עזרה...

ללוש 15

New member
עזרה...

אני מקווה שתוכלו לעזור לי..יש לי עבודה על עמוס ויש שאלה שאני לא מבין.. אז ככה- השאלה זה על עמוס ב' 9-12."בקטע נמנים חמישה חסדים שעשה ה' עם העם. מה הם? ציינו והסבירו כל אחד מהם בהרחבה." הבעיה היא שאני לא מצליח להוציא ולהפריד את החטאים .מצאתי 4 עד עכשיו- השמדת האמורים ופינוי הארץ,הטובה של ארץ מצרים,הולכה במדבר 40 שנה,והקמת נביאים.. זהו לא מצאתי יותר.. תודה רבה מראש על העזרה וחג שמח לכולם

ללוש 15

New member
בנוסף..

ביקשו גם שני אמצעים אומנותיים בקטע זה(9-12)..נאי נראה לי שאני יודע אז תגידו לי אם זה נכון: 1.תיאור-כשאר הוא מתאר את האמורים. בעצם עכשיו שאני כותב גיליתי שאני לא ממש יודע..אז ..חח תעזרו לי.. תודה!!

DonaldDick1

New member
בקשר לאמצעים האומנותיים:

1. דימוי: "אשר כגובה ארזים גבהו וחסון הוא כאלונים ואשמיד פריו ממעל ושורשיו מתחת" (עמוס, פרק ב', פס' 9). ה' מדמה את האמורי לעצים גבוהים וחסונים. 2. שאלה רטורית: "...האף אין זאת, בני ישראל? נאם-ה'" (עמוס, פרק ב', פס' 11). פניה בשאלה שהתשובה עליה ידועה לה' - הוא לא רוצה, שבני ישראל יענו לו עליה - הוא רוצה להוכיח אותם, וכדי להדגיש את זה שהוא לא מחכה לתשובה יש אפילו תוספת של "נאום-ה'". 3.חוץ מזה יש אמצעי אומנותי שחוזר בכל התנ"ך והוא - האנשה של ה' ("השמדתי", העליתי וכיו"ב...), אבל כנראה, שהשאלה התכוונה לשני האמצעים האומנותיים הראשונים שציינתי.

DonaldDick1

New member
הפרדת חמשת החסדים:

בתנ"ך מלא נהוג להפריד בין חלקי הפסוקים בסימן אתנחתא. לפי החלוקה הזאת חמשת החסדים הם: 1) השמדת האמורי: "ואנכי...כאלונים (מתחת ל"כאלונים" מופיע הסימן אתנחתא)- פס' 9. 2) השמדת פריו ושורשיו (של האמורי): "ואשמיד...מתחת" - פס' 9. 3) העלאה מארץ מצרים: "ואנכי...מצרים" - פס' 10. 4) הולכה במדבר ארבעים שנה לרשת את ארץ האמורי: "ואולך...האמרי" - פס' 10. 5)"ואקים מבניכם לנביאים ומבחוריכם לנזירים" - פס' 11.

DonaldDick1

New member
הרחבה:

1+2) השמדת האמורי - הניצחון הראשון של ב"י במלחמה לכיבוש הארץ היה על סיחון מלך האמורי (במדבר כ"א). מכיון שדימה הנביא את האמורי לעצים חזקים, הוא מתאר את השמדתו הגמורה (שלו ושל צאצאיו) כהשמדת פירות העץ ושורשיו. 3+4) הנביא מציין את העלאת בני ישראל ממצרים וההולכה שלהם במדבר 40 שנה. 5) אחרי פירוט החסדים החומריים מציג הנביא את החסד הרוחני: ה' בחר אנשים מבני ישראל וקידש אותם - הפך אותם לבעלי תפקידים רוחניים - נביאים ונזירים.

ללוש 15

New member
וואייי תודה רבהההההה

מלך אתה!!!

ללוש 15

New member
ויש לי עוד שאלה אם אפשר..

זה מסוג השאלות שבגללן לפעמים אני פשוט שונא תנך- "כפיות הטובה של העם-פסוק 12- השוו למתואר במלכים א',י"ח,4,י"ט 2, עמוס ז 12-13, ישעיה ל',10, ירמיה י"ח,18,כ,1-2." איזה שאלה מעורפלת!! אני לא מבין מה היא רוצה. על סמך אילו קריטריונים אני צריך להשוות??!?!? תודה מראש..

DonaldDick1

New member
תשובה

היא רוצה שתשווה את היחס לנביאים בכל אחד מהמקומות שציינת ע"פ עמוס, פרק ב', פסוק 12: "ותשקו את הנזירים יין ועל הנביאים ציויתם לאמר לא תנבאו". בחלק מהמקומות שציינת יש זלזול בדברי הנביאים, שנושאים את דברי ה' (וכאן הזלזול הוא בעצם זלזול בדברי ה'), אי הקשבה לדברי הנביא; ציווי האוסר על הנבאות וחלק מהמקרים מגיע עד איום על חיי הנביא (מילולי ופיזי) וגרימה לבריחת הנביא מפני המאיימים על חייו.

למעלה