עדיין לא נתפס
כבר התרגלתי לשמוע מויק שהיא נכנסת לאשפוז, ויוצאת חזרה הביתה, ומתחילה אשפוז בית ומסיימת, כאילו מדובר בחיים סטנדרטים לגמרי עם מגבלה קלה של אשפוזים מדי פעם ופעם. משהו שמזכיר מילואים במרכז תל-אביב יותר מאשר סכנת חיים מוחשית. שום כתבה בעיתון לא תצליח לפרגן לה כפי שמגיע לה, ולא תצליח להתחיל לתאר איזה בן אדם היא. האסוציאציה הראשונה שעולה לי כשאני חושב על ויקה, היא "נתינה". היא מעולם לא התלוננה על מצבה. מעולם לא ציפתה לקבל הנחות. סיימה תואר אחד והתחילה ללמוד לתואר אחר, בזמן שהיא עובדת ועוברת פיזיותרפיה (שזה טיפול מתיש פיזית ונפשית, כשהגוף לא מקבל מספיק חמצן ובכל זאת צריך להתאמץ), בולעת משהו כמו 20 כדורים ביום, מופיעה בהצגת תאטרון ומתנדבת באיגוד סיסטיק פיברוזיס. אם כבר מדברים על מולטיטאסקינג... הבחורה הזו עשתה בפחות מ-30 שנותיה מה שאנשים בריאים רבים לא מספיקים בחיים שלמים. השיחות איתה היו מגיעות לרבדים שלא הכרתי בעצמי. בחיי, ככה הבנתי שאני לא רדוד כמו שחשבתי. תמיד היא חושבת מחוץ לקופסא ויש לה עצה טובה. תמיד היא הצליחה לעשות לי סדר בבלגן של מחשבות. באופן אישי אני לא מעכל את מה שקורה איתה עכשיו. פשוט "ברור" לי שתוך כמה ימים משחררים את ויק הביתה, כרגיל, והחיים ימשכו בצורה הזו עוד 60 שנה פלוס מינוס.