עזרו לי בבקשה לנתח את השיר הבא

Taina12

New member
עזרו לי בבקשה לנתח את השיר הבא

במיוחד את הקטע שהדגשתי כי זה ממש מוזר לי... "אני נולדתי בחולון, עברנו לאשקלון ומשם לנתניה. לא היה לנו המון, מסביב הכל בטון, גר איתנו סבא. בכל יום אחרי שלוש, הלכנו אל החוף, הבטנו אל האופק. אם עברה לה שם ספינה, נשאתי לי תפלה, שיהיה בסדר. ביום שבת, משחקים בכדורגל. במקום אהבה, משחקים בכדורגל. אני נולדתי בחולון, עברנו לאשקלון, ומשם לנתניה. לא היה לנו המון, מסביב הכל בטון, גר איתנו סבא.

Taina12

New member
נ.ב.

שכחתי בסוף- " השיר הוא מסדרת טלוויזיה שאני אוהבת. זה לא שיר הנושא...זה שיר שהושמע שם, שאחת הדמויות שרה.

קסנדרה*

New member
טאינה בבקשה......

"אני נולדתי בחולון, עברנו לאשקלון ומשם לנתניה. לא היה לנו המון, מסביב הכל בטון, גר איתנו סבא. בכל יום אחרי שלוש, הלכנו אל החוף, הבטנו אל האופק. אם עברה לה שם ספינה, נשאתי לי תפלה, שיהיה בסדר. ביום שבת, משחקים בכדורגל. במקום אהבה, משחקים בכדורגל. אני נולדתי בחולון, עברנו לאשקלון, ומשם לנתניה. לא היה לנו המון, מסביב הכל בטון, גר איתנו סבא. תאור של מישהו שמספר: שהוא נולד בחולון ועבר לאשקלון ומשם לנתניה ולא היה להם המון, כנראה היו מעוטי יכולת. מסביב הכל היה בטון, כנראה גרו במקום שמסביב היו רק בניינים אפורים ובקושי ראו גינה או ירוק. וגם סבא גר איתם בבית. בבית השני הוא ממשיך לספר שבכל יום הם הלכו לחוף, הביטו אל האופק, ואם עברה ספינה אז נשאו תפילה, כדי שיהיה בסדר. זו הייתה התקווה שלו. כי לפי הבית הראשון מבינים שחיו בעוני או בחוסר כלכלי. בים שבת הוא מספר, שיחקנו כדורגל במקום אהבה. יתכן והכוונה שבמקום שביום שבת יבלו עם המשפחה, עם ההורים ויקבלו מנת חום ואהבה, הם שיחקו כדורגל. והבית האחרון חוזר ומדגיש את החיים הלא יציבים, את המעבר ממקום למקום, עם הסבא שגר איתם ונוף הבטון הקר והמשרה דכאון. לדעתי, איני מכירה את ההקשר של השיר ולא את הסידרה. תנסי למצוא את ההקשר בעצמך.

Taina12

New member
תודה קסנדרה

הצלחת להסביר לי את השיר הזה בפשטות רבה, אחרי ימים שהקשבתי לשיר וניסיתי להסביר לעצמי אותו. אך עדיין לא הבנתי, למה חוזרים על משחקים בכדורגל פעמיים באותו בית. בהתחלה הבנו שביום שבת היו משחקים בכדורגל אצלהם, אבל למה לחזור על זה במשפט הבא? יעל. נ.ב. נראה לי שבסוף חוזרים על זה אולי גם כדי להבהיר שהם לא חיו בתנאים מיוחדים או מעולים וכד', או שפשוט רצו לחזור כמו בשירים שחוזרים על הפזמון...

למעלה