עזרה

spoon3

New member
עזרה

חבר שלי אוהב לשתות..(בן 20) ודיברנו על זה והגענו להחלטה שהוא צריך להפסיק כי זה לא טוב ... הוא אמר לי שאני יעזור לו ושאני יצא איתו אני לא יתן לו לשתות ויזכיר לו שהוא מנסה להפסיק הוא בצבא וחוזר חמישי שישי שבת ושישי שבת הוא תמיד "תופס ראש" יש עוד דרכים שאני יכולה לעזור לו להפסיק ושהוא יעזור לעצמו ? (חוץ ממכוני גמילה כמובן)

shanhen

New member
לשומרת הראש

החבר שלך מבקש שתשמרי עליו, זה יפה אבל ממש לא מספיק. אם ירצה לשתות הוא כבר ימצא את הדרך הקצרה לבקבוק, שום דבר לא יעזור. הפתרון צריך להתחיל אצלו, העזרה שלך זו רק תוספת. האם הוא באמת רוצה להמעיט בשתייה או שהוא רק רוצה לעשות לך טובה? האם גם הוא חושב שיש בעייה בשתייה מרובה? כדאי שישאל עצמו את השאלות הנכונות ואם יחליט שבאמת מוטב לצמצם את השתייה, תתכננו את בילוי סוף השבוע באופן קצת אחר. אחת השיטות ההתנהגותיות, שמטרידות מעט אך יעילות, היא לעשות רשיום מדוייק של אירועי השתיה, תוך פירוט כל המשתנים החשובים. כל פעם שהוא שותה הוא חייב לרשום במחברת הצמודה אליו, מתי שתה, מה שתה, כמה, עם מי וכד'. תאמיני לי שאחרי סוף שבוע אחד או שהוא יזרוק את האלכוהול או את המחברת... אבל הוא יבין את גודל הבעייה. לפי תיאורך החבר שלך לא צריך "מכוני גמילה", הוא צריך יותר מודעות, יותר אחריות והרבה יותר ביטחון עצמי להיות מה שהוא ובלי המסיכה האלכוהולית. נחום

spoon3

New member
תודה על התגובה

אני שאלתי אותו שאם הוא עושה לי טובה שהוא ינסה להפסיק או שהוא באמת רוצה, הוא אמר שהוא באמת רוצה וזה לא טוב לשתות כל כך הרבה אלכוהול.. אבל הוא ביקש שאני יעזור לו.. (הוא גם היה מעשן פעם ואחרי 8 חודשים הוא הפסיק... עם קצת רצון והרבה עזרה שלי) שהוא נמצא איתי הוא יכול גם לא לשתות אבל הבעיה שהוא יוצא עם החברים שלו, הם תמיד שותים..... אבל אני לא יכולה להגיד לו שלא יצא עם החברים שלו.. זאת בעיה..

למעלה