עזרתכם בבקשה...

coteret

New member
עזרתכם בבקשה...

שלום לכולם. יש לי בעיה מסוימת שהייתי רוצה לדבר עליה. אם תשימו אותי בחדר שלם (בהרצאה, קורס או מה שלא יהיה) עם אנשים שאני לא מכירה בכלל (למשל באתי לבד) - אני מאבדת את עצמי קצת... במיוחד כאשר אומרים להסתדר בזוגות או משהו כזה....אני מרגישה שזה חונק אותי להתחיל לדבר עם מישהו שאני לא מכירה...במיוחד כאשר אני נופלת על מישהי/ו שאפילו לא מנסה להיות מנומס ומגיב באדישות. יש לי קושי אמיתי בלהתחיל לדבר עם אנשים חדשים בחדר של אנשים שאני לא מכירה בכלל. הקושי הזה מונע ממני הרבה באופן כללי. למעשה, נראה לי שיש לי פחד אדיר מדחייה. כנראה שהצלקות בעברי יותר משפיעות עלי ממה שהיה נראה לי. המחשבה שמישהו יגיד לי "לא" או יגיב בצורה מגעילה...פשוט מסרסת אותי.... איך אפשר להתגבר על הדבר הזה? והרי לא תמיד אני יכולה ללכת למקומות כאלה עם חברה. אני לפעמים רוצה לבוא לבד כי כך גם אפשר להכיר אנשים חדשים.... מה עושים? עזרה בבקשה -flower-

God Was Here

New member
דעתי

תראי חמודה, לתופעה הזו יש שם.. כנראה שזה ביישנות. אני חושב שאת יכולה להתגבר על זה כי את יודעת איפה את טועה ובכלל את רוצה להכיר אנשים חדשים אבל כל פעם יש משהו שעוצר אותך. זה קורה להרבה, בוקר אחד את תקומי ותגידי לעצמך "זהו נמאס לי!"

balaganbalev1

New member
בתור אחת שהיתה שם ועדין לפעמים שם

זה תמיד מאבק , אבל לאט לאט עם השנים אתה מבין שלא כל מה שאתה חושב באמת מתרחש זאת אומרת - יכול להיות שמישהו לא יהיה נחמד אליך בהתחלה אבל סביר להניח שזה לא יקרה העצה שלי -תתחילי עם בנות . תמיד עם אותו מין יותר קל להתיידד . אין את המתח המיני ואת המחשבה של מה עם הוא חושב שאני רוצה להתחיל איתו . וגם תנסי לדמיין מה היה קורה עם מישהו היה ניגש אליך איך את היית מגיבה . אולי זה ירגיע ויתן לך את היכולת לגשת לאדם השני וגם - את יכולה ללכת למקום בו יש הרבה אנשים אבל עדין לא להתחיל לדבר - רק להיות שם בנוכחות ולהסתכל על אנשים תתפלאי בסוף עוד יבואו לדבר איתך

שמחה לסייע

הי, את מספרת שמאד קשה לך להכיר אנשים חדשים ושאת מפחדת מדחייה. אם זה בעוצמות אדירות יש שיאמרו שזו חרדה חברתית. אני מבינה מדברייך שאת רוצה להתגבר על זה. שזה מפריע לך. בשלב זה שני דברים עשויים לעזור לך: 1. צעדים קטנים- להתחיל ולתרגל בהתחלה שיחה קטנה עם מישהי- למשל בסופר עם הקופאית, בבניין שאת גרה אז לומר שלום לשכנה.. בקטנה. לאחר מכן לתרגל את השיחות הקטנות במקומות עם מעט אנשים. 2. לעבוד בדמיון על הסיטואציות שאת חוששת מהן- לדמיון שלנו יש המון כוח. המוח שלנו לא מבדיל בין מציאות ובין דמיון ולכן תרגלי כמה פעמים ביום את עצמך מתחילה שיחה עם מישהו- אם את יודעת מראש איפה תהיי נסי ממש לדמיין את המקום, את האנשים מסביב, את ההרגשה שלך, את מה שאת שומעת ואת מה שאת אומרת. הרבה אנשים מתקשים להכיר אנשים חדשים. אני באמת מסכימה שבד"כ יש לזה סיבות מעברנו. רבים מצליחים להתגבר ומתרגלים ומתרגלים אבל אם זה ממש חרדה עצומה אז יש פסיכולוגים שיכולים לסייע להתמודד עם הפחד. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

למעלה