של מפקד סיירת תודה רבה וחג שמח!! חגית

poli55

New member
:../images/Emo4.gif מנסיון עם הילד

ערב טוב לעוף מהמסלול שלושה שבועות לפני הסוף לא פשוט אצלנו כמה חברה עפו אבל נשארו ביחידה בתפקידים זוטרים ולאחר תקופה קצרה ירדו למחזור צעיר יותר צריך סבלנות ולבקש מהמפק"צ שלהם שינסה לעזור מול מפקד הם בדרך כלל לא אוהבים שמתערבים להם אבל עם קצת סבלנות ואיפוק זה אפשרי בהצלחה אימא של צנחן שבת שלום 0

oshiko

New member
לגבי הבעיה, לגבי האמצעים

לגבי הבעיה עצמה - השאלה מה מסתתר מאחורי הנימוק "אי עמידה בנוהלים בניווט". בסיירות, כמו בקורס קצינים, טיס וחובלים יש כמובן דרישות גבוהות ויש הדחות. זה מתחלק בעיקר ל-2 סוגי שיקולים: מקצועיות ואמינות. 2 הסוגים האלה חלים גם על ניווטים, שהם חלק חשוב מהדרישות. יש לדעתי סיכוי קלוש לשנות החלטת ההדחה. אם יש סיכוי בכלל, זה רק אם הבעיה היא בחלק המקצועי. אם למשל המפקד חשב שהיתה טעות בשיקול דעת, או משהו כזה. אם "אי עמידה בנהלים בניווטים" מבטא בעיית אמינות, בדרך כלל לא סולחים על זה. בעיית אמינות זה אומר שתפסו את צוות הניווט הזה "מחפף" בניווט: פתחו מפה או מצפן, השיגו נ.צ. בדרך כלשהי בלי לבקר במקום, או השתמשו ב GPS. זה כמו להעתיק במבחן. רמת האמינות של איש סיירת צריכה להיות גבוהה; בזמן מבחן כשהוא מדווח "ממוקם" או "בוצע" חייבים לסמוך עליו ב-100% שהוא אמין ולא מדווח כך בגלל לחץ כלשהו להיראות בסדר. לכן בעיות אמינות בדרך כלל גוררות הדחה חד משמעית וללא פשרות. אני מכיר חבר שהודח מקק"צ שבוע לפני הסוף על בעיית אמינות (פשוט תפסו אותו בשקר קטנטן). אם זו לא בעיית אמינות, ויש רצון לנסות ולהשפיע על מישהו, לדעתי הדרך שתיארת היא לא הדרך הנכונה. הפעלת תורמים ליחידה ומנכ"לים רבי השפעה כנראה לא עושה רושם על מפקד היחידה הזו, ובצדק. פרוטקציה לשמה לא מוסיפה למקצועיות ולניהול התקין של שום גוף, ואם מישהו החליט שאצלו אין פרוטקציה, שום ויכוח לא יעזור. שיחה וכתיבת פקסים לגופו של עניין - בקשה למחילה על עניין מקצועי, או טענה שהעובדות הן שונות ודרושה בדיקה חוזרת, אלה טענות שאם יש סיכוי כלשהו, אז רק הן אלה שיעבדו. כיוון שנראה לי שהסיכוי לשינוי ההחלטה נמוך, אני חושב שבד בבד עם המאמצים לשנות את ההחלטה (ורק בטענה עניינית, כאמור) צריך לעזור לאחיך להתמודד עם ההדחה, ולחשוב על ההמשך. ייתכן שבקשה לרדת מחזור תיענה בחיוב, ייתכן שסיירת אחרת או יחידה יח"טית אחרת בחטיבה (אם היה מדובר בפלס"ר כלשהו?) תסכים לראיין אותו ולקבלו למסלול לאור העובדה שהוא עבר מסלול כמעט מלא בסיירת מסויימת.

למעלה