עזרו לי בבקשה, אנחנו צריכים כבר לה!

עזרו לי בבקשה, אנחנו צריכים כבר לה!

להחליט. לפני 5 שנים לקחנו הלוואה בסך 420,000 ש"ח בריבית קבועה צמודת מדד 6.2%. כיום ההלוואה עומדת על 420,000 ש"ח כולל קנס ע"ס 14,000 ש"ח. כיום כבר כחודשיים פנינו לכל מיני בנקים במטרה למחזר את ההלוואה ואנחנו מתלבטים בין 2 אפשרויות: 1. למחזר את כל ההלוואה לריבית קבועה צמודת מדד 4.9%. 2.למחזר 280,000 ש"ח לריבית קבועה צמודת מדד 4.7% + 70,000 ש"ח בהלוואה דולרית לפי הלייבור (3.77%) + 70,000 ש"ח נוספים בריבית משתנה צמודת מדד המשתנה כל שנתיים וחצי כאשר העוגן הוא ממוצע עלויות הגיוס של הבנקים למשכנתאות + 0.75% כלומר מי שמקבע היום מקבל 4.76%. מה אתם אומרים? אנחנו צריכים להחליט עד יום א'.

מלו2

New member
כאדם פשוט, אני הייתי הולכת על 1,

כלומר ריבית קבועה צמודת ממד 4.9%. קודם כל כי המדד ירד לעומת האפשרות הקיימת היום, דבר שני לא מסובך כמו אפשרות 2. מקווה שעזרתי.

רגין1

New member
מקור ההכנסה

הוא גורם בעל משמעות בקבלת ההלטה ולמה כוונתי? אם הכנסתכם מקורה במשכורת/ רווחים מעסק / ריבית על חסכון קחו משכנתא שתשולם באותו המטבע - בקיצור אפשרות מס' 1. אם יש לכם הכנסה מהשכרת נכס והשכ"ד צמוד לדולר, כדאי לקחת את חלק ההלואה הזו כהלוואה דולרית, שהריבית עליה נמוכה יותר ואתם "מבוטחים" מפני עלית הדולר כי גם ההכנסה תגדל עם עלית הדולר. כמובן, אני חוזרת על כך שיש לקחת את הלחק היחסי בהתאם לחלקי ההכנסה. לגבי ריבית משתנה, ולא משנה מה ממוצע העלויות (ד"א, 0.75% זה לא נמוך) יש בכך סיכון והיום יותר מתמיד כי הריבית היום נמוכה למדי ואין צופים לה ירידה נוספת אלא דווקא עליה ובעוד שנתיים את עלולה למצוא את עצמך עם ריבית, גם לקיבוע, גבוהה בהרבה מזו שלקחת. (סיפור מניסיוני, אנחנו לקחנו את כל ההלוואה בריבית משתנה ובנקודת השינוי הראשונה עלינו מריבית 5.2% ל7.8%!). בהצלחה

motco100

New member
ריבית קבועה נראית אטרקטיבית...

1.רמה של 4.9% נחשבת במשכנתאות לריבית טובה (בידקי באתר בנק ישראל הנמוכות ביותר שאני מכיר נעו סביב 4.5%)כך שהמהלך שלכם הוא נכון בטווח של 20 שנה החסכון יגיע לכ 75 אלף ש"ח (לפני הקנס). 2.לא הייתי מציע להתעסק עם ריבית הלייבור מכיוון ששם ישנה גם הצמדה לדולר כך ש100,000 $ היום=450,000 בעוד 5 שנים לכי תדעי כמה אותם מא אלף $ יהיו שוויםומה תהיה ריבית הלייבור ---מתוחכם מדי לגבי ריבית משתנה --ההבדל כרדע הוא לא מהותי אם אתם מתחננים לפרוע את ההלוואה הזאת בעוד שנה שנתיים אזתעשו נקודת יציאה ואולי זה כדאי אם לא אז החסכון כיום בין 4.9% ל4.76% בטל בשישים אבל לעומת זאת בעוד שנתיים ארבע אוחמש שנים המשתנה יכולה להגיע גם ל6% ויותר ולכן לדעתי היא לא אטרקטיבית . לסיכום אם אין לכם הכנסה $ ואתם לא נחשבים ספקולנטים לכו על ריבית קבועה 4.9% שהיא בחלט ריבית סבירה מקווה שעזרתי

m a o r b z

New member
לכל המתלבטים- חברה שעוזרת למחזר

למנדי ולכל המתלבטים בשאלות שעלו בשירשור האחרון. חברת "עובר-דרפט בע"מ" עוזרת לכם בתהליך המיחזור של המשכנתא. החברה לוקחת ייפוי כוח מהלקוח ומרכזת עבורו את כל המידע הרלבנטי לגביו. לאחר מכן היא עורכת מכרז בין הבנקים לגבי ריבית משופרת- תוך ניצול יתרון הגודל. פרטים נוספים באתר : www.over-draft.com בהצלחה..

eliel35

New member
כמה שאלות בקשר לאתר

א. כמה זה עולה?? ב. מה קורה אם אתם לא מצליחים לחסוך לי- אני עדיין צריך לשלם? תודה, אליאל

m a o r b z

New member
תשובה לכמה זה עולה.

אליאל. המחיר עבור הבדיקה של המיחזור הוא 390 ש"ח כולל מע"מ. זה כולל בדיקה של המשכנתא שלך ובדיקה של משכנתא מחברות אחרות. המחיר באמת לא יקר. הבנק גם משלם את חלקו ולכן המחיר לצרכן כ"כ נמוך. בנוסף, הבדיקה היא בחינם והתשלום הוא רק אם חסכת.

בי מיט

New member
האם אני משלמת על כל חיסכון שאתם

משיגים? לצורך הדוגמא, אם אתה חוסכים לי 100 שקלים בשנה, האם עדיין אשלם לכם את הרווחים, או שרק מעל גובה חיסכון מסויים אני מתחילה לשלם (מה שנשמע לי הגיוני). אם כן, מהו גובה הסכום , שאם אותו אתם חוסכים לי, אני מתחילה לשלם?

Lucciano

New member
אופציה מס' 1.

גם לי היתה התלבטות כזאת לא מזמן. למזלי בן משפחה שמתעסק במשכנתאות הסביר לי בדיוק למה לא כדאי ריבית משתנה, ובטח לא צמודה לדולר ו/או ללייבור אם ההכנה שלכם לא צמודה גם היא לאותו מדד. בקיצור מצטרף לכל ההמלצות פה. ריבית קבועה של 4.9% זו ריבית יפה בהחלט היום.

למעלה