עזרים במטבח ../images/Emo140.gif
שלום לא סוד הוא שטעמם של מוצרי מזון בסיסיים במקומות שונים בעולם שונה. טעמו של העוף פה (בוונקובר קנדה) אינו משהו... אתמול, הכנתי עוף. בחרתי להשמש בטריק שלמדתי מערוץ האוכל: העוף השלם, אם נפריד את העור מהגב (עם היד או עם סכין בזהירות שלא לפצוע את העור) יווצר כיס שניתן לטבל דרכו את העוף. לשם, ניתן לדחוף שום, תבלינים ורטבים. יתרונו, שההוא ישאר שם, ויוסיף טעם גם לבשר ולא רק לעורור של העוף. למרות הביצוע, התוצעות לא היו מספיק טובות לרעייתי. אני דווקא די נהניתי מהשום, והבצל שהיו שם, בתוך חלל העוף ומצע עלי הסלרי עליהם נח, עם רוטב תאילנדי מתוק שציפה אותו מהחוץ. כל זה שעה ורבע עם נייר כסף, ואח"כ עד שהשחים מכל צד. ברם, הזכרון של העוף שהכנו בארץ (בגריל מסתובב) הביאו אותי לחשוב על פתרון דומה פה. גריל מסתובב מצוי בטוסטר אובנים והוא טוב להכנת עוף אחד. הרעיון הזה בא לי בסינגפור אחרי שהבנתי ש-צ'קאן רייס לא מתאים לי, כי אני ועוף מכובס לא חברים טובים. הרעיון של הצ'יקן שם הוא להגיש אותו קר כי כך, משתמרים ניחוחות וטעמי העוף, ללא כל טיבול! בגריל (מסתובב) ניתן לקבל עוף בטעם עוף (בלי אף תבלין) ע"י שימוש בגילר. בתחתית מומלץ להניח תבנית (בד"כ מסופקת עם המכשיר) מכוסה בנייר אלומיניום. כל השומנים והנוזלים ניגרים מהעוף ויורדים לתבנית. העוף (השומן והטעמים שלו) למעשה כל הזמן סובבים את העוף ונותנים לו טעם. רק העודפים יורדית לתבנית. עיקרו של התהליך (כשעה וחצי לעוף בינוני מס.2) להביא את צבעו לזהוב חום עם עור דקיק ופריך, ובשר לבן ורך. עוף שנראה טוב ונטעם טוב. להזכירכם - ללא טיבול. טעם עוף נקי ואיכותי. המכשיר שלנו נותר בארץ, והוא בכלל לא מתאים פה לחשמל (110V). קפצנו אתמול לארה"ב לבילינגהם ורכשנו ב-WallMart טוסטר מסתובב של GE במחיר מצחיק של 48.95$. עכשיו נסע לקנות כמה עופות ונבדוק איך זה עובד על העוף הקנדי. על הישראלי זה עשה נפלאות.
שלום לא סוד הוא שטעמם של מוצרי מזון בסיסיים במקומות שונים בעולם שונה. טעמו של העוף פה (בוונקובר קנדה) אינו משהו... אתמול, הכנתי עוף. בחרתי להשמש בטריק שלמדתי מערוץ האוכל: העוף השלם, אם נפריד את העור מהגב (עם היד או עם סכין בזהירות שלא לפצוע את העור) יווצר כיס שניתן לטבל דרכו את העוף. לשם, ניתן לדחוף שום, תבלינים ורטבים. יתרונו, שההוא ישאר שם, ויוסיף טעם גם לבשר ולא רק לעורור של העוף. למרות הביצוע, התוצעות לא היו מספיק טובות לרעייתי. אני דווקא די נהניתי מהשום, והבצל שהיו שם, בתוך חלל העוף ומצע עלי הסלרי עליהם נח, עם רוטב תאילנדי מתוק שציפה אותו מהחוץ. כל זה שעה ורבע עם נייר כסף, ואח"כ עד שהשחים מכל צד. ברם, הזכרון של העוף שהכנו בארץ (בגריל מסתובב) הביאו אותי לחשוב על פתרון דומה פה. גריל מסתובב מצוי בטוסטר אובנים והוא טוב להכנת עוף אחד. הרעיון הזה בא לי בסינגפור אחרי שהבנתי ש-צ'קאן רייס לא מתאים לי, כי אני ועוף מכובס לא חברים טובים. הרעיון של הצ'יקן שם הוא להגיש אותו קר כי כך, משתמרים ניחוחות וטעמי העוף, ללא כל טיבול! בגריל (מסתובב) ניתן לקבל עוף בטעם עוף (בלי אף תבלין) ע"י שימוש בגילר. בתחתית מומלץ להניח תבנית (בד"כ מסופקת עם המכשיר) מכוסה בנייר אלומיניום. כל השומנים והנוזלים ניגרים מהעוף ויורדים לתבנית. העוף (השומן והטעמים שלו) למעשה כל הזמן סובבים את העוף ונותנים לו טעם. רק העודפים יורדית לתבנית. עיקרו של התהליך (כשעה וחצי לעוף בינוני מס.2) להביא את צבעו לזהוב חום עם עור דקיק ופריך, ובשר לבן ורך. עוף שנראה טוב ונטעם טוב. להזכירכם - ללא טיבול. טעם עוף נקי ואיכותי. המכשיר שלנו נותר בארץ, והוא בכלל לא מתאים פה לחשמל (110V). קפצנו אתמול לארה"ב לבילינגהם ורכשנו ב-WallMart טוסטר מסתובב של GE במחיר מצחיק של 48.95$. עכשיו נסע לקנות כמה עופות ונבדוק איך זה עובד על העוף הקנדי. על הישראלי זה עשה נפלאות.