עזרה!

עזרה!

אני בחורה בת 20 רזה ושוקלת 52. גובהי 172. אני לא מספיקה לעשות פעילות גופנית אבל רציתי לדעת כמה קלוריות מומלץ ליום ואיך לחלק את זה? אני מנשנשת הרבה וחייבת פתרון

4maya

New member
תשובה

המשקל שלך בהחלט תקין לגובהך, ותישארי רזה גם אם תעלי במשקל 3-4 ק"ג. (משקל יחסית נמוך יחסית לגובה). בנוגע לארוחות - מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות - בוקר, צהריים וערב, וביניהן ארוחות ביניים שיכולות להיות פרי, דנונה וכדומה. כלומר, לאכול כל3 שעות בערך, ומה שחשוב הוא שבסה"כ הגוף יקבל את כל אבות המזון להם הוא זקוק. בנוגע לכמות הקלוריות - את צריכה להתייעץ עם דיאטנית שתראה אותך ותתחשב בשיקולים שונים. בנוגע לנישנושים - ישנם נשנושים בריאים כגון פריכית מחיטה מלאה עם ממרח גבינה למשל, דנונה, פרי ודברים כאלה. גם לאכול מתוק מידי פעם זה בהחלט לא אסון, כל עוד הכל במידה. בהצלחה!

hagar8

New member
הי מאיה!

אולי תוכלי לעזור לי גם:אני בת 23, הגובה שלי 1.64 והמשקל שלי הוא 57. זה נחשב סביר?

4maya

New member
הגר

בחישוב באחד ממחשבוני ה-BMI באינטרנט (היחס בין הגובה למשקל) התקבלה התוצאה 21.1. בין 18.5-25 נחשב תקין. אבל תזכרי שבכל מקרה, אם יש לך ספק בנוגע למשקל שלך ולתזונה היומית, אף פעם לא כדאי לעשות שינויים דרסטיים על-דעת עצמך, וכדאי לפנות לדיאטנית/איש מקצוע הבקיא בנושא. אחרת אפשר לפגוע בגוף בבמקום להועיל לו.

לי דווקא נשמע כמו פחות מידי משקל

כמה קלוריות מומלץ? אני לא מומחית אבל ממה שאני יודעת זה משתנה מאדם לאדם בהתאם לנתוניו האישיים. בקשר לנשנושים- עדיף כבר לאכול יוגורט ביו פרו או יוגורט דיאט עם פירות, עדיף מאשר כל ה"נשנושים" כגון בייגלה, במבה וכל החרטא האלה שרק מנפחים ומשמינים. אבל פעם ב... זה לא נורא לנשנש, העיקר לא להיסחף עם הכמות.

למעלה