עזרו לי-לאן עליי לפנות?

555אוז555

New member
עזרו לי-לאן עליי לפנות?

לפני כשנה וחצי פרשה אמי לפנסיה מוקדמת (בגיל 58). מאז חלה התדרדרות במצבה המתבטאת בשכחה, נתקים בשיחה, פיזור, בלבול, התקפי היסטריה, קושי בהתמצאות וכו'. אחיי ואני מודאגים מאוד מהקושי שלה בתפקוד וחוששים לבריאותה. שאלתי היא- אל מי עלינו לפנות בכדי לבדוק אם מדובר בתוצאה של דכאון אחרי העזיבה של מקום העבודה או במשהו חמור מכך?

עליכם לבדוק

בחור/ בחורה יקר/ה , זה מאד דומה לסיפור של בעלי. גם לו היה דכאון שפרשנו אותו כמשהו שקשור למקום העבודה. אך לעיתים הדכאון נובע מכך שהאדם עובר שינוי שמאד קשה לו איתו ומאחר והוא לא מבין מה קורה לו הוא שוקע בדכאון. לפי מה שכתבת , יש תופעות נוספות. בשלב ראשון כדאי ללכת איתה לרופא משפחה שאמור להכיר אותה ושהוא ישוחח איתה ויפנה למרפאה פסיכוגריאטרית. תוכלו לברר לאן כדאי לכם לפנות לפי האזור בארץ. מאחלת לכם שתתבדו וזה לא רציני ואולי משהו חולף. מאחלת לכם המון סבלנות ובריאות לאמא, כל טוב, טובה

ronnyw

New member
למי לפנות

האפשרות הטריביאלית - לרופא המשפחה. תארו את הסימנים, והוא יחליט אם זה מקרה נפשי או יחשוד בתופעות דימנסיה. בכל מקרה הוא יפנה אותה הלאה לרופא מומחה מתאים. אפשרות אחרת - ללכת לפסיכיאטר (אולי באופן פרטי), שיאבחן וימליץ על המשך. השאלה הגדולה היא אם אימכם מודעת שיש בעיה, ואם היא תשתף פעולה

ענתי44

New member
רצוי לעשות ברור רפואי

לפי התיאור זה נשמע משהו חזק יותר ממשבר פרישה מהעבודה, אם כי לא לנו לקבוע מה יש לאמא. אם לאמא יש רופא משפחה שמכיר אותה היטב, פשוט לגשת אליו, לתאר את מה שקורה ( ממליצה אפילו לתעד בכתב אירועים. כי אירוע פה ושם לא משמעותי אבל מכלול ורצף אירועים בהחלט יניעו רופא לבדוק מה קורה) יתכן וזה מקרה חריף של דיכאון בעקבות הפרישה אבל גם יכול להצביע על דברים אחרים. הרופא על סמך הכרותו עם אמא, והמידע שיקבל יפנה אתכם להמשך בירור. בהצלחה , וכולי תקווה שזה רק משבר חולף.

למעלה