עזרו לי בבקשה בשאלה בפיזיקה

עזרו לי בבקשה בשאלה בפיזיקה

על שולחן אופקי חלק נעים זה לקראת זה 2 כדורים השווים בגודלם. A מסתו 5 ק"ג נע ימינה 4M/S B מסתו 3ק"ג נע שמאלה 3M/S אחרי ההתנגשות (מצחית) כדור B נע ימינה 2M/S מהו U1 של A? מהי א' קינטית של הכדורים לפני ואחרי ההתנגשות? האם ההתנגשות היא אלסטית לחלוטין?

niv1990

New member
אני חושב שככה

נחשב שימור תנע: v1m1+v2m2=u1m1+u2m2 (דמיין שאלו וקטורים). 3*5-3*4=u1*4+2*3 (כיוון חיובי ימינה, האגפים התהפכו משום מה). 11=u1*5+6 u1=1(ימינה) אנגריה קינטית לפני (הצבה בmv^2/2) 53.5 אחרי: 8 אם לא היתה לי טעות חישוב, ההתנגשות לא אלסטית לחלוטין כי לא היה שימור אנרגיה (ובאופן שקול המהירות היחסית בין הכדורים אינה זהה).

niv1990

New member
כן, פשוט קצת התעצלתי לכתוב

אז כתבתי את הנוסחה הכללית, ומה שעשיתי זה הצבתי כל אחת מהמהירויות והמסה המתאימה לה וחיברתי (עבור הזמן לפני ההתנגשות ואחרי).

אבל לפי מה שאתה אומר זה לא נכון מה שכתבת!

לגוף A יש: (4בריבוע*5)/2 וזה יוצא 40 ג'ול לאחר ההתנגשות יש לו (1בריבוע*5)/2 וזה יוצא 2.5 ג'ול לגוף B יש (3בריבוע*3)/2 וזה יוצא 13.5 ג'ול לאחר ההתנגשות יש לו (2בריבוע*3)/2 זה יוצא 6 ג'ול זה לא נכון מה שכתבתי????

niv1990

New member
זה נכון, עכשיו תחבר את מה שלפני בנפרד

שזה 40 מגוף A ו13.5 מגוף B ותקבל 53.5 ואחרי שזה 2.5 ועוד 6 =8.5 (לא ברור לי לאיפה ברח לי החצי
). האנרגיה החסרה כנראה נמצאת בחום אצל החלקיקים שספגו את ההתנגשות הלא אלסטית.

יו אני לא עשיתי את החיבור. אני אקבל משהו או ש

הכל הלך ולא אקבל נקודה אחת אפילו?

niv1990

New member
לא יודע, אני חושב שתקבל משהו

לא ירד במיקוד בכל מקרה? (ולא חופש עכשיו?)

niv1990

New member
יכול להיות, אל תבנה על זה

אתה מוזמן גם לשלוח לי לאיימל: [email protected] תצרף את מה שעשית\ניסית בעצמך. מאיפה התרגילים דרך אגב?

למעלה