עזרו לי לפתור תעלומה בכביש החוף

sandbird4

New member
עזרו לי לפתור תעלומה בכביש החוף

כבר מעל שנה, קצת דרומה לכביש פולג הזיזו את הכביש מזרחה ובמקום יש מלא מנופים וציוד כבד. המטרה לא ברורה וגם תוצאות בשטח אין. האם מצלמים את תעלת בלאומליך 2? האם פתחו שם בית ספר לשימוש במנופים? טוב, אין לי עוד ניוחשים לגבי מה שהולך שם.

nagu

New member
פרוייקט בשני שלבים...

הם בונים שני גשרים מעל נחל פולג... לפני שנה ומשהו גילו שהכביש נמצא בתנודה קלה.. ולכן שיערו מהנדסים שהוא יקרוס על הנחל בעוד 10 שנים ועל מע"צ נכפה לבנות שני גשרים מעל הנחל במקום מה שיש היום... אין לי מושג למה זה לוקח 2000 שנה..

Mishu2

New member
שקיעות בכביש בגלל שזה יושב על אקוויפר

שים לב שהמסלול לצפון הרבה יותר נמוך מהמסלול לדרום. ניסו פעם להתגבר על זה ע"י יציקות בטון גם על המדרון אבל זה לא עוזר וממשיך לשקוע. הפתרון היחיד הוא גשר עם ביסוס עמוק שיעבור את השכבה הרוויה. אני לא יודע מי קבע שאין התקדמות אבל ז לא פשוט לבצע גשר מעל כביש 4 שעמס 24 שעות ביממה ולא ניתן לסגור בו את התנועה או לבצע העברת תנועה זמנית - לכן אחד מתנאי המכרז היה ביצוע גשר דחיקה כמו גשר הרכבת ליד בן גוריון, מאותה הסיבה.

sandbird4

New member
תודה על ההסבר ופיתרון התעלומה

בנתיים הם חופרים שם מעל לשנה וסימן לגשר עוד לא נראה באופק.

קובי לו

New member
עד לפני כ-15 או 20 שנה

ואני זוכר זאת טוב בתור אקס חדרתי שנסע המון בכביש (בין בפרייבט שלו, בין במכונית עם הוריו כילד ובין כנוסע באוטובוס) היה שם גשר די יוצא דופן מעל הנחל. בדיוק בסיבוב של הכביש. שני מסלולי הכביש היו יחסית רחוקים זה מזה, משהו כמו 10 עד 15 מטר וביניהם היה מעקה מתכת ישן כמו ברזלים שבפינת רחוב שהחבר'ה יושבים עליהם. ברווח שבין מסלולי הכביש (כל מסלול בן 2 נתיבים) היה חלל שדרכו יכלו לראות את הנחל.

למעלה