עזרתכם בבקשה

• פותח הנושא yosee
  • פורסם בתאריך

yosee

New member
עזרתכם בבקשה

שלום רב,

איזה חברה בהולנד כבר חודשים משגעים אותי בטענה שחתמתי להם על טופס ושלחתי להם והם פרסמו אותי באיזה מדריך בארצם!!!!
ביקשו ממני לשלם 500 יורו ועכשיו המחיר עלה ל-1000 יורו בגלל הוצאות משפטיות לטענתם.
הסברתי להם שאין לי בכלל חברה ואני בן אדם שכיר שעובד במסעדה, הם מתלבשים עליי וכל יום שולחים לי מייל.
ביקשתי מהם להפסיק לשלוח אליי מיילים והם ממשיכים להטריד אותי במיילים.

יש לי את הכתובת שלהם בהולנד, האם יש דרך מסוימת שאני יכול לתבוע אותם על הטרדה? על דואר זבל? האם יש ארגון כזה? מה עושים שיפסיקו לשלוח אליי מיילים?<

ניסיון לענות

1. תמיד יש דרך לתבוע, השאלה אם יש לך בכלל עילת תביעה ואיזה נזק נגרם לך והאם אתה מסוגל לשאת בעלויות התביעה, להופיע למשפט בהולנד וכד'.
2. במסגאת הדין הישראלי, כנראה אין לך עילת תביעה מוצקה. לגבי הדין ההולנדי, אני לא יכול לענות לך כי איני מומחה לדין ההולנדי.
3. גם אם היתה לך עילת תביעה בדין הישראלי, היתה לך בעיה כי אם לחברה ההולנדית אין נכסים או משרד בישראל, היית צריך לבקש מבית המשפט היתר המצאה מחוץ לתחום השיפוט ולא בטוח שהיית זכאי לקבל.
4. אם יש לך עילת תביעה בהולנד, מן הסתם תצטרך עו"ד הולנדי או מישהו שיכול לעזור לך להגיש תביעה בהולנד, תצטרך להופיע בבית משפט, כל פעם תצטרך מתורגמן וכד', בקיצור הרבה מאוד כסף, בשביל מה? כי זה "משגע" אותך? פתרונות משפטיים הם לרוב המוצא האחרון, לא הראשון. תפעיל סינון דא,ל בתיבה שלך, אם זה לא עוזר, תחליף כתובת דוא"ל, ואל תשתגע מכל דבר של מה בכך (או קח רגיעון
), יש דברים קצת יותר רציניים שמעסיקים את בתי המשפט.

למעלה