עזרו לי להחליט !

RoeeM

New member
עזרו לי להחליט !

שלום שוב, בנוסף לחברת נוטרוניקס שהסברתי לכם עליה - יש חברה נוספת, שבימים אלו אני שוקל להצטרף אליה. אני לא בא לשווק פה את התוכנית הזאת, כי אני בעצמי עדיין לא נכנסתי אליה, אלא לשאול כמה שאלות (שאת חלקן אולי עדיף לשאול בפורום משפטי יותר...). בכל מקרה - אני, כמו רבים אחרים, חושב שפיזור השקעות/פיזור סיכונים הוא דבר נכון ונבון לעשות. ולכן אני מחפש חברות נוספות להשקיע בהן זמן עבודה וכסף. מה האינטרס ? נתחיל בכך שאם בניתי לעצמי עסק, ורשת שלמה של אנשים - למה לא לשכפל אותה, ועל אותה רשת שיש לי בחברה אחת - להרוויח פעמיים ? בנוסף - מה יקרה אם ביום בהיר אחד - לאחר מאמצי הרבים לבנות לעצמי עסק - החברה שבה אני חבר - תפשוט רגל ? אני לא מדבר על מחר, או עוד חודש, או עוד שנה. כי זה לא יקרה בטווח הזה... אלא בטווח הרחוק יותר - אין לדעת. כך יוצא שאם הצטרפתי ליותר מחברה אחת, ופיזרתי השקעות - גם הרווחתי יותר, וגם - הקטנתי את הסיכון שאם יבוא יום ובוא אחת החברות תפשוט רגל - אני אשאר ללא משכורת. (מה שיקרה זה שחברה אחת תקרוס, אבל אני אמשיך להרוויח מהחברות האחרות...). עד כאן בנוגע לסיבות לחיפושי אחר חברות נוספות. עכשיו לגבי החברה שאני עומד להצטרף אליה: החברה מציעה שתי תוכניות, אחת בתשלום חודשי של 36 דולר, והשניה, בתשלום חודשי של 136 דולר. מה ההבדל ? בתוכנית היקרה יותר - החברה מתחייבת להשתמש ב-100 הדולר שלי לטובת פרסום, ומתחייבת בחוזה - שתוך חצי שנה מהיום שהצטרפתי - בכסף שהיא השקיעה עבורי בפרסום - היא תבנה לי בעצמה רשת של חברים, ובתוך חצי שנה - מבטיחה החברה שאני אגיע למשכורת של לפחות 2700 דולר בחודש. אם לא הגעתי למשכורת זו - אקבל את כל כספי בחזרה, אם רק אדרוש זאת. הכל כתוב בחוזה, לא עובדים על אף אחד פה. ויש לה עוד יתרון לא קטן - על כל חבר שמצרפים לתוכנית של ה-136 דולר, מקבלים אוטומטית 100 דולר !! (אפילו אם החברה צירפה בשבילי את החברה הזה - אני מקבל את אותם 100 דולר...) . אז מה הבעיה ? ולמה אני לא מצטרף ישר ?!?!? פה אני בא לשאול אתכם: זה נראה טוב מידי כדי להיות אמיתי. אבל - אם זה כתוב בחוזה - אז אין בעיה. או שלא כך הדבר ? הייתי רוצה לדעת, אם מישהו מבין בזה, מה קורה נניח אם בעוד חצי שנה מהיום - לא הגעתי למשכורת המובטחת (מבחינתי גם אם אגיע למשכורת קבוע של כמה מאות דולרים - אשאר), ונניח שאני רוצה לעזוב, ולקבל את כספי חזרה... עכשיו אם זה כתוב בחוזה - החברה מחוייבת להחזיר לי את כספי. פה אין בעיה. אבל מה קורה אם החברה תכשל, ורבים נוספים ידרשו את כספם חזרה, החברה תכנס לחובות, ותפשוט רגל/תקרוס. מה קורה אז ? חברה שפושטת רגל - מה מצבה מבחינה משפטית ? עדיין מחוייבים לתת לי את כספי בחזרה ? או שאני כביכול נחשב "שותף" ולכן לא אקבל כלום... זה נראה טוב, ואין סיבה שזה לא יצליח. החבר'ה האלה מבינים עניין, ועוסקים בתחום ה-MLM כבר שנים. והם יודעים בדיוק איפה כמה ואיך לפרסם ולבנות רשת גדולה. אבל - זאת חברה חדשה יחסית (שנה בערך...), ובימינו - אי אפשר לדעת... אגב - מוצרי החברה הם וירטואליים. החברה מוכרת ספרים וירטואליים בעיקר, בנוסף - שטחי פרסום, ודברים כאלה... (אבל במידה ואצטרף לתוכנית היקרה יותר - פחות מעניינים אותי המוצרים...) אשמח אם מישהו יוכל לתת עצה מבחינה משפטית, ובכלל לחוות דעה . רואי.

motyka

New member
פיזור השקעות ומאמצים

תמיד טוב שיש עוד מקור הכנסה. אם חברה פושטת רגל - היא לא צריכה יותר להחזיר כסף לאף אחד, וכל ההתחייבויות שלה מתבטלות. לעומת זאת - כספים שאתה חייב לה מגיעים למפרק על מנת שיפצה את הנושים המובטחים (בדרך כלל בנקים). בקשר לTurnKeyPC וחברות דומות - היה כאן דיון לפני כמה ימים. (תדפדף דף אחורה) ובאותיות קטנות כתוב שתקבך את השקעתף פחות העמלות ששולמו לך ופחות העמלות שהחברה שילמה לכל המגייסים (זאת אומרת שאתה משקיע 4000 שקל, ובמקרה כשלון מקבל לכל היותר 1000). ולבסוף - כל הנושא של שווק ממנוף ושווק רשתי הם מפוקפקים, ולא כדאי להסתמך עליהם - אלא לחפש עבודה.

RoeeM

New member
מקבלים _הכל_ חזרה.

למרות שזה לא הדיון פה... הנושא נבדק ומקבלים את _כל_ הכסף בחזרה. 2.] Refunds will be paid minus any commissions already paid to you including sign up bonuses, matrix commissions, and matching bonus commissions מה שכתוב בסעיף הנ"ל אומר ש: נניח ושילמת בחודש הראשון 136 דולר, ואז צירפת חבר לתוכנית, אז קיבלת בונוס החתמה של 100 דולר, בנוסף, קיבלת גם עמלה כלשהי (של כמה דולרים) על אותו חבר שצירפת. בחודש השני נניח שעשית את אותו הדבר בדיוק... וכך גם בשלישי, ורביעי, עד לחודש השישי. יצא ששילמת 136 דולר כל חודש, זאת אומרת 816 דולר סך הכל (בחצי שנה), אבל - קיבלת בכל חודש מאה דולר + עמלות. מה שהחברה אומרת בחוזה ובסעיף הנ"ל, זה שהכסף שיוחזר לך הוא (במקרה הזה): 216+- = עמלות - 600 - 816 . כלומר - בסביבות 216 דולר (216 פחות עמלות). למה רק 216 ? כי במשך חצי שנה החברה שילמה לך בחזרה 600 דולר. ובסך הכל יוצא ששילמת 816, וקיבלת בחזרה 816. זה לגבי התוכנית עצמה. עכשיו לגבי מה שאמרת - שאם החברה פושטת רגל - מזה אני מודאג (ולא משום דבר אחר...) . תודה על הייעוץ בעניין הזה. זה סיכון שצריך לקחת, ועדיין אינני יודע אם אקח אותו או לא. במקרה הכי גרוע, אני יכול לצמצם את הנזק, ואם אני רואה שתוך חודשיים שלושה, החברה לא צירפה לי אפילו חבר אחד - אז נפרוש בנקודת הזמן הזאת... אגב, בנוגע למה שאמרת בסוף ההודעה, שכל מה שקשור לשווק ממונף ושיווק רשתי הוא מפוקפק, ולא כדאי להסתמך עליהם אלא לחפש עבודה - אני רואה את השיווק הרשתי, ובמיוחד הצעות כמו זו האחרונה - כאפיק השקעה. האם היית אומר את אותו הדבר על כל מה שקשור להשקעות בניירות ערך ? בכל מקרה - אשמח לשמוע עצות נוספות לגבי התוכנית הספציפית הזאת, כדי לעזור לי בהחלטתי ! רואי.

מה זה? כולם משלמים בדולרים?

אין שקלים בארץ? לדעתי כיוון המחשבה שלך אינו נכון פיזור יוצר בלבול והוא ערובה לאי הצלחה. את מי או את מה תשווק ראשון? איך תחלק את יומך כך שתצליח בכל החברות שאתה רוצה להכנס אליהן? על מי תדבר ביום ראשון? על מי ביום שני? מי קודם מי אח"כ? החישובים הכלכליים שאתה עושה קדימה עלולים לפגוע מאוד בעבודה שלך היום שים לב...

RoeeM

New member
המממ... יש בזה משהו...

(התגובה אמורה היתה להיות פה, ולא בשרשרת נפרדת... סליחה). אבל... יש לי מס' אופציות: או - להציג את שתי התוכניות במקביל. סך הכל, יש כאלה שיעדיפו את זאת, ויש כאלה שאת השניה... (ויש כאלה שאת שתיהן). או להציג תוכנית אחת, ואז להוסיף פרטים גם על השניה... או, וזה אך ורק במקרה של תוכנית כמו זאת ש"עושים לי את העבודה" ואני משלם את הסכום הזה של 136 דולר כל חודש - במקרה הזה - אני יכול שלא להציג לאנשים בכלל את התוכנית הזאת, ולתת לחברה לבנות לי את הרשת, ואת הרווחים... ואז, לאחר שבנו לי רשת מוצלחת - לספר לכל אנשי אותה רשת - אודות חברת נוטרוניקס. אם הייתי מנסה לשווק 5-6, או 15 תוכניות במקביל - זאת היתה בעיה... בעתיד, כשיהיו לי מאות אנשים תחתי ברשת, אני אוכל להרשות לעצמי להצטרף ל5-6 חברות במקביל ולשווק את אותן חברות לכל האנשים שנמצאים תחתי. (אני מכיר אנשים שעושים את זה, ומצליחים !) אם היה מדובר על השקעה בניירות ערך למשל, הייתי משקיע את כספי בתיק מפוזר ומחזיק מניות של 10-15 חברות שונות. זה לא יוצר בלבול, זה יוצר תיק מפוזר, וזה דבר נבון מאוד לעשות לדעתי. (את הראיה הזאת בתחום ניירות הערך אני משליך לתחום ההשקעות בחברות השיווק הרשתי). רואי

אם אתה תשווק לי שתי חברות

בטוח שלא אקנה ממך כלום... פעם היתה כזאת פרסומת בטלויזיה - "יועץ להשקעות ודברי מתיקה" זה לא רציני, חבר, יש גם משפט שאומר "תפסת מרובה לא תפסת" וגם "כל המוסיף גורע" אני מכירה אנשים שעושים הרבה דברים שאני לא לא כל מה שאנשים עושים מתאים לי... ולגבי הראייה שלך בתיקי ההשקעות - יש הבדל בין לפזר את הכסף בכמה סלים כשהוא נמצא לבין, לאסוף אותו לתוך הסלים. בהשקעות מדובר במשהוא קיים שצריך לחשוב איך להחזיק בו ולהגדיל אותו במה שאתה מתכוונן לעשות עוד אין כלום...

RoeeM

New member
צריך להתחיל איפשהו.

ובנוסף - כרגע, לפחות מה שאני יכול וצריך לעשות זה - להצטרף לחברה נוספת ולצרף אליה את כל מי שכבר נמצא תחתי ברשת שלי בחברה הראשונה. (אחר כך להתחיל לחשוב על להביא אנשים חדשים...) . רואי

שש שבע

New member
שאלה רואי,

אם שיכפלת עסק והוא פשט את הרגל למה שהשיכפול לא יפשוט את הרגל אם מנהלים אותו אותם אנשים? לדעתי צריך להתמקד בדבר אחיד, ולהשקיע בו את מירב המאמצים. כי אם לא זה דומה לחבית בירה, שבמקום ברז אחד אתה שם שני ברזים, אחף איזה יופי יוצאת יותר בירה בבת אחת, אבל...אוי וי, גם נגמרת מהר, מסקנה אותה כמות בירה יש בחבית, ואתה סתם שילמת עבור התקנת ברז נוסף. תחשוב טוב לפני שאתה מתפשט ו"מפזר סיכונים וסיכויים" לא בטוח בכלל שזה דבר נכון.

RoeeM

New member
השיכפול לא מנוהל על ידי אותם אנשים!

מדובר בשתי חברות שונות לחלוטין ! לכן אכן מדובר בפיזור השקעות וסיכונים. רואי.

שש שבע

New member
אז איך אתה בטוח שזה יצליח, זה לא

שיכפול. זה פיזור ההשקעות והכפלת הסיכונים. לדעתי תתמקד בחברה אחת.

RoeeM

New member
אני לא בטוח...

אם הייתי בטוח שהתוכנית הספציפית הזאת תצליח - הייתי הולך על זה מזמן. אני עדיין שוקל את העניין... בכל מקרה - אני חושב שלהתמקד ביותר מחברה אחת זה נכון - רק צריך למצוא את החברות הנכונות. המחשבה שלי הולכת ככה: אם הצלחתי לגייס אנשים לחברה אחת - למה שלא אצליח לגייס את אותם אנשים גם לחברה הנוספת ? לדעתי זה אפילו יהיה קל יותר. אבל - יכול להיות שאני טועה בגדול... ימים יגידו. רואי

למעלה