עזרה! :)

עזרה! :)

אני צריכה בבקשה רעיונות לפעולה לפורים [כיתות ה'-ו']. ו..גם בבקשה רעיונות לצ'ופרים שקשורים לפורים. תודה, עדי.. :)

ט ב ע ו ל

New member
אממ אוקי

קודם כל צריך להבין שמסר של פורים זה שאנחנו צריכים להקים מדינה כי מה שרצו לעשות לנו במגילת אסתר היה מעין שואה שכזאת. אז אני שנה שעברה שהדרכתי ו' עשיתי פעולה על ארץ ישראל שזה מחסה כ"כ הרבה דברים של אהבת הארץ, זכירת ערכים היסטוריים ואנושיים, קיומה ועתידה של מדינת ישראל וכו'... טוב זה מה שקורה שמרחיבים פילוסופיה יהודית... אתה יודע דברים מוזרים על פורים

eviv

New member
גבעעעעלד

די להחדיר את הפרנויה הזאת. פרנויה בנוסח כל הגויים אנטישמים שמנסים להוליך אותנו לתאי גזים ועל כן תיזהרו חניכים יהודים ותצדיעו לדגל. כאמור מדובר על תקופת בית ראשון שהסתיימה בשנת 586 לפני הספירה ונזכיר רק שתהליך שבסופו נוצרו מדינות הלאום החל בימי הביניים שהחלו בשנת 486 עם כל הסיפור הפיאודלי ורק במאה ה-19 התפתח כל השיק הלאומי ובתור קוריוז העם היהודי היה האחרון לקבל את ההארה הלאומית. הציונות נוצרה כחלק מתהליך ההתעוררות הלאומית שעבר על עמי אירופה במחצית השנייה של המאה ה-19. די לרדוף ילדים בכיתה ו' עם כל השטויות האלו חסרות הבסיס. חנך אותם על איך אנשים שונאים מיעוטים שונים, מעלילים עליהם עלילות שיקריות ומשכנעות את ההמון לשנאת חינם. חנך אותם לרדוף את האמת את הצדק ועזוב את כל התעמולה. אביב

eviv

New member
ימי הבניים החלו ב476

(יש מחלוקת והבאתי את השנה המוקדמת ביותר)

ט ב ע ו ל

New member
אז לא הבנתי

עם מה מהדברים שאמרתי אתה לא מסכים? עם אהבת ארץ ישראל? הקניית ערכים של זהות יהודית והיסטוריה? לעודד את קיומה ועתידה של מדינת ישראל בעתיד? כאילו נכון יש מצב נשמע קצת פלצני, אבל אני לא אמרתי שכולם שונאים אותנו. וכן מעבירה פעולות כאלו למרות שאני בכלל אטאיסטית... לא מאמינה בה' אין מה לעשות. ושוב אני אשמע פלצנית- אין לכם מושג איזה מסר חז"ל מעבירים במגילה הזאת...אמרה האטאיסטית

eviv

New member
סליחה על התשובה המאחורת

יצאתי לטייל ברחבי הארץ ולא הייתי ליד מחשב... אין מה להסכים עם אהבת ארץ וזהות יהודית ומסורת כי אלו מושגים אבל העניין הוא בקישור של הדברים הללו לסיפורים ולתקופות לא קשורות לחלוטין. הציונות החלה את דרכה בסוף המאה ה-19 לספירה, הלאומיות החלה באמצע אותה מאה. נראה לי מגוחךף לקשר את זה למיקרה שקרה לפני 2000 שנה... זה פשוט לדקלם תעמולה אבל הייתי מציע לך לעבור ולהעביר פעולה על חשיבה ביקורתית כי נראה לי צורם מאוד לקשר דברים לא קשורים בגלל שרוצים להעביר מסר מסויים... אם תבחרי לעשות פעולות על זהות יהודית והקניית ערכים לאומיים זו בחירתך המוסרית, אבל לעשות את זה ככה זה באמת ללעוג לאינטליגנציה של החניכים שלך...

ט ב ע ו ל

New member
אוקי אז קודם כל

אני חושבת שכמעט כולם פה כבר עשו את היסטוריה א' אז אל תזלזלי באינטילגנציה שלי. דבר שני- תתפלאי אבל חניכים בכיתה ו' לא יודעים דברים כאלה, וזה לא שהלכתי ואמרתי להם "אנטישמיות, מדינה, לשמור, לטפח" את יודעת יש דבר כזה שנקרא "מתודות" ותוך זה הם מבינים את הפעולה ולדיון הם מגיעים לבד.

eviv

New member
אשמח אם תסביר לי...

איך אתה מקשר מקרה שקרה לפני 2000 שנה לתנועה שהוקמה לפני 100 שנה. נכון החניכים באמת לא יודעים היסטוריה א' והקישור בין שני האירועים האלה מהווים אקט מאוד לא חינוכי. בלי שום קשר אני זכר אם זה רלוונטי...

ט ב ע ו ל

New member
ואני בת אם זה רלוונטי

אני לא רוצה להיכנס לויכוח הזה, אני אישית אתאיסטית. אבל אני אומרת לך שאני מרחיבה פילוסופיה יהודית ומה לעשות זה הפירוש שחז"ל נתנו למגילה וזוהי המהות של פורים, הצעתי הצעה לפעולה לפי הנושא של החג...

תות15

New member
גם לי קוראים עדי ../images/Emo13.gif

צירפתי לך קובץ עם פעולה די עמוסה וקצת מעאפנה האמת מבחינת מתודות, אבל יש בה הרבה הסברים על כלמיני מנהגים שקשורים לפורים, אז זה יכול לתת לך רעיונות.. מקווה שעזרתי

למעלה