עזרים במטבח

עזרים במטבח ../images/Emo140.gif

שלום לא סוד הוא שטעמם של מוצרי מזון בסיסיים במקומות שונים בעולם שונה. טעמו של העוף פה (בוונקובר קנדה) אינו משהו... אתמול, הכנתי עוף. בחרתי להשמש בטריק שלמדתי מערוץ האוכל: העוף השלם, אם נפריד את העור מהגב (עם היד או עם סכין בזהירות שלא לפצוע את העור) יווצר כיס שניתן לטבל דרכו את העוף. לשם, ניתן לדחוף שום, תבלינים ורטבים. יתרונו, שההוא ישאר שם, ויוסיף טעם גם לבשר ולא רק לעורור של העוף. למרות הביצוע, התוצעות לא היו מספיק טובות לרעייתי. אני דווקא די נהניתי מהשום, והבצל שהיו שם, בתוך חלל העוף ומצע עלי הסלרי עליהם נח, עם רוטב תאילנדי מתוק שציפה אותו מהחוץ. כל זה שעה ורבע עם נייר כסף, ואח"כ עד שהשחים מכל צד. ברם, הזכרון של העוף שהכנו בארץ (בגריל מסתובב) הביאו אותי לחשוב על פתרון דומה פה. גריל מסתובב מצוי בטוסטר אובנים והוא טוב להכנת עוף אחד. הרעיון הזה בא לי בסינגפור אחרי שהבנתי ש-צ'קאן רייס לא מתאים לי, כי אני ועוף מכובס לא חברים טובים. הרעיון של הצ'יקן שם הוא להגיש אותו קר כי כך, משתמרים ניחוחות וטעמי העוף, ללא כל טיבול! בגריל (מסתובב) ניתן לקבל עוף בטעם עוף (בלי אף תבלין) ע"י שימוש בגילר. בתחתית מומלץ להניח תבנית (בד"כ מסופקת עם המכשיר) מכוסה בנייר אלומיניום. כל השומנים והנוזלים ניגרים מהעוף ויורדים לתבנית. העוף (השומן והטעמים שלו) למעשה כל הזמן סובבים את העוף ונותנים לו טעם. רק העודפים יורדית לתבנית. עיקרו של התהליך (כשעה וחצי לעוף בינוני מס.2) להביא את צבעו לזהוב חום עם עור דקיק ופריך, ובשר לבן ורך. עוף שנראה טוב ונטעם טוב. להזכירכם - ללא טיבול. טעם עוף נקי ואיכותי. המכשיר שלנו נותר בארץ, והוא בכלל לא מתאים פה לחשמל (110V). קפצנו אתמול לארה"ב לבילינגהם ורכשנו ב-WallMart טוסטר מסתובב של GE במחיר מצחיק של 48.95$. עכשיו נסע לקנות כמה עופות ונבדוק איך זה עובד על העוף הקנדי. על הישראלי זה עשה נפלאות.
 

adigreen

New member
ויש בארץ גם מתקן שהוא מעיין קערית

adigreen ו 07:55 | 28/07/04 שממנה יוצאות שתי זרועות כלפי מעלה. את העוף שמים על הזרועות ואת הצלוחית שמים על תבנית. כך ניתן בקלות להכין 3-4 עופות בו זמנית באפיה אחת. הטעם והמירקם דומים לעוף מסתובב. בהצלחה ובתיאבון.
 

wan

New member
לא צריך לעבוד קשה להשיג עוף עם

עור פריך. ב5 דקות עבודה יש כזה . שחום ופריך. אם מניחים עוף טרי . שקודם עבר עיסוי קל במלח.ממש מעט. יובש קלות מנוזלים. והונח אחר כבוד על הר מלח גס. והוכנס לתנור חם מאד. ראשית מכוסה. ואח"כ גלוי. מתקבל עוף טעים פריך ושחום להפליא. ודווקה על זה אתה יכול כן לספר במתכונים . בחברתי לא הרבה רואים. וגם לא הרבה נכנסים לכאן. תודה ששתפת. ויום נעים לכולם.
 
לא ולא...

שלום אין לטעות בשום אופן בין מה שאני מדבר עליו לשום דבר אחר בתנור או לידו. רק אחרי שתנסו, תוכלו לשפוט בין המתכון הזה והאחרים. כמי שניסה עם מלח ואת ההוא בדרך לכרמיאל שמסובב במשאית לצד הדרך, ועוף של קני רוג'רס (WAN יש לך במרינה סקואר, קומה שניה מול הכניסה ל-PAN PCIFIC ולידו חנות ספרים שהמדפים בשיפוע ויוצרים תחושה שהריצפה עקומה, ותמסרי ד"ש למיקל מהחנות דיסקים), שנעשה עם תנור גחלים ועוף על האש ובתנור עם נייר כסף, בלי, בשקית של קוקי. זה לא זה. דווקא את הטריק הזה גיליתי בסינגפור ושכללתי אותו שם. איפה את עושה קניות ב-Cold Storage? מת על החדר יינות בחנות שב-Takashimaya. יש לי יופי של סיפור על זה ועל מרק Tom Yam. ולא ענית לי על השאלות, אם את רוצה אז במסר אישי...
 
למעלה