עזרה..

undersun

New member
עזרה..

איך אפשר לעזור לחבר שלא מודע למשהו באישיות שלו, או יותר נכון מודע אבל לא מצליח להיפתר מזה. אז השאלה היא בעצם איך לעזור למישהו להיות מודע, בדרך שלא תפגע בו, ותעזור לו לפתור תבעייה בצורה אופטימלית. תודה.

האם אתה מזהה אצלו

רצון להיות מודע לאותו דבר שאתה מזהה? האם אתה מרגיש את רמת היכולת שלו להקשיב באופן פתוח ? ("לפתור את הבעיה בצורה אופטימלית": למה אתה מתכוון כשאתה אומר את זה?)

אשכר

New member
אני אתן דוגמא ל-למה זה חשוב

(רק דוגמא, יכולים להיות הרבה מצבים אחרים) נגיד שהאיש פתאום מודע שיש לו "בעיה". אבל אין לו את הכלים להתמודד עם ה"בעיה", ואז (נגיד, בדוגמא הזאת) הוא נכנס למירמור ודכאון, וכעס, ופשוט נשאר במצב הזה. או (נגיד) שהוא מתגבר על ה"בעיה", אבל החיים שלו יוצאים מהאיזון שהוא היה רגיל אליו, ודברים אחרים מתחילים להשתבש. אני מכיר אנשים שזה קרה להם. האם בהכרח ה"עזרה" שלך "תעזור" ?

undersun

New member
ממ..

מזהים אצלו רצון לצאת מהבעייה הזאת ואפילו לא מעט מודעות על הבעייה, הוא יכול להביא הסברים מצויינים לבעייה, אבל עדיין לא טוב לו, מרגישים שהוא מאשים את עצמו, לא הייתי קורא לזה דכאון וכעס, לפחות לא ברמות ביטוי נראות לעין, יותר מרמור וחוסר אנרגיה, תקיעה שמפריעה לו לזרום ולהעריך נכון מצבים ואז יש לו קצרים במחשבה, וחוסר בטחון מוזר.. שהוא בעצמו לא מסכים איתו. ולא אין לי מושג איך לעזור לו לצאת מזה, ניסיתי לבוא לקראתו בכל מני דרכים.. הוא מתקדם שלא תבינו לא נכון, הוא לא מסכן. הייתי קורא לזה בפשטות איבוד יכולת הערכה של מצבים ופעולה לא רצונית כתגובה להם. וכשהוא רואה את התוצאות בשטח, ומקבל את הפידבק השלילי מהסביבה, הוא לא מבין מאיפה זה בא ולמה שופטים אותו.. לטענתו הוא עושה תמיטב לא לשפוט אחרים ולכן הוא מצפה שיבינו אותו. זהו פחות או יותר.. יש לי עוד הרבה לכתוב עליו, אם יש לכם דרכי פעולה לעורר אותו תרגישו חופשי לשתף. תודה.

הי ../images/Emo39.gif

לא הצלחתי להבין מהשרשור אם: הוא ביקש עזרה או הצעת לו עזרה והוא שמח ורצה את העזרה

undersun

New member
הי מיכל

הוא לא ביקש עזרה מילולית באופן ישיר, פשוט הרוח שלו קוראת לעזרה, אני חושב שהוא שמח לקבל עזרה, אבל לא תמיד יודע להעריך נכון את המצב.. לפעמים הוא מתעכב ומאבד את עצמו לגמרי, זה מגיע עד למצב שהוא כבר ממש נכבה, חסר אנרגיות מעיסוק עצמי, והעזרה לא תורמת לו.

undersun

New member
ניסיתי

בדרך של לכוון אותו לראות את עצמו מהצד, אני משתדל לשפוט את המצבים בצורה הכי אובייקטיבית, אני לא רוצה להפוך אותו להיות כמוני.. בדרך כלל נותן לו להבין מתי הוא מתנהג בצורה לא מקובלת, ואני יודע שיש שיגידו מה זה לא מקובל? מבחינתי לא מקובל זאת דרך חשיבה או פעולה שמבזבזת זמן ואנרגיה, לא עולה לי דרך יותר טובה להסביר את עצמי. מה שמביא אותי עוד פעם לשאלה, מי אומר שאני יודע מה נכון..

אתה יכול לפרט יותר? ../images/Emo39.gif

למשל לגבי זה: "בדרך של לכוון אותו לראות את עצמו מהצד" אז ממש נתת לו הנחיות להסתכל על עצמו, או אמרת לו - תראה, אתה ככה וככה? כי יש דרכים יותר יעילות שאפשר לעזור ודרכים פחות יעילות. ובטח יש אפשרויות שאתה יכול לעזור לו טוב יותר. אז אני מנסה להבין איזה עזרה הגשת לו בעצם
וגם עדיין לא התברר לי ממה שכתבת, אם הוא תופס את מה שאתה עושה כעזרה.

undersun

New member
כן

כשאמרתי לראות את עצמו מהצד, לא התכוונתי להנחיות ולגרום לו לראות את עצמו, וגם לא אמרתי לו תראה אתה ככה. פחות או יותר מה שאני חושב שאני עושה זה לקבל אותו כמו שהוא, אנחנו חברים כבר שנים.. ולא לשפוט אותו, או יותר נכון לשפוט אותו בצורה הכי אובייקטיבית שיש, לא לוקח אותו אישי. ומהמקום הזה ההתקדמות תלוייה ברוח, יש לי את הראייה שלי והרצון הטוב ומאמין שהרוח תכוון אותי לפתרון של הבעייה. במקום מסויים אני מאמין שהוא תופס את זה כעזרה, אפילו שאין לי רצון שזה יהיה ככה, על הדרך בכל מקרה הוא עוזר לי אם אני רוצה או לא. המטרה של השאלה שלי מההתחלה הייתה לראות דרכי פעולה נוספים לאותה מטרה, ונראה לי שפחות או יותר קיבלתי תשובה בקשר לדרך, זה לא מהדברים שאפשר לדבר עליהם יותר מדי, פשוט לרצות ולעשות. העוצמה של הפעולות שלי והבהירות של הראייה לגבי הדרך האופטימלית לעזור תגיע עם הדרך.

לא רצוי לעזור

לאדם שלא מבקש עזרה. אחרת מה שאתה עושה זה להלביש את ההעדפות שלך על מישהו אחר.

undersun

New member
מסכים

עדיין קשה לראות מישהו שאכפת לך ממנו סובל, נראה כאילו הוא רוצה עזרה ולא יודע איך לבקש.. בכל מקרה לפי הניסיון עד היום אני מסכים עם מה שאמרת.

הא לך עוד נקודה למחשבה...

אם "אכפת לך ממנו" אתה בטוח לא יכול לעזור... כי אתה נמצא בתוך המעגל של ה"בעיה"...

לא מסכים.. ../images/Emo13.gif

לדברייך, כמעט אף אחד לא יכול לעזור לעצמו, כיוון שלמעט כמה חייזרים, כולנו חלק ממעגל הבעיות של עצמנו. ובכל זאת קיימת אפשרות לחוות את "הבעיה" ולהיות גם מחוץ ל "בעיה". כך שברמות מסויימות רצוי ואפשר לעזור גם לאנשים שלא מבקשים עזרה במילים.

undersun

New member
אני נוטה

להסכים עם שניכם. בשביל לעזור בצורה הכי טובה צריך שהלחץ יגיע מחוץ למעגל של אותו אדם, בשביל לגרום לו לזעזוע מסויים, שאחריו הוא יצטרך לחבר את עצמו מחדש ולהתעורר.. מצד שני באמת יש את הרצון לעזור, השאלה היא אם באמת אפשר להוציא את עצמנו מחוץ לבעייה, זה לא עסק קל בכלל.. ואפילו כשאנחנו בטוחים שאנחנו מחוץ לבעייה, אנחנו לא בדיוק שם. בפתיחה של אחד הספרים של קסטנדה, קרלוס מספר לדון חואן על ילד של חבר שלו או משהו כזה, שיש לו בעיות, עושה מה שבא לו.. סוג של פושטק קטן, והאבא לא מצליח לחנך אותו, למרות כל מה שהוא ניסה הילד עדיין בשלו.. ואבא כמובן אוהב תילד שלו הוא לא רוצה להכות אותו, או לגרום לו לא לאהוב אותו, אז הוא מרחם עליו. דון חואן אמר לו שהאבא צריך למצוא בן-אדם מפחיד בטירוף, ולהשכיר אותו שיעקוב אחריהם ולפי סימן מוסכם של האבא, על פי הפעולה של הילד הפושטק, יגיע המפחיד ויתן לו מכות בטוסיק עד שהוא יצטער.. כמה פעמים כאלה לדברי דון חואן והילד יהיה בובלה

כל אחד ודעותיו הוא....

אבל כיוון שאנו כותבים כעת בפורום בשם "דרך הלוחמים" אז אני בוחר לכתוב מנקודת מבט טולקית. מה שאנשים עושים (בדרך כלל אם לא תמיד) זה לראות במצב בעיה במקום אתגר, "לעזור" במקרים כאלו לעצמו או לאחרים שקול ללקבע עוד יותר את התפיסה שלו, שמלכתחילה הינה מקובעת וסלקטיבית. אדם יכול "לעזור" לעצמו אם הוא רואה בכל מצב אתגר, אתגר שצריך לעבור דרכו ללא פגם, תוך כדי התנהלות על פי 4 ההסכמות. לכן אני טוען שברוב המקרים אדם לא יכול לעזור לעצמו ובטח שלו לאחרים.

undersun

New member
סליחה על ההתפרצות

פשוט עברתי באיזור וראיתי את ההודעה, אפשר להציע עזרה וזה אפילו נחמד, ונותן הרגשה שאני לא סתם עומד שם ומסתכל על ההוא עושה את מה שהוא עושה, אלא לוקח על עצמי התערבות בבעייה, עכשיו מפה יש כמה דרכי פעולה, כל אחד עושה את המיטב שלו לפי איך שהוא רואה את הדברים.. ויש מצב שיודו לו על העזרה ושהוא ירגיש טוב עם עצמו אחר כך, אבל האם הבעייה חלפה, הוצאנו אותה מהשורש.. או שרק חתכנו כמה עלים ? וכן לדעתי תמיד רצוי לעזור, זאת הדרך.. אדם שאין לו למי לעזור ואין לו מי שיעזור לו הוא או בודד מסכן או לוחם ללא רבב. שוב חוזרת השאלה שלי, מה הדרך האופטימלית לעשות מישהו יותר מודע. לי למשל לא משנה בכלל אם הוא יזכיר בשלב יותר מאוחר, שאני עזרתי לו.. ומעבר לזה עדיף שאפילו לא ידע שזה הגיע ממני. אחרי הכל הוא זה שעוזר לעצמו, אני יכול רק לכוון אותו. לילה טוב.

למעלה