עזרונת עם הגירה לארה"ב

euchechon

New member
עזרונת עם הגירה לארה"ב

היי,
עברתי הרבה באינטרנט, וגם על הפורום ויש לי כמה שאלות שאני לא מצליח למצוא להם תשובה, אני מקווה שלמומחים פה יש דרך לעזור לי
המצב שלי הוא שאני נשוי (עם ילדה) לאזרחית אמריקאית מזה 5 שנים,
כל התקופה הזו החיים שלנו היו פה (עבודה, מיסים) ולכן לא מילאנו טופסי מיסים והכול, אבל כן יש לה חשבון בנק עם מספר פעולות שם וכן יש לנו חשבון משותף שם,
אנחנו מנסים להוציא לי גרין קארד למטרות הגירה ונתקענו קצת בטופס I864 המשוקץ הזה, אנחנו צריכים להוציא הוכחות תמיכה בשבילי,
עקרונית - יש לי עבודה מובטחת שם, אך רק ברגע שאקבל גרין קארד, ההכנסות שלי מספיקות לתמיכה וכן אנחנו חברים בקבוצת רכישה שם השקענו יותר כסף מהדרוש לתמיכה (פי 3 או פי 5 מהכנסת המינימום + 20% לנתמך נוסף),
השאלה היא - האם הוכחות ההכנסות מהארץ (כשהחברה היא אותה חברה למעשה) מספקות? האם ניתן לתרגם בעצמי את הוכחות התשלום ושווי הפרוייקט וזה יספיק להוכחות תמיכה?
ההורים/משפחה משם לא יכולים להצטרף כתומך משותף לצערי ולכן זה מעט מסבך את העניין, העובדה שחיינו פה ואין לנו חיים "פעילים" בארה"ב למרות היות האישה והילדה אזרחיות.

Boston Guy

New member
נתחיל מהבסיס: אישתך צריכה להגיש דו"חות מס רטרואקטיבית

מה שהיה היה - אבל בתור התחלה אישתך צריכה להשלים את עניין דו"חות המס שלה (ובנוסף את דו"חות ה FBAR וכיוצ"ב) אחורה.

לא ברור מתוך מה שאתה כותב אם אישתך עבדה בארצות הברית (ודיווחה לרשויות המס שם) לפני הגעתה לישראל,
ולא ברור אם היא עבדה \ עובדת בישראל (וכמה שנים).
הניחוש שלי (שלא מבוסס על כלום למעט ה"תסריט השיגרתי") הוא שהיא אף פעם לא דיווחה למס הכנסה האמריקאי כי היא לא עבדה בארה"ב לפני שהיא באה לישראל.
מה שאני מבין מתוך ההודעה שלך הוא שהיא עבדה \ עובדת בישראל והרוויחה מעל 10,000 ש"ח לשנה לפחות בחלק מהשנים שהיא חיה בארץ.

לגבי הוכחות כלכליות: אם יש לאישתך או לך עבודה מובטחת בארה"ב והעבודה הזו היא במשכורת מובטחת - זה בהחלט יכול לעזור בשלב ההוכחות.
כמובן - יש צורך בהוכחות (מכתב רישמי עם התחייבות מהמעביד, למשל).

לגבי ההשקעה שלך והיכולת להשתמש בה כ"הוכחת יכולת כלכלית":
אחת מדרישות הבסיס של רשויות ההגירה לגבי "הוכחת יכולת כלכלית" היא שהכסף שאתה מציג הוא נזיל - או ניתן להנזלה במהירות ובקלות.
יש כל מני דרכים שבהן "קבוצות רכישה" מגדירות את ההשקעה בהן. אני לא יודע איך ההשקעה הספציפית שלך מוגדרת מבחינת מס אמריקאי (הלוואת בעלים?), ומה היכולת שלך להוציא את הכסף שלך משם במקרה הצורך (אם יש יכולת כזאת).

מהכרתי את הנושא - קשה לי להאמין שהשקעה כזו תוכל לשמש כהוכחה ליכולת כלכלית, כי לרוב הכסף אינו "בר שיחרור" בצורה זמינה.

euchechon

New member
אני מניח שאנחנו קצת פחות שגרתיים :)

היא חיה בארה"ב 20 שנה, עבדה ושלמה מיסים כחוק, לפני כ-4 שנים עשתה עליה, התחתנו וגרנו פה,
עובדת בארץ, מקבלת מעל 10 בשנה (אך לא בחודש, שזה היה מה שהתכוונת לשאול, אני מניח)
"שלב ההוכחות" = מילוי הטפסים? (שזה מה שאנחנו עושים עכשיו)
תודה על ההסבר לגבי קבוצת הרכישה, אני אבקש מהם פירוט על מימוש ההשקעה כדי לראות מה רמת הנזילות, אך מכיוון שנשארו לנו חסכונות יש סיכוי שגם זה לא יהיה רלוונטי, עקרונית מההמלצות שלך אני מבין שכדאי שתמלא רטרואקטיבית את המסמכים לפני שליחת הטפסים של הגרין קארד ותצרף צילומים שלהם לבקשה, יש משהו שאני מפספס?

euchechon

New member
ועוד שאלונת

הבנתי שבגלל שאני נשוי לאזרחית מזה תקופה אוכל לקבל אישור עבודה לאחר 3-5 חודשים מרגע התחלת תהליך קבלת הGC, האם זה תקף רק כאשר אני מתחיל את המסלו מתוך תחומי ארה"ב (שזה כאמור - לא המצב שלי) או שנאלץ להמתין את התקופה של למעלה משנה כפי שזה נשמע מהפורום?

zach78

New member
קבלת אזרחות

לא בדיוק.
אישור העבודה הוא ברגע שהגרין כארד מופעל.
תוכל *לבקש* אזרחות כשנתיים ותשעה חודשים מרגע הפעלת הגרין כארד.
התהליך כולו התארך לאחרונה, והממומחים האחרים בפורום יוכלו לספק מספרים עדכניים.

Boston Guy

New member
אנסה לוודא שאני מבין את עובדות המקרה שלך

קצת בילבלת אותי עם ההודעות האחרונות שלך - אז תן לי לוודא שאני מבין איפה אתם ואיזה תהליך אתם עושים:

1. אתם כרגע בישראל - נכון?
2. התהליך שאתה מתחיל הוא תהליך של בקשת ויזת הגירה (גרין קארד) על בסיס נישואים לאזרחית ואתם ממתינים בישראל עד שתקבל אותו - נכון?
3. האם אישתך כבר מילאה ושלחה טופס I-130 לארה"ב שבו היא מבקשת את ויזת ההגירה עבורך?

לגבי ההודעה שאני מגיב אליה כרגע:
הכוונה בהערה לגבי גובה השכר השנתי של אישתך הייתה להסביר שהנחת היסוד שלי היא שהיא עברה את הסף של ההכנסה שמצריך שהנישום האמריקאי יגיש דיווח מס לארה"ב.
אישתך היא נישום אמריקאי, ולפי התשובה שלך היא אכן עברה את הסף הזה, ולכן היא אכן צריכה להגיש את כל הדו"חות האלו, לגבי כל אחת מארבע השנים האחרונות, בצורה רטרואקטיבית. בעיקר אם היא חוזרת לארה"ב - כי ה"חור" בהיסטוריית דיווחי המס עלול לייצר טריגר ל AUDIT בעתיד.

רק כדי להסיר ספק (שיש לי) לגבי ההבנה שלך של מה היא צריכה לעשות בנושא המיסים:
זה לא מספיק שהיא "תמלא את המסמכים" - היא צריכה להגיש (לעשות FILE) של הדו"חות הללו אצל רשויות המס של ארה"ב. ומה שהיא צריכה להראשות לרשות ההגירה זה אישור מרשויות המס שהיא אכן עשתה FILING.
ולא מדובר רק על טפסי המס הרגילים שהיא אולי מכירה מהעבר בארה"ב - יש עוד תוספות וטפסים שרלוונטיים לאזרח אמריקאי שחי מחוץ לארה"ב ומנהל פעילות כלכלית מחוץ לארה"ב (למשל דיווח ה FBAR, או בשמו האחר FINCEN).

למעלה