עזרה!

Song Goldy

New member
עזרה!

כתבתי שיר, ואני רוצה להכין לו עיבוד לפסנתר, או אורגן, מה שיצא. אני צריכה בשביל זה לדעת אקורדים, ואני יודעת אקורדים בסיסיים כי פעם ניגנתי..ואני רוצה לחזור למוטב. הבעיה היא אחרת, אני פשוט לא יודעת איך להתאים את האקורדים למנגינה, כי אין לי אוצר-אקורדים (כאילו..חח.כמו אוצר מילים) מורחב כל כך, וזה מקשה עליי...כדי לפתור את הבעיה, השגתי אתר עם כל האקורדים הקיימים(וכשאני אומרת כולם, אז אני באמת מתכוונת לכך..כנסו ל http://chordfind.com/keyboard/ ), אבל הבעיה עדיין לא נפתרה כי אין לי מושג איך להתאים את האקורדים למלודיה. אני מתלבטת בין הסולמות מי במול מז'ור לבין רה מז'ור, כי שניהם נוחים לקול שלי (אני רוצה לשיר עם העיבוד), אבל הסימני מפתח בהם שונים ואני רוצה לשמוע מה יותר מתאים לי, ולראות מה יותר נוח לי באיצבוע וברמת הקושי (כי..חשוב לי לציין שניגנתי בעבר, ואני רוצה לחזור לזה..כך שאני בדרך למוטב ) אני מקווה שזה עוזר, ואם מישהו יכול לעזור לי זה יהיה נהדר. אני יודעת תיאוריה, אז אתם יכולים חופשי לזרום עם מושגים והסברים טכניים אם זה יעזור..או כל דבר! אני פשוט אודה לכם מקרב לב, כי כתיבת העיבוד הזו בהחלט דחופה...

Mr Boggy Man

New member
אני לא מבין את הבקשה

כתבת שיר ואת רוצה שנהרמן לך אותו? או שאת פשוט רוצה ללמוד על אקורדים בשביל שיהיה לך יותר כלים להרמן את השיר שלך? בגדול הייתי ממליץ לך להוציא את התווים של המלודיה, ואז ללמוד איך בנויים אקורדים ואיך לשלב בין המנגינה לאקורדים.

Song Goldy

New member
הו!

בגדול הייתי ממליץ לך להוציא את התווים של המלודיה, ואז ללמוד איך בנויים אקורדים ואיך לשלב בין המנגינה לאקורדים. חח זה בדיוק מה שאני צריכה. כלומר, אני יודעת איך בנויים אקורדים..אני למדתי את זה. הקטע הוא אחר, אני יודעת שיש מקבץ של אקורדים של קיימים..יש המון אקורדים. הייתי רוצה לדעת איך אני אמורה לדעת איזה אקורד יתאים ביותר לכל פרזה ופרזה בשיר? איך אני יכולה להתאים את האקורדים להרמוניה? אם למשל אני כותבת אותה בסולם..רה מז'ור. אני צריכה להתחיל מאקורד D..ואז איך להמשיך? האם קיימים אקורדים שמכילים את התווים דו דיאז, מי, סול דיאז? וסי, רה, פה דיאז? מה שמם? (כי אלו תווים שהצלחתי להבין שהם ישמעו טוב עם המוסיקה, השאלה אם הם באמת אקורדים שקיימים? והשאלה היא האם יש באמת טעם שאני אשב ואתחיל לחשוב איזה תווים ישמעו טוב אם המוסיקה, כשיש כבר אקורדים קיימים שיחסכו לי את הזמן היקר?) אני פשוט לא כל כך בקיאה בשמות האקורדים ובדרך בה הם נשמעים בגיטרה..כי למדתי עליהם מבחינה תיאורטית בלבד, איך להפוך אותם, אם הם מינורים או מז'ורים, דומיננט-ספטאקורדים, וכ'ד... זה פחות או יותר מה שאני מתכוונת..אני מקווה שאני יותר ברורה =) (ניסוח הוא לא ממש הצד החזק שלי..חח)

freshlama

New member
אין פה דרך קלה שכזאת

יפה מאוד שכתבת שיר אבל להרמן זה לא חאווה. ללמוד הרמוניה זה עניין של תרגול וזמן. זה לא משהו פשוט שמבינים דרך קריאת הודעה באינטרנט

SHEX

New member
כמו שנאי תמיד אומר פה../images/Emo95.gif

הרמוניה והלחנה הם דברים שמאוד מבוססים על מתח והרפיה כמו שכבר הציעו לך, ההתחלה האידאלית היא להוא את התווים של המלודיה משמיעה לאחר מכן, נסי להתאים לכל צליל, או לכל כמה צלילים את האקורד שהכי יתאים להם, על משפטים מוסיקליים, שאותם אני מקווה שיש לך בראש, לפחות בתמונה כללית שכזו... כדי לחפש משהו שיכוון אותך, כנסי למאמרים ולטאגליינס, יש שם הרבה קישורים למקומות אפילו כאן בפורום שאני ועוד גולשים נוספים הסברנו על הרמוניה, על מתח והרפיה, על דרגות בסולמות ועל הרבה דברים שיכולים לעזור לך בנושא אם יהיו לך עוד שאלות את יותר ממוזמנת לפנות אליי או פה על גבי הפורום או במסר. בהצלחה.

למעלה