עזרה!!!

• פותח הנושא EW2
  • פורסם בתאריך

EW2

New member
עזרה!!!

שלום לכולם אני חשבתי לפני שאני הולך לאמצעים אחרים להיעזר כאן. לאחרונה יש לי שורת כשלונות גדולים במתמטיקה. יש לציין שאני לומד ברמה 5יח"ל ומאז ומתמיד מתמטקה לא הייתה הצד החזק שלי אך היא הלכה והשתפרה עם הזמן. אני מבין את החומר בצורה טובה מאוד. אך יש בעייה, כשאני מגיע למבחן או בוחן אני כאילו מתנתק מכל מה שלמדתי, ואני לומד לפני מבחנים. עוד יש לציין כי אני משקיע מאמצים אדירים בתחום הזה למרות עומס לימודי רב מאוד שיש עליי. בבית אני מצליח לפתור את התרגילים, עונה לשאלותיי (כמה דקות אחרי שהם צצות לי) ורוב הזמן יודע לזהות את הבעיות שלי בעצמי. רק במבחן אני מתנתק מהכל ודבר זה גורם לשורת כשלונות גדולה. בעת החזרת המבחן, והדבר קורה בכל מבחן, מופיעים סימפוטומים של פעימות לב מואצות, נשימה די כבדה וחרדה. אני סבור שהאין כבר מדובר בחרדת מבחנים, אלא כבר במשהו אחר. אולי המאמצים העילאיים שאני משקיע הם שגורמים לכך? אשמח אם מישהו יעזור. תודה ושבת שלום!

EW2

New member
שכחתי לרשום את הדבר הכי חשוב

איך אני מטפל בזה?!

ShukyDD

New member
אני לא רופא או משהו

אבל תנסה לקחת הכל יותר בקלות הלחץ יכול להיות הגורם היחיד פה לכל העסק אתה כל כך משקיע וכל כך מלחיץ את עצמך שאח"כ במבחן הכל פשוט מתפוצץ ולא משנה מה עשית שומדבר לא יעזור תנסה לעשות את זה יותר רגוע לא להיות מוכן ב100 אחוז למבחנים תנסה להיות מוכן ב50 אחוז תפנה גם זמן לדברים שכיף לך לעשות ואתה תראה שעדיף לקבל 70 בלי ללמוד מאשר ללמוד ל100 ולא לקבל אף נקודה

ShukyDD

New member
מה שהתכוונתי

כשאמרתי "לחץ" היה, חוץ מהלחץ עצמו פשוטו משמעו, העומס שיש עליך.

-->

גם אני חמש יחידות אבל אני תמיד לא הייתי משהו במתמטיקה ועד היום אז אני מצדיעה לך שאתה מתרגל בבית ומצליח,ובכלל שאתה מתמודד יפה עם התרגילים! אם אתה חושב שהעניין קשור במתח וחרדה באמת אז אולי תנסה לקחת רסקיו רמדי שזו תמיסה טבעית שהרבה משתמשים בה להורדת הלחץ והחרדה או ברגיעון של הדס ודברים מהסוג הזה,השאלה היא עד כמה רמת החרדה גבוהה,בכל מקרה אתה יכול לנסות ולראות אם ועד כמה זה עוזר
דבר נוסף שאתה יכול לעשות הוא תרגילים להרפיה ע"י קלטת הדרכה, מוזיקה,מדיטציה וכ'ו..ולתרגל אותם בטווח הארוך(למשל כל יום במשך חודש) ולראות אם זה עוזר לך. בהצלחה!

למעלה