../images/Emo41.gifפינת ההפעלה: ../images/Emo19.gifהדייג ודג הזהב
לסיפור אגדה זה גרסאות רבות. בקישור מעל קישור זה בשרשור תמצוא קישור לגרסאות בעברית ברשת האינטרנט. בספרי אגדות של האחים גרים תוכלו למצוא את הסיפור, כמו גם בספרים מאויירים שמכילים רק סיפור זה.
לילדים שמכירים את הסיפור: ניתן להציג את התמונות המאויירות המקסימות של
דקטריוב (שאייר את הגרסה של פושקין לסיפור). אפשר לתת לילדים לכתוב בעצמם את הסיפור תוך העזרות בתמונות ולפי התמונות והדגשים המופיעים בהן. אפשרות אחרת, לילדים קטנים יותר, היא לסדר את התמונות על פי סדר ההתרחשות של הסיפור.
להציג לילדים את הגרסה של דג הזהב לאירוע בסיפורון
כל האמת על דג הזהב. מה אנחנו לומדים מהסיפור הזה? איזה מוסר השכל נראה לנו יותר? (יותר מצחיק? יותר חינוכי? אוהב יותר באופן אישי?). נניח כי הגרסה ה"אמיתית" קרובה יותר לסיפור המוכר לנו - ספרו את הסיפור מנקודת המבט של דג הזהב. מה הוא חשב על התנהלות הדייג ואשתו?
זו נקודת מוצא טובה לפעילות על נקודות מבט שונות ותרגול של כתיבה מנקודת מבט שונה. אפשר במקום לכתוב להמציא אגדה (בקבוצות של 3-5 ילדים) מנקודת המבט של דג הזהב, אפשר להציג באגדה את כל נקודות המבט ומחשבות הדמויות השונות...
פעילויות בדפי עבודה עם כתיבה סביב הסיפור תוכלו למצוא
בדג המשאלות שפיתחו שתי מורות. בין היתר להמשיך לבד את הסיפור, לבקש שלוש משאלות מהדג...
אפשר כמובן ללכת לראות דגים, לגדל דגים (דג זהב כמובן) בגן או בבית, ללמוד על דגים (מה הם אוכלים, איך הם נושמים וכו'). בהצלחה....