עזרה?

• פותח הנושא m1ko
  • פורסם בתאריך

m1ko

New member
עזרה?

בגלל שעדיין לא עניתם לי על השאלות הבאות, אשאל שוב בתקווה שתעזרו.. : 1.יש לכם ניירות צבעוניים מיוחדים, שבקצוות הם משנים צווה, אך בסגנון נפץ כזה.. מאיפה אני קונה? -אני גר בת"א. 2.למישהו מכם יש אתרי דיאגרמות של אוריגאמי ואוריגאמטריה? -למתחילים!! 3.המצאתי דגם פלמינגו שאפשר לתקוע אותו על עוגות, להשתמש בו כסימנייה וסתם לנוי.. תביאו לי דגמים של פלמינגויים.. אני רוצה להיות בטוח שאין כזה דגם.. הוא מזכיר לי ולמירי דגמים אחרים, אך איננו בטוחים אם יש כבר כזה או אין... =] 4.אפשר בבקשה מדריך להכנת הכדור הזה שמורכב מ46\56(בערך) חוליות? הוא קוצני כזה.. 5.ראיתי ש-swan08(או משהו דומה :p) הראה איזו קוביית משחק שדומה לקוביות משחק של מD&D.. כלומר של מבוחים ודרקונים.. היא דמוי כדור קוצני קטן... -אז אפשר מדריך? 6.מותר למכור דגמים כמו: עגורים, איריסים, צבעוניים(פרח) ואלה? -אם רק על כמה, תגידו לי את מה אפשר למכור.. אנ'לא רוצה לצאת "מניאק" ולהרוויח כסף על המצאה של מישהו אחר בלי רשותו =]

ophler

New member
תשובות חלקיות

ודי ממצות לדעתי (ותוספת קטנה אך חשובה ביותר) 1. כאן מירי ענתה לך. ואפשר גם להשיג בחו"ל עם יש מישהו שאתה מכיר ונוסע. (יכול להיות שיש גם בחנות של איתי). 2. אתרים עם הוראות יובל נתן למכביר לא מזמן בקישור המצורף פה בהמשך. כמעט כל דגם הוא בייסודו "אוריגמטרי", השאלה היא מה אתה מחפש. 3. אני לא מכיר דגמים של פלמינגו ברשת, אבל תסתכל ברשימת האתרים שיש באתר של יובל ובאתר של גלעד אהרוני, תיכנס ללינקים ותחפש הוראות של פלמינגו. בספרים ישנם די הרבה דגמים של פלמינגו (אני מכיר משהו כמו שלושה יש בטוח יותר). 5. ה"קובייה" היא "אבן משחק" מתוך אוריגמי 2 של רוברט הארבין (עדיין אפשר להשיג בחנויות). 6. העגורים הם בטוח קיפולים מסורתיים, כל השאר צריך לראות ספציפית כל דגם במה מדובר. ועוד משהו: מדריכים. אין החלטה גורפת איך לקרוא להוראות הכנה. בועז אומר ש"הוראות" הן שם הולם אני מסכים איתו למרות שאני לא רואה פסול ב"דיאגרמות" (שזה עיברות ישיר). - - - ועוד כמה דברים חשובים. יש בצד שמאל למעלה קישור לחיפוש מתקדם. הוא מאוד פשוט ומאוד יעיל. יש למעלה קישורים, טאגליינס וקבצים. הרבה פעמים תגלה שהתשובה נמצאת שם. (אם למשל אתה רוצה לראות תמונות שהעלו כאן בפורום יש ברבצים הרבה חומר). תקרא תשובות להודעות של אנשים אחרים ותקרא שאלות של אנשים אחרים (השאלה על הדפים למשל נשאלה בסמיכות לשאלה שלך). תשרשר הודעות שלך. הודעה קופצת (כלומר עולה לראש הרשימה) עד 72 שעות מאז התגובה האחרונה -אין צורך להציף. (לשרשר הרבה הודעות להודעה אחת זה לא נקרא להציף, ולא אוכלים כאן אף אחד). יש שאלות שאנחנו לא יודעים את התשובה עליהן (אוריגמטריה, למשל, אתה יכול לשאול את מירי פנים אל פנים, לא כולם כאן בפורום מתעסקים במושג הזה). מישהו העלה תמונה או קישור רלוונטי למשל swan08 אז תמצא את הקישור או התמונה ותצרף כקישור. וגם תשתדל לדייק בכינויים של אנשים. אני אופלר או ophler ולא "משהו כזה". מה גם שקשה לדעת במי מדובר. האם התכוונת ל spawn7il ? תדפדף אחורה בפורום אם יש הודעה שאתה זוכר שעניינה אותך. לא כולם (למעשה הרוב) לא יעשו זאת עבורך. אז, ברוך הבא לפורום ושיהיה בהצלחה. אופלר

bshuval

New member
תודה לאופלר

על התשובות הממצות. רציתי להוסיף מספר דברים: הערה כללית: תודה לאופלר שחיזק את ידי לגבי השם ההולם להוראות לדגמי אוריגאמי. אנא, אנשים, המילה "מדריך" עושה לי ממש ממש רע כשאני קורא אותה. ישנה מילה עברית יפה, "הוראות," שבהחלט הולמת. אם אתם ממש מתעקשים, אפשר להשתמש במילה "דיאגרמה," אבל עדיף "הוראות." למה אני לא אוהב את המילה "מדריך?" ובכן, האם אתם מבקשים "מדריך" לבישול מרק עוף? "מדריך" לסריגת סוודר? (ועוד...) לא! צר לי בפני כל מי שהתרגל להשתמש במילה הזו, אבל אנא אנא השתמשו במילה "הוראות" במקום. (2) הוראות ברשת: יש מעט. רוב היוצרים לא מעלים את ההוראות שלהם לרשת מסיבות שונות. והאמת, אני יכול להגיד לכם שהרבה פעמים היוצרים מעדכנים את ההוראות שלהם, אך לא את ההוראות ברשת. יש לי מספר דוגמאות להוראות, שקיימות ברשת מספר שנים ללא עדכון, אך הגירסה שברשותי טובה הרבה יותר. נכון, כולנו (כולל אני) שמחים על כך שיוצרים מעלים חלק מיצירותיהם לרשת, אך עלינו לזכור שאת העבודה הטובה באמת לא תמצאו ברשת, מסיבות די ברורות. מי שרוצה גישה לעבודות טובות, שיצטרף לעיתונים, יקנה ספרים, וכיו"ב. יש בעולם הרבה דגמים (מצוינים!) מעבר למה שניתן למצוא ברשת. כמובן ישנם גם דברים טובים ברשת, וצריך להודות לכל מי שטורחים להעלות דברים לשם. אבל צריך לזכור שהרשת איננה המקום האידאלי מהרבה בחינות. (3) המצאת פלמינגו? מזל טוב. אנחנו לא ממש יכולים להגיד לך אם המצאת משהו חדש או שגילית פלמינגו של מישהו אחר, אם לא תעלה תמונה שלו לרשת. ישנם הרבה פלמינגואים באוריגאמי. זה כמו שתגיד: "וואו ציירתי חתול" ותשאל האם מישהו כבר צייר חתול זהה לזה. (4) איך אנחנו אמורים לדעת על איזה "כוכב קוצני" אתה מדבר שמורכב מ 46 או 56 חוליות? אני 99 אחוז בטוח שאתה מדבר על חיבור חוליות סונובה (פשוט כי זה הדגם המודולרי היחיד שרוב האנשים מכירים) אבל אני לא יכול להיות בטוח, עד שלא תשלח לנו תמונה של הדגם המדובר. (5) אופלר בהחלט צודק שעליך לקרוא לאנשים בשמם. האם אתה היית שמח אם היינו כותבים ש"מוקי" (העיוות מכוון) או משהו כזה כתב כך וכך? ספציפית "אבן המשחק" איננה כלל דומה לאבן של משחקי מבוכים ודרקונים. זאת משום שאיננה קונבקסית (קמורה). למעשה האבן הזו היא פאון שנקרא "stellated hexahedron" שאומר שזהו פאון בעל שש פאות (כנראה מקביליות) כאשר כל צלע מכוכבת (ראו הודעה שלי בנושא בעבר). בארה"ב אבן דומה לכך משמשת למשחק דמוי "חמש אבנים" ומכאן השם. בכל אופן הוראות לדגם זה מופיעות בספר "אוריגמי 2" של רוברט הארבין. הוראות מעודכנות, מאת דייויד בריל, מופיעות בעיתון האגודה הבריטית לאוריגאמי מלפני מספר שנים. ג'ון מונטרול המציא דגם דומה, אך יותר גדול מעט, ופירסם אותו בספר הפיאונים השני שלו. (6) לא. אסור למכור דגמים של מישהו אחר בלי רשות.

גילה או

New member
לגבי מציאת הוראות ברשת

אני נעזרת בדרך כלל בORIGAMIDATABASE .באתר הזה אפשר למצוא דגמים לפי שם הדגם או שם המחבר.אפשר לצמצם את החיפוש להוראות ברשת או לקבל את כל האפשרויות כולל כמובן ספרים.לדוגמא בחיפוש פלמינגו מקבלים29 תוצאות ומתוכם 3 דגמים שמופיעים ברשת. זה קצת מסובך לבדוק את 29 האפשרויות שרובן נימצאות בספרים. לגבי אינטרנט וספרים באוריגמי-אני הכרתי את האוריגמי דרך ספרים והחוברות של מירי בעיקר.אבל הקפיצה הגדולה קרתה ברגע שמצאתי את הפורום ואת האפשרויות הרבות של האינטרנט.הפורום ענה לי על הרבה שאלות ,הפנה אותי להרבה להרבה דגמים יוצרים ומקפלים אחרים וזה מה שהביא אותי לרכוש עוד ספרים מצוינים בנושא האוריגמי ואני מקווה להמשיך ולהגדיל את הספריה שלי בנושא.זו הסיבה שאני מגלה סובלנות ומנסה לעזור לאנשים שמתעניינים למצוא דגמים ברשת .מי ששואל שאלה חד פעמית וזקוק לדגם אחד -יופי.מי שמתחיל משאלות חד פעמיות ודרך האינטרנט "נופל ברשת"ומתאהב באוריגמי -עוד יותר טוב ,כן ירבו!!

bshuval

New member
תודה גילה

גילה צודקת: בהרבה מקרים האינטרנט גורם לאנשים ל"קפיצה" בנושא האוריגאמי. בסה"כ, מאיפה נוכל לרכוש ידע לגבי האוריגאמי. זה, אגב, דבר חשוב ביותר. ללא האינטרנט לא הייתי מכיר הרבה אנשים שאני מכיר היום. לא הייתי מתכתב עם האנשים עמם אני מתכתב היום. לא הייתי מגלה את המרכז הישראלי לאוריגאמי. לא הייתי נהיה חלק מאימאג'ירו. ועוד ועוד. מצד שני, וזו הנקודה שלי, האינטרנט הוא רק שלב, הוא רק אמצעי. צריך לזכור שהאינטרנט הוא דרך לדעת על הדברים הללו, אך לא כדי להשיגם. בקלות ניתן למצוא באינטרנט על קיומו של דגם של, נניח, ברווז. אך את ההוראות תצטרכו להשיג מחוץ לאינטרנט. אני מתרעם על כך שאנשים שואלים "איפה יש הוראות ל..." לא משום שהם שואלים, אלא משום שהם לא מוכנים להשקיע על מנת להשיגם (קצת הכללתי פה. אני מתנצל בפני כל אלה שכן מוכנים להשקיע על מנת להשיג את מבוקשם. ואגב -- בכוונה לא אמרתי מה צריך להשקיע. זה לאו דווקא כסף!). בסופו של דבר התשובה שלי תקבל בחזרה תגובה של "תודה, אבל אולי מישהו מכיר גם הוראות באינטרנט?" וזה מרגיז.

ranyr

New member
לבועז

לפעמים צריך משהו מידי לבית ספר או עבודה ,לכן מבקשים הוראות. לטווח ארוך מגיעים לספרים. וזה ממש נפלא שאפשר לקבל עזרה מידית.ושיש אנשים טובים וגמישים ומבינים שעוזרים . תודה רבה,רבה לכולם וגם לך כמובן .ותודה שאפשר ללמוד ממך כל כך הרבה, זו זכות גדולה ונפלאה.ושוב תודה

m1ko

New member
מגיב O_O"

מה כולה עשיתי?! אז טעיתי בשם.. אני לא ממש בטוח, והעיקר שהבנתם.. אני בטוח שאותו משתמש הבין שלא התכוונתי לרעה בכך שטעיתי בכינויו. בקשר לספרים- הכסף שאני אתו קונה את החומרים הוא של אבי, ולכן אין לי זכות לבקש כל מה שארצה כל יום או כל שבוע.. גם ככה אני מוציא ממנו הרבה כסף על תחביבים אחרים.. ובגלל שיש מלא הוראות(התחשבתי) באינטרנט, ואינני יודע למצוא אותם.. אני חושב שעלי לבקש _כאן_ עזרה. הדגמים שאני רוצה למכור(תגידו אם זה בסדר): אירוס מסורתי. עגור. ציפור מנפנפת. הפלמינגו שלי(אפשר לתקועו על עוגות). קובייה עם כנפיים. קופסא לטבעות ושרשראות שהמצאתי.. פרח לוטוס. פרח צבעוני. כובע לב שהמצאתי. ומין מובייל יפאני כזה.. שעושים מדף אחד ומקפלים באלכסונים.. -תגידו לי מה אפשר למכור ומה צריך לבקש רשות ותתנו לי טל' או איימיל כדי שאצור אתו קשר.. ועוד שאלה אם מותר: אפשר קישורים להוראות קיפול סושי ומאכלים שיפאנים -אך כשהיוצרים מסכימים מראש שימוש חופשי? -כמו מכירה =]

למעלה