עזרה

A d i d a

New member
עזרה

שלום, אחי בן 21-לא עשה שירות צבאי וכרגע גם לא עושה כלום עם חייו. הוא הפסיק ללמוד בכיתה י"א וחסר תעודת בגרות. הוא אובחן כאחד הלוקה בקשיי ריכוז, תוסיפו לזה גם ביישנות ענקית, פינוק והמרכיב החשוב ביותר- הוא מכור למשחקי המחשב. זה התחיל עוד כשהיה בגיל 14 וזה פשוט הדרדר מאז. היו תקופות יותר טובות, היו גם יותר גרועות בהן ניסה להתאבד אך קרא להורי ברגע האחרון. הוא הולך לפסיכולוג כבר כמה שנים ואומנם היה שיפור אך בשנה- שנתיים האחרונות המחשב שולט בו טוטאלית. הוא נתן למחשב להכתיב לו מתי ללכת לישון (היה הולך לישון ב8 בבוקר וקם אחר הצהריים). אחרי מאמצים מצד אמא השבורת לב (היא רואה בזה אשמתה) הוא הולך לישון בשעות יחסית נורמליות. בזמן האחרון הוא נותן למחשב להכתיב לו מתי לאכול. הוא שוקל 57 קילו על 1.78. אמי לקחה אותו לדיאטנית כדי שישמין. אין לו חברים, הוא כל היום בבית, בקושי מתקשר עם אנשים אחרים ומוציא כל אחד מחדרו. החלטתי לפנות אליכם אחרי שראיתי שאמי מחפשת יותר פרטים על התתמכרות הזו באינטרנט. זה משהו יחסית ידוע (אפילו היה על זה כתבה בטיימס). אני יודעת שאם ניקח את ממנו את המחשב- הוא יתאבד. אין שום ספק. אני פונה אליכם, בכל לשון של בקשה- אנא, האם אתם מכירים משפחות שחוות את זה? אם כן- איך הם מטפלים במכור? טיפים ועצות יתקבלו בברכה. תודה רבה, עדי

אני לא פסיכולוגית

אבל סביר להניח שהמחשב מפצה על משהו. אחי היה מכור למחשב ועבר לו בגיל 18 אבל המקרה שלך נראה לי שונה וחמור יותר. למה אתם לא מתייעצים עם הפסיכולוג שלו? איך הוא נמצא בטיפול והמצב עדיין מדרדר? צריך לבדוק את כל זה אולי לחפש טיפול שונה אלטרנטיבי.

לא מכירה משפחות...

אבל אולי את בתור אחותו תוכלי לעזור לו בדרך עקיפה- תשכנעי אותו לצאת איתך לסרט, קניון, כל דבר שהוא מחוץ לבית ולא כולל מחשבים- תראי לו שיש עולם ומלואו בחוץ.

Ben Dor

New member
היי עדי =]

העצות והטיפים הכי טובים שאני יכולה לתת לך הם כאלה....אספי את כל המשפחה מלבדו תדברי איתם על זה שאתם חייבים להוציא אותו מהמחשב בצורה כזאתי... תעשו את והוא טיול בארץ\בחול של כמה ימים... כל יום אטרציה חדשה... תכירי לו אנשים חדשים... תצאו ביחד למקומות בלילה.... תראו סרטים.... זאת אפשרות אחת... והכי חשוב למצוא לו מישהי ככה חזקה שתנענע אותו כמו שצריך שיאהב אותה! ויהיה מוכן לעזוב תמחשב בשבילה... אפשרות שניה.. אפשר להפוך את ההתמכרות הזאת למשהו חיובי... במקום שיהיה כל היום על משחקי מחשב קחו אותו לאיזה קורס שימציא איזה תוכנה, שיפעיל איזה אתר... זה יעזור לו הרבה יותר מאשר להיות מול משחקי מחשב... האפשרות הראשונה אני לא אומרת ספציפי מה שרשמתי זה הוצאות רציניות של כסף...רק אם יש לכם את האפשרות הכספית הזאת... מקווה שעזרתי =]

תעזרו לו למצוא עבודה...

זה גם יסדר לו ת'שעות שינה,וגם יאפשר לו להיות עצמאי יותר ולא תלותי במכונה מעפנה כמו המחשב,וגם ככה הוא יוכל להכיר אנשים(מי יודע,אולי גם בת זוג
)ולצאת יותר לבלות עם הכסף שיחסוך,זה ישנה לו את החיים - משגרה שכולה וירטואלית לשיגרת חיים נורמלית וככה הוא גם יצא מהדיכאון,הדיכאון נובע מהרגשת הבדידות,שבתת מודע הוא מרגיש שאין לי חיים מלבד המחשב בגלל זה הוא גם יתאבד אם תקחו לו את המחשב...פשוט תעזרו לו לצאת מהבועה שלו,תסבירו לו שהתמכרות למחשב זה מתכון לדכיאון ובדידות,גם זה שהוא לא אוכל כמו שצריך משפיע על המצבי רוח שלו. גם לי יש בעיות עם האוכל,והייתי במשקל ממש גבולי(שקלתי 48 והגובה שלי 160 ס"מ...) וזה היה לפני חודש בערך,הלכתי לדיאטנית,היא נתנה לי תפריט מנפח אבל מאז גם יצאתי מהדכאונות,רק מידי פעם אני נכנסת לדיכאון כי אני ממש לא בריאה,כדאי שתיישמי את זה לגבי אחיך.. בהצלחה!

למעלה