עזרתכם בבקשה...

coteret

New member
עזרתכם בבקשה...

שלום לכולם. יש לי בעיה מסוימת שהייתי רוצה לדבר עליה. אם תשימו אותי בחדר שלם (בהרצאה, קורס או מה שלא יהיה) עם אנשים שאני לא מכירה בכלל (למשל באתי לבד) - אני מאבדת את עצמי קצת... במיוחד כאשר אומרים להסתדר בזוגות או משהו כזה....אני מרגישה שזה חונק אותי להתחיל לדבר עם מישהו שאני לא מכירה...במיוחד כאשר אני נופלת על מישהי/ו שאפילו לא מנסה להיות מנומס ומגיב באדישות. יש לי קושי אמיתי בלהתחיל לדבר עם אנשים חדשים בחדר של אנשים שאני לא מכירה בכלל. הקושי הזה מונע ממני הרבה באופן כללי. למעשה, נראה לי שיש לי פחד אדיר מדחייה. כנראה שהצלקות בעברי יותר משפיעות עלי ממה שהיה נראה לי. המחשבה שמישהו יגיד לי "לא" או יגיב בצורה מגעילה...פשוט מסרסת אותי.... איך אפשר להתגבר על הדבר הזה? והרי לא תמיד אני יכולה ללכת למקומות כאלה עם חברה. אני לפעמים רוצה לבוא לבד כי כך גם אפשר להכיר אנשים חדשים.... מה עושים? עזרה בבקשה -flower-

birth and death

New member
אני ככה גם

מה ששינה אותי היה הצבא.שם הייתי חייב להתחבר, להפתח, לקבל ולא לשפוט אחרים ממבא ראשון ורושם ראשוני. בגדול אנשים מפחידים אותנו לא? וזה רק הרושם הראשוני... וגם עכשיו אחרי שהשתחררתי אני נתקל בקשיים כאלה. אבל מתמודד. זה מה שאני עושה כדי להתגבר על זה. דוחף את עצמי למקומות שאני חיב ליצור קשר עם אחרים בהם. לא עובד כל הזמן... אבל עובד :) רק תביני שאת חייבת. ותגובה ביישנית זה אחלה ונורמלי וחמוד. :) ואלהשמגיבים באדישות סתם מפחדים. אני יודע כי אני ככה לפעמים

koryz

New member
שלום גם לך

קודם כל הגעת לפורום כתיבה יצירתית פסיכולוגית ולא יעוץ באחריותך לשקול את התגובות שלנו. (רצוי בכובד-ראש). אם את חוששת כל כך לא מוכרחים להתחיל בלדבר בזוגות, אפשר פשוט להתחיל לדבר. בקיצור, בהדרגה. חוץ מזה, בשביל מה להכיר אנשים ? אף אחד לא מותח קו על מספר דמיוני של אנשים שעלייך לדבר איתם. למרות שיש בזה היגיון, לדבר עם הרבה אנשים שיחות קלילות. בשביל זה יש צ'טים למשל, הכי לא מחייב שיש. אפשר גם להתנסות - את יודעת משחקי תפקידים עם חברה שתגיד לך הרבה "לא" עד שכבר לא יהיה לך אכפת יותר אבל זאת לא בעיה, רוב האנשים אומרים "לא" בטבעיות, את יכולה לבחור עם מי לדבר. אני מציעה לך לא לתייג את עצמך בהגדרות. פחד מדחייה הוא מובן וסביר שלכל האנשים יש אותו במידה מסוימת. עדיף לפעול ממקום שבו הזמן שלך ורצונותייך בעדיפות ראשונה, ולכן עלייך להודות לכל מי שמודיע לך בכנות שזה לא מתאים, ומשאיר אותך להתפנות לדברים בעלי תכלית בשבילך. (אם הוא מגיב בצורה מגעילה, בכלל טוב שאתם לא בקשר).

למעלה