עזרה

1100F

New member
עזרה

חבר שלי לעבודה פוטר ממקום העבודה הקודם שלו לאחר שנתיים. יש לו ביד מכתב פיטורים. המעביד הקודם שלו אינו מוכן לשחרר את פוליסת ביטוח המנהלים שלו כך שהוא לא יכול לקבל את הפיצויים שלו ואינו יכול להעביר הלאה את כל הזכויות הסוציאליות. מה אפשר לעשות? תודה

Pini1

New member
לפי הידוע לי , יתקנו אותי יוסאריאן

ועו"ד גנן. אם יש לחברך מכתב פיטורין ביד , ובהנחה שהמעביד הפריש את הכספים האמורים בזמן עבודתו של חברך לחב´ הביטוח. חברת הביטוח מחוייבת להעביר את כספי הפיצויים. לעניין שחרור הפוליסה וקבלת או סחיבת כספי התגמולים הלאה , העניין סבוך יותר והמעביד אינו חייב לשחרר את הפוליסה. תמהני , מדוע המעביד מתנהג כך?

1100F

New member
המעביד הקודם על סף

פשיטת רגל. בחודשיים האחרונים לא הופרשו כספים אבל בכל השנתיים שלפני כן כן הופרשו הכספים. בושא הפיצויים, חברת הביטוח לא מוכנה לשלם אותם ללא מכתב שחרור מהמעביד

Pini1

New member
כספי הפצויים הם של חברך ולא של

חברת הביטוח , המעביד יכול היה לשמור אותם או להפרישם במקום אחר. חב´ הביטוח יכולה להפעיל סנקציות (וגם באופן מוגבל) על כספי התגמולים. לעניות דעתי , חב´ הביטוח חייבת לשחרר את הכספים הללו. בכל אופן , אני מקווה שמותר לי לעשות את המהלך הבא ולהמליץ בפניך על פורום ביטוח ב- IOL . אני מכיר את מנהל הפורום , הוא אדיב ומקצועי ביותר. תפנה גם אליו את השאלה (תגיד שפיני שלח אותך...).
פיני

לתקן את פיני (2).

חברת הביטוח איננה חייבת לשחרר את הכספים אם הדבר לא מחוייב מכח הפוליסה. אם לפי הפוליסה היא אמורה לקבל אישור מהמעביד לשם שחרור הכספים, אז היא לא אמורה לשחרר את הכספים לעובד. מצד שני, אני לא מבין את ההתעקשות של המעביד, ממילא אסור לו למשוך את הכספים בחזרה. מה שהייתי ממליץ לחבר שפוטר, זה להגיש תביעה נגד המעביד לתשלום הפיצויים, ולשחרור הכספים שבחברת הביטוח (המעביד יהיה חייב להשלים את הסכום כי הוא לא הפריש בחודשים האחרונים). מאחר שהמעביד על סף פשיטת רגל, הייתי הולך גם בכיוון של עיקול זמני דחוף, מייד עם הגשת התביעה. ביחד עם התביעה הייתי גם מגיש בקשה למתן צו לחברת הביטוח שלא תשחרר את הכספים לזכות המעביד, עד למתן פסק דין.

למעלה