עזרה...

Billie 9

New member
עזרה...

אני מגדלת צב יבשה כבר יותר משנתיים. לאחרונה שמתי לב שהציפורניים שלו מתארכות ורציתי לשאול עם אני אמורה לקצץ אותם או משהו או פשוט לתת להן לצמוח?? תודה למי שיעזור

אם מדובר בצב יבשה ישראלי

את אמורה לשחרר אותו היכן שהוא נמצא (או כמה שיותר קרוב) ולתת לטבע לדאוג לו.

Billie 9

New member
../images/Emo4.gif

לא ביקשתי להגיד לי אם לשחרר אותו או לא.. מצאתי אותו לפני שנתיים ליד כביש אחרי שכמה מכוניות פגעו בו.. אתה רוהצ שאני אשים אותו חזרה באותו כביש? בסך הכל שאלתי אם צריך לקחת אותו לוטרינר בשביל זה או אפשר לקצץ לבד...

ואני בסך הכל עניתי לך מה צריך לעשות

לשחרר אותו באותו המקום או במקום קרוב באופן יחסי. אני אתן לך דוגמא לרצון טוב של אנשים שלא תמיד הולך יד ביד עם המציאות (במקרה הזה הדוגמא היא מעולם העופות). לפני כמה ימים קבוצה של מדריכי טיולים הביאה לגן החי שבו אני עובד עוף שנקרא כרוון (עוף שמבלה את עיקר זמנו על הקרקע בחיפוש מזון וגם בקינון). הם סיפרו לי שהם מצאו גוזל תשוש ליד מאגר מים והחליטו לאסוף אותו ולהביא אותו לטיפול(כוונות טובות זה בטוח). מה שהם לא חשבו עליו זה שמדובר בעוף שהאפרוחים שלו מסתמכים על הסוואה וברגע שהם חשים מאויימים הם נדבקים לקרקע ומקווים שלא ימצאו אותם, הם לא יזוזו גם כשידרכו ממש לידם ובמקרים מסויימים הם גם לא ממש יזוזו כשירימו אותם ביד. אמרתי למדריכי הטיולים שנראה לי שזה העניין אבל הם התעקשו שהעוף תשוש ולכן אמרתי שיביאו אותו מהאוטובוס אלי, איך שראיתי אותו מזיז את הרגליים והרגשתי שחוסר במשקל זו לא בעיה שלו הבנתי שהם פשוט אספו אותו מתוך כוונה טובה אבל זה מה שעלול לגמור את הקריירה שלו.... כרגע הוא נמצא בטיפול ולבד הוא לא אוכל, מה גם שמדובר בציפור שצריכה מרחבים גדולים וזה קשה לספק... אני מקווה שהוא ישרוד. אותו הדבר קורה עם עם צבאים שאנשים אוספים כי הם חושבים שאימם נטשה אותם למרות שהאמא רק השאירה אותם בשטח בזמן שהיא הלכה לחפש אוכל. ההחלטה מה לעשות עם הצב היא בסופו של דבר שלך, אני רק יכול להמליץ לך על ללכת למקום עם שטח טבעי גדול ולשחרר אותו שם. כי כמו כל הזוחלים בארץ גם צבים הן חיות בר מוגנות שאסורות בהחזקה על פי חוק.

tamirzak1

New member
בקשר לצבים -- כתבה שהיתה בעיתונות

טוענת שמספר הצבים בטבע הולך וקטן במימדי ענק. הסיבות העיקריות הן כבישים (ודריסת צבים) , בנייה וצימצום שטחי מחייה , רכבי 4 על 4 שנוסעים בפראות בשטחי מחיה וכו'. לטענתם מספר הצבים קטן בעשור האחרון בחצי. אחת השיטות לריבוי הצבים היא ריבוי מבוקר במקומות גידול ושחרור חלק מהצבים בחזרה לטבע. באחת השנים בקעו לי 9 צביבים מזוג הורים אחד (בטבע 3-6),כולם נשארו בחיים (מבחינת ריבוי והישרדות , הריבוי בשבי יעיל יותר) אורך חיי הצבים בטבע קטן מאוד לעומת שבי , ששם הם מגיעים לגיל של עשרות שנים. רשות שמורות הטבע נותנת אישורים לבתי גידול כדי לטפל ולהרבות צבים ולשחררם בטבע. צב בודד לא עוזר בריבוי. לשחרר על או ליד כביש או באזור מיושב גם לא יעזור. צריך למצוא אזור שמהווה בית גידול לצבים ושם לשחרר. בקשר לציפורניים : הצב חי על אדמה. הוא אוהב מאוד לחפור באדמה ולישון חפור בתוכה. אם הוא חי בגינה אז הציפורניים נשחקות באופן טבעי ואורכן תקין. אם חי בארגז או מקום סגור אז: א.זה צער בעלי חיים. ב. הציפורניים לא נשחקות מספיק. ציפורניים גם באורך של 2-3 ס"מ זה עדיין תקין. אם הציפורניים ארוכות יותר מרגליים כדאי לקצץ. אם הצב בשבי , אז כדאי לתת לו פיצוי בצורת טיפול טוב ושטח מחייה.

למעלה