עזרתכם, בבקשה.

sofifi

New member
עזרתכם, בבקשה.

שלום, אני בת 20, ההורים שלי מאז שאני זוכרת את עצמי רבים, כל הזמן. לא מכירה תקופות טובות אצלם. אני זוכרת שכשהייתי קטנה רציתי שהם יתגרשו כדי שלא יריבו. כיום יש לי אח בן 8, ככה שהם לא ישאירו אותו בלי מסגרת משפחתית מלוכדת. ההורים של אמא שלי התגרשו כשהיא הייתה קטנה והיא לא מוכנה לדבר כזה בבית שלה. כל פעם שאני זורקת לאבא שלי שהם צריכים ייעוץ מקצועי הוא אומר שהם צריכים את הרבנות (גירושים) ושהוא מבחינתו מחכה שאח שלי יהיה גדול מספיק. כמו תמיד, היה עכשיו ריב, וזרקתי לראשונה לאמא שלי שהם צריכים ייעוץ. שורה תחתונה - היא תלך רק אחרי שאבא שלי יילך. לא דיברתי על זה עם אבא שלי. אני לא גרה בבית (אני גרה במעונות, ברחתי הכי רחוק שרק הצלחתי). אבל אח שלי גר בבית וחווה את אותה הילדות העגומה שאני חוויתי. אני לא רוצה את הטראומות האלה בשבילו, זה נותן תפיסה שגויה לקשר בין גבר לאישה. איך אני גורמת לזה לקרות? איך אני גורמת לאבא שלי להתחיל ללכת, איפה אני מוצאת יועץ נישואים? בבקשה עזרו לי. תודה.

למרות הדאגה לאחיך אני חוששת שאת נכנסת

לתפקיד שאינו שלך. נראה שהורייך זקוקים לעזרה אבל הם אילו שצריכים ליזום הליכה ליעוץ. זה לא דבר שאת יכולה לעשות בשבילם וגם אם נראה לך שזה הכרחי וכולם סובלים. הורייך אנשים מבוגרים והם צריכים לקחת אחריות על החיים שלהם. מה שאת כן יכולה לעשות זה לשתף את אביך ואימך (לחוד) בקושי שלך. לאמר להם כמה זה מעציב אותך לראות אותם רבים וכמה קשה לך הידיעה שאחיך עובר מה שאת עברת בילדותך. במצב שהם נמצאים בו מומלץ ללכת לבד ולקבל כוח לעשות שינוי. אולי אם ישמעו איך את מרגישה כיום ואיך הרגשת כילדה (עד כדי רצון שהורייך יתגרשו...) יבינו את מידת ההשפעה על הילדים ואימך למרות התנגדותה לגרושין בגלל החוויות שלה תבין שהזוגיות שלה אינה דומה לזוגיות של הוריה וכל מקרה הוא אחר. אל תנסי לחפש להורייך מטפלת זוגית, תני להם ליזום. היוזמה היא התחלת הטיפול וזהו לא דבר שאת יכולה לעשות בשבילם. מקווה בשבילך שהם יבינו ויקשיבו לך.

למעלה