עזרה...

עזרה...

תראו, אני לא גרה בארץ ומישהו הולך לבוא לפה והוא יכול להעביר כמה ספרים. אז אם אפשר, אני צריכה המלצות לספרים בערך לגילאי 14 - 18... תודה מראש.

ציפי ג

New member
כי

בנים בני 14, לא כ"כ יתענגו לקרוא על חיבוטיה של אמה במציאת חתן לחברתה, בעוד שנערה תתמוגג מנחת. כי נערה בת 14 עשויה בהחלט למצוא את קרל מאי משעמם טוטאלי, ונערים עדיין מסוגלים לקרוא אותו בהנאה. בגיל 18, המרחק מצטמצם, אם כי עדין יש ספרים שגבר לא יגע בהם ולהיפך, לדעתי. ומי שמביאים לו מחו"ל ספרים, אז מדובר לא ב עשרות אלא באחדות, ולמין יש משמעות.

תמיד הייתי בן, אבל בשום גיל ...

לא הצלחתי לקרוא בהנאה את קרל מאי. אני לא רואה הבדלים בין חומר הקריאה של הבת שלי לבין חומר הקריאה של הבן הצעיר שלי (הבן האמצעי - לא קורא ספרים, אז אני לא משווה).

ציפי ג

New member
אז תציע לבנך ולבתךלקרוא את

על תבונה ורגישות, או אהבה ודעות קדומות ואח"כ תראה מי גמר את הספר, ומי נחנק באמצע.

אין מה לעשות, הג´נדר קובע הרבה מאוד

מהטעמים שלנו. אבל, כאשר מישהו מחפש המלצה תמיד קיימת האפשרות שהטעם שלו לא תואם את הסטריאוטיפים המקובלים. כך שלפני מתן המלצה עדיף לשאול על ספרים שאותו שואל אוהב

.inbal

New member
../images/Emo46.gifלמין אין משמעות בכלום חוץ מ-../images/Emo111.gif

לא אני, לא הבנות שלך ולא הבחורה (?) הנחמדה שמעבר לים אשמות בכך שלא אהבת את קרל מאי. אני כן! ואולי גם הן והנערות כולן, אם מישהו ייתן להן את ההזדמנות ולא ייפסול אותן מלקרוא קרל מאי כי הן בנות! (פתאום זה נראה הרבה פחות טוב, כשזה כתוב במפורש, נכון?) ואני לא אהבתי לא אז ולא היום לקרוא את כל הרומנים הרומנטיים או יומני הנערות למיניהם... ואני גם חושבת שכל ספרי "גברים ממאדים" למינהם הם טיפשיים ומטרתם שטיפת מוח לקהל הקוראים שלהם להפנים שיש בינהם הבדלים במקום לנסות לגשר עליהם ולהגיע להידברות עם בני הזוג (מודה-לא קראתי אחוז גדול מהספר)

ציפי ג

New member
אז אני חלוקה עליך

מה את כ"כ כועסת? ואני לא אהבתי קרל מאי אבל אהבתי ספרות" מלחמתית" אחרת. שימי לב ששאלתי מין וז´אנר. ואם אני הייתי בחו"ל ומבקשת שישלחו כמה ספרים, אני חושבת שלמין יש משמעות. את המשך הויכוח אני מציעה שנעביר לפ"פ. שם הוא בהחלט יותר מתאים. ג´ין אוסטין אינה רומן רומנטי, במובן הקלסי של המילה. היא סופרת מדהימה בעלת יכולת אפיון של דמויות בציניות דקה ועדינה. ממליצה לך לקרוא אותה בהתעלם מהעובדה שבסוף הגיבורים נישאים.

באתר סנונית יש מדור תולעת ספרים

זה מדור מדהים
שאפשר ל"רבוץ" בו הרבה זמן
ויש בו מידע על ספרות ילדים ונוער לכל הגילאים

talis

New member
דווקא נכנסתי לאתר,

ולא מצאתי שם שום דבר שגורם לי לרצות "לרבוץ" שם, אולי לא חיפשתי מספיק טוב. לפי הבנתי, האתר בא לעזור למורות ביסודי להעביר את שיעורי ספרות שלהם ביתר קלות- מה הקשר אליי...אין לי מושג. אבל שוב, כנראה לא חיפשתי מספיק טוב.

יש שם הפניות לאתרים נוספים העוסקים

בעידוד קריאה ועוד.. וזה ממש לא אתר שמספק חומר עבור לימוד ספרות יכול להיות שאת מבלבלת באתר אחר של סנונית למורים לספרות..

למעלה