עזרה!

shamgar

New member
עזרה!

יש ברשות אחי איגואנה... משום מה נראה לי כאילו יש לו גידול בלסת או משהו....אני מעלה תמונה מה דעתכם? בזמן האחרון הוא לא ממש נרטע מזה שאני מכניס את היד לטרריום שלו ייתרה מזאת הוא נהיה ממש עצלן ועושה תנועות מוזרות... כמו מתחכך עם הראש באוכל,נשימות שנראות לי כבדות. הוא יישן בתנוחות מוזרות! כאילו הוא עשוי מגומי מתוך דאגה לאיגואנה אני מבקש את עזרתכם... אחי אומר שהכל בסדר, אני בספק רב!

Itamar Levy12

New member
אני לא מבין גדול באיגואנות

אבל נראה כאילו הראש של האיגואנה שלך ניהיה לבן(???) והגוף ירוק? אולי זה לא בעיה אבל לפי התיאור משהו פה לא בסדר(והתמונה לא משהו ככה שלי לפחות קשה להבין). אני הייתי מחכה לתשובה של מישהו אחר ובנתיים מרים טלפון לוטרינר זוחלים מתאר לו ומבקש חוות דעת. טלפונים של וטרינרים טובים לזוחלים: http://icb-reptiles.com/site/record_list.asp?RecordID=267

shamgar

New member
הוא לא לבן..המצלמה בפלא קצת לא

משהו...מה דעתך על המבנה גולגולת שלו? הלסת לא מוזרה קצת או שככה זה אמור להיות? הוא נראה כמו יכטה! חחח

אני מציע לכולם לראות את התמונה הזאת

ככה נראת איגואנה שסובלת ממחסור בויטמין D3 (לא קיבלה תוספת סידן וויטמינים וקרינת UVA+B). כמו שאיתמר כתב לך: קח אותה מהר לוטרינר שיתן לה טיפול מתאים ותקווה שהיא תצא מזה. לצערי זה מצב נפוץ למדי באיגואנות בשבי כשמי שמטפל בהן לא קרא עליהן מספיק (או בחלק מהמקרים בכלל...). איגואנה זה זוחל בעל דרישות גבוהות באופן יחסי (לנחשים במיוחד
) בניגוד לתפיסה שיש לרוב האנשים בנוגע אליהן, דבר שמוביל להרבה איגואנות מתות... בהצלחה עם הטיפול באיגואנה ואתה מוזמן להכנס למאמרי הפורום ולקרוא שם קצת על טיפול באיגואנות. יונתן

shamgar

New member
צריך לקחת או מיידי? או שאפשר

להמתין לאחרי כיפור??

shamgar

New member
ומה ייתן לו הוטרינר??

מאוד אכפת לי ממנו, יש משהו שאני יכול לעשות כ SOS?? הוצאתי אותו ישר מיד אחרי שקראתי את תגובתך לשמש כולל מקלחת. כחלק מהטיפול וההחלמה שלו...אתה ממלית להוציא אותו ליותר מחצי שעה? להוציא אותו על בסיס יומיומי?

מקלחת מים זה נחמד

אבל לא נותן הרבה. זה משהו שכדאי לעשות כשאיגואנות מתנשלות אם הן לא מורידות את הנשל בקלות, והן גם נהנות מריסוס מים, אבל מבחינת המצב הנוכחי זה לא משמעותי. חצי שעה ביום זה כלום. איגואנה צריכה אפשרות להחשף לשמש מתי שהיא רוצה, כמו שקורה בטבע. מה שכן חשיפה לשמש ללא אפשרות למכסה מהשמש זה משהו שיכול להרוג אותה. היא לא צריכה לשבת שלוש שעות רצוף בשמש, מותר לה לעשות הפסקות אבל האפשרות לחשיפה לשמש צריכה להיות. וכשאין אפשרות כזאת יש לספק מנורות מיוחדות לזוחלים שפולטות קרינה זהה ( אם כי ברמה נמוכה יותר ) לזאת שאיגואנות זקוקות לה מהשמש. אם יש לך אפשרות להגיע ביום ראשון לוטרינר זה יהיה מצויין, ואם לא אז אחרי יום כיפור. אני מניח שהוטרינר יתן לה ויטמין D3 בזריקה וימליץ לך על המשך טיפול. כל מה שנאמר כאן עד עכשיו אינו בשום צורה תחליף לקריאה מקיפה על גידול איגואנות, ורצוי גם על הבעיה הספציפית הזאת. תקרא את מה שיש במאמרי הפורום ותחפש מאמרים נוספים, ויש הרבה כאלו.

shamgar

New member
עוד שאלה...

יש אנשים שמשאירים את האיגואנות בחוץ?? כלומר בגינה? אצלנו למשל הוא בתוך טרריום בחדר...

שמעתי על מקרים כאלו

זו לא הדרך לגדל איגואנות, זו יותר הדרך לשחרר בעלי חיים לטבע הישראלי כשזה לא מקומם הטבעי. איגואנות זקוקות לאקלים טרופי ובלי חימום בחורף הן כנראה ימותו. אתה יכול להמשיך להחזיק אותה בטרריום בחדר, רק תדאג שהוא יהיה מספיק גדול ושיהיו לה מנורות מתאימות. וכמובן תוספות של ויטמינים וסידן לזוחלים.

shamgar

New member
שממתי לב שאין לו כוח אפילו להתרומם

כדיי להפריש את הצואה... דרך אגב היא יצאה בצבע לבן וצהוב!? מה זה צהוב?? זה לא אמור להיות שחור?

אין לו כוח כי העצמות שלו התגמשו

עקב חוסר בסידן. תעשה לו אמבטיה עם מים בטמ"פ של 30 מעלות ככה שיהיה לו יותר קל להוציא את הצואה. לבן זה צבע השתן ויתכן שגם הצהוב, או שהצהוב נובע מבעיות בעיכול שיש לה.

למעלה