עזרו לאקדמיה לעברית!

idodo cohen

New member
עזרו לאקדמיה לעברית!

האקדמיה שמעה על תרבות הבלוגים ורוצה למצוא מילה עברית ל"בלוג" [שזו לא מילה ממש עברית. מקורה למעשה ב-web log]. אל תעצרו את היצירתיות שלכם, עובדה ששטרודל הפך לכרוכית. רעיונות, הזרימו!! *לאקדמיה לעברית אין שום קשר לשריטה המוחית שהביאה אותי לשאול את זה.

Rockamora

New member
יומן רשת.

בלוג זה קיצור של web log לוג זה יומן ווב זה... אין לי מולה מוגדרת לזה :S.. זה כאילו.. זה גיבוי בערך [וב-לוג].. בלוג זה יומן, בקיצור

idodo cohen

New member
נו, כן...

אבל התכוונתי לתחליף למילה "בלוג", שהיא קצרה ומגניבה, ולאוו דווקא שיתקשר למילים מהן נוצר המקור. תיומן זה דווקא רעיון מוצלח.

Tali1912

New member
סתם זורמת

בלי לעצור .... כתב-NET כתבנט יענו כמו כתב-עת זהו זרמתי לשניה

idodo cohen

New member
../images/Emo9.gif

רק עכשיו הבנתי. האקדמיה לעברית לא תקבל, כי עדיין זה חצי אנגלית, אבל זה דווקא ממש קליט. חרוז תפוז
.

idodo cohen

New member
בָלֲגֲבַל

מצירוף המילים בל וגבל, כלומר ללא גבולות. הרי בלוגרים קובעים לעצמם את החוקים ויכולים לכתוב על כל דבר באופן חופשי, בלתי מוגבל, ובלי שמישהו אחר מסתכל מלמעלה ומחליט אם זה ראוי לפרסום. שימו לב שלהמצאה שלי אין במקור שום קשר למילה בלוג, חוץ מהעובדה שזה בסופו של דבר דומה מבחינת אותיות.
. עלה לי פתאום.

idodo cohen

New member
כדי שהאיות יהיה ברור [בכותרת זה לא]

בָּלגבַל קמץ, שווא, שווא, פתח, שווא.

ע ל ו מ ה

New member
תְּיוֹמָן

תְּיוֹמָן כמו שBLOG הוא B מ-web וLOG שהוא יומן אז ת מרשת ויומן שהוא יומן. בלוגר: תיומנאי... להתבלג: להתימן...

idodo cohen

New member
טוב נו, הוידוי.

אני חבר באקדמיה. סתם לא, האמת שאין לי מושג מי אלה מעבר לשם הכולל.

idodo cohen

New member
לאוו דווקא

אולי זה מוזר בהתחלה, אנחנו רגילים למותג "בלוג", אבל מה שאתה מציין זו בדיוק הסיבה שכל יום צצה חברה עם שם אנגלי כמו "הום סנטר" "יס" ו"הוט". שפה אחרת, חיבורי מילים נשמעים לך כמו שם של משהו חדש, מותגי ו"כאילו" לא קשור לכלום. אבל בשורה התחתונה, זה לא. יאללה, תיומן!!

לא בהכרח...

למשל, אף פעם לא הבנתי ולא אבין את שם המותג smile.. האנשים שהחליטו עליו היו שיכורים. אבל יכול להיות שאתה צודק, אולי בעוד כמה ימים השם יראה טוב יותר ואתרגל אליו. בנתיים, אני נשאר עם בלוג

ny22

New member
מנהל
מה דעתכם על מחברשת?

מחברת + רשת... כי זו סוג של מחברת וירטואלית...

דם דם

New member
יומש

קיצור של יומן רשת זהו זאת הייתה זרימה של רגע...*צולל*צולל*צולל*

למעלה