עזרה...

Wonka

New member
עזרה...

שלום אני מחפשת נבואה או אמרה הנאמרת בתנ"ך הקשורה למשפחה, משפחתיות, אחדות העם... תודה...

Wonka

New member
אני אסביר את עצמי...

אני מחפשת נבואה, אמרה, סיפור הקשור לערכי המשפחה - מקרה בו אחד מבני המשפחה עזב, משפחה התפרקה, משהו שקשור לקדושת המשפחה או הנישואין... זה מאוד יעזור לי תודה

masorti

New member
תתחילי מבראשית בגן העדן...

"עַל-כֵּן יַעֲזָב אִישׁ אֶת אָבִיו וְאֶת אִמּוֹ; וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד". (בראשית ב', כ"ד)

יוסי ר1

Active member
קדושת המשפחה

אמרה ראשונה המגדירה את טיבם של נישואין וזוגיות - בראשית פרק ב פסוק כ'ד "על כן יעזב איש את אביו ואאת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד"

יוסי ר1

Active member
למסורתי, סליחה

כוונתי לדעתך, אך לא שמתי לב שכבר השבת באותו הפסוק.

masorti

New member
ונסלח לכל עדת בני ישראל...

ולגר הגר בתוכם, כי לכל העם בשגגה.

EastGirl83

New member
אם אני לא טועה...

ישנו משל שמתקשר לאחדות העם או יותר נכון פילוג הממלכה, בתקופה של ירבעם או רחבעם כאשר נאמר לירבעם או לרחבעם לקרוע את השמלה ל12 חלקים.. לאחדות עם אני הייתי מקשרת את המשל הזה. מישהו יודע למה אני מתכוונת...?

ST

New member
מלכים א' יא, כט-לט.

זה ירבעם, ואחיה השילוני.

avi8844

New member
בראשית לז

לב וַיְשַׁלְּחוּ אֶת-כְּתֹנֶת הַפַּסִּים, וַיָּבִיאוּ אֶל-אֲבִיהֶם, וַיֹּאמְרוּ, זֹאת מָצָאנוּ: הַכֶּר-נָא, הַכְּתֹנֶת בִּנְךָ הִוא--אִם-לֹא. לג וַיַּכִּירָהּ וַיֹּאמֶר כְּתֹנֶת בְּנִי, חַיָּה רָעָה אֲכָלָתְהוּ; טָרֹף טֹרַף, יוֹסֵף. לד וַיִּקְרַע יַעֲקֹב שִׂמְלֹתָיו, וַיָּשֶׂם שַׂק בְּמָתְנָיו; וַיִּתְאַבֵּל עַל-בְּנוֹ, יָמִים רַבִּים. לה וַיָּקֻמוּ כָל-בָּנָיו וְכָל-בְּנֹתָיו לְנַחֲמוֹ, וַיְמָאֵן לְהִתְנַחֵם, וַיֹּאמֶר, כִּי-אֵרֵד אֶל-בְּנִי אָבֵל שְׁאֹלָה; וַיֵּבְךְּ אֹתוֹ, אָבִיו.

למעלה